Vizitator ianain Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Rug?minte.......sunt nou pe aici si sunt încep?tor în electronic? ?i caut o schem? de legare a 10 leduri la 220v f?r? transformator, în vederea realir?rii unei l?mpi de birou.Din ce am citit pe aici...se pare c? sunt doar poze cu montajul f?cut din care eu nu în?eleg nimic..... sau sunt cu sute de leduri.......etc.Dac? exist? cineva care are r?bdare ?i cu mine......si m? ajut?......îi mul?umesc înc? de pe acum!!! Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 o varianta mai neconformista ar fi inserierea fiecarui led cu o rezistenta de 100 k si conectarea la retea Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Inserierea ledurilor si apoi o rezistenta sau un condesator in serie cu o rezistenta(mai mica ca prima)Exista si schemele astea pe forum! Link spre comentariu
Vizitator ianain Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 V? mul?umesc!Mi-a?i fost de un real ajutor...... Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Ironie,nu?...Interesant....incerci sa ajuti omu' si el iti da cu mucii in bors...Pune mana si cauta si tu pe google,apoi pe forum!Informatii sunt garla! Da' cine sa se oboseasca sa le caute?Nooo.... voi v-ati invatat mura in gura....Aterizezi aici,ceri si trebuie sa primesti...asa...din obligatie....de parca pe noi ne plateste cineva sa pierdem timpul cautand ceva pentru cineva care nu are chef...(sau poate nu-l duce capu'...). Link spre comentariu
Vizitator ianain Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Aaaaa?..deci asta era ! ? Pune mana si cauta si tu pe google,apoi pe forum! ? Dac? citeai mai sus am spus ?.?Din ce am citit pe aici...se pare c? sunt doar poze cu montajul f?cut, (f?r? schem?, în etapa final??) din care eu nu în?eleg nimic..... sau sunt cu sute de leduri.......etc? unde trebuie mai multe componente.. Dac? tu erai o persoan? de bun? credin?? ?i doreai s? dai un ajutor, puteai pune un link ?..sau în ce zon? s? mai caut? Dac? aveam timp berechet a?a cum au al?ii de stau tot timpul pe net ?i altceva nu fac, nu mai întrebam pe nimeni! Ce am observat eu pe aici pe forumul ?sta?? c? to?i pun întreb?ri ?.pu?ini posteaz? scheme,(doar cele expirate..de 20-30 ani) ,iar cînd e vorba c? a f?cut ceva?d? informa?ii sumare ?i apoi apare scuza?.?este în stadiu de încerc?ri??dar nici nu o mai vezi?.. De ce ? Pt. c? pu?ini dau o mîn? de ajutor, f?r? a o întinde pe cealalt? (pentru bani sau altceva?.) cum pare c? fac al?ii ?de parca pe noi ne plateste cineva sa pierdem timpul cautand ceva?..? Era o rug?minte, nu o obliga?ie! Ironia e instrumentul oamenilor iste?i nu a celor pro?ti?.?pe care nu-i duce capul? Ce repede ai catalogat un om! Îmi cer scuze dar trebuia s?-i r?spund acestui om?..doar o dat?! Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Ce pot sa zic..ai aruncat cartea cu "am rugat,nu am cerut"...Dar daca doar ai rugat,atunci nu cred ca mai trebuia sa mai faci si repros,nu crezi? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Lampa de birou,e pe birou,dar ce vrei de la ea:sa poti citi,sa ai lumina la tastatura sau asa ceva...estimeaza puterea lampii comparand-o cu un bec cu filament(in wati).Si ai postat gresit,trebuia sa postezi la'Sectiune incepatorilor'. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 Daca chiar nu vrei linkurile cu schemele alea... Ai grije cum raspunzi celor care te ajuta. Eu ti-am si explicat schema de principiu,adica ce sa cauti,dar daca nici atat nu apreciezi Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 220v------R1---LED1---LED2---...---LED10----R1=11kOhm-14.7kOhm (5W) - e important sa fie de 5Watt deoarece trebuie sa disipe intre 4-4.5Wledurile sa fie ori toate cu catodul spre rezistenta ori toate cu anodul spre rezistenta... sa nu pui unele intr-o parte...altele in alta ca nu se va aprinde niciunu Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 mai bine nu zi nimic decat sa zici aiurearezistenta trebuie sa aiba putere DUBLA fata ce cea la care va fi folosita,adica 9-10Wsi dupa rezistenta,tensiunea trebuie redresata si filtrata,altfel tensiunea inversa arde ledurile si pana atunci o sa palpaie cu 50Hz Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 asa este... o tensiune de 220v pe o jonctiune de led blocata e prea mult. palpaitul led-urilor la 50hz e dureros de enervant... iar un rezistor de 5w care disipa aproape 5w daca nu se arde dar cel putin frige bine de tot...totusi e un circuit pe intelesul lui si pe masura ce ii va gasi neajunsurile va gasi si solutii sa le rezolve daca il intereseaza... ca indicatiile stimatilor colegi le-a dat cu flit Link spre comentariu
Vizitator ianain Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Iat?-m??.!! Domnule Dr.LE?.nu am r?spuns pt.c? ?TI c? sunt blocat ?..a?a cred unii ?..! A?a se procedeaz? pe aici???i se pune pumnul în gur? , nu ai voie s?-?i spui p?rerea. Iat? de ce în ?ara asta merge prost!Si când te gânde?ti c? am mul?umit frumos, ?.chiar dac? am fost pu?in ironic ? nu te obliga nimeni s? r?spunzi!!Cine a fost ironic!!!Dup? ce m-a?i blocat mai zici?"mai bine nu zi nimic decat sa zici aiurea" sau Daca chiar nu vrei linkurile cu schemele alea... Eu ti-am si explicat schema de principiu,adica ce sa cauti,dar daca nici atat nu apreciezi 1. Pe când s? zic uite în sfârsit cineva îmi r?spunde mai detaliat ....pleo?c.?srdjan. Eu îi respect pe cei ce m? respect?!2. Eu NU doream s? primesc un circuit experimental, s? m? joc de-a electronica?.. doar s? v?d cum lumineaz? ?i dup? vreo câteva ore sau vreo 2 zile ia foc !!! Nu doream scheme de ?principiu? cum spune Dr.LAtâta lucru ?tie ?i unul de clasa a VIII-a !3. V? întreb cine dintre voi crede c? poate folosi timp mai îndelungat o astfel de lamp?, doar cu o rezisten???.! Voi v-a?i construi a?a ceva ? Bineîn?eles c? nu!! ?i atunci de ce i se d? altuia ?.?ie ?i-ar conveni s? fii tratat a?a? Eu chiar credeam c? sunt necunosc?tor în ale electronicii,??dar nici chiar a?a!!! Oricum ÎMI CER SCUZE !!! celor care mi-au r?spuns cum au ?tiut ei de cuviin?? ?. Eu am rezolvat problema ?i am vrut s? o postez, dar nu o mai fac!!! Pentru c? m-au blocat! Juc?ria are mai multe piese ?i e de firm? !! Si nici nu o s? mai postez aici!Cu asta închei nu am timp s? stau pe net s?-mi pierd timpul pentru unii ! Link spre comentariu
adi sony Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Parerea mea este sa lasam si de la noi ,chiar daca unii colegi te-au luat mai tare ,adevarul este ca ,baietii si-au pierdut timpul intr-un fel cu tine ,si trebuie sa recunosti,toti santem mai mult sau mai putin documentati in anumite probleme ,pe alte forumuri la felul in care ai raspuns in ultimul post luai un ,,bann ,,de toata frumusestea. Link spre comentariu
Vizitator ianain Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 p?i chiar am luat "ban"dar am intrat altfel....doar ca s?-i r?spund. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum