Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rodaj la boxe home-made ???

Haralambie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

3

• Sharky

3

• Shambala

3

• adi_0106

3

Top autori în acest subiect

Si in ce ar consta acest ''rodaj'' ? Ce influente ar putea avea asupra performantelor incintei pt viitor ?

pai rodajul consta in :Pui incintele fata in fata la o dist de 50cm intr-un colt si le freci 1-2 zile cu toata gama de frecvente
Link spre comentariu

pai rodajul consta in :Pui incintele fata in fata la o dist de 50cm intr-un colt si le freci 1-2 zile cu toata gama de frecvente

si care-i ideea ?? :shock:
Link spre comentariu

ideea e ca difuzoru ar trebuie sa intre in parametri ts dupa acest rodaj si pina la rodarea difuzorului el are alti parametrii !!membrana fiind mai rigida etc !

Link spre comentariu

poti sa le pui si spate in spate, si la orice distanta (50cm e considerat un minim), ideea era sa fii tu cat mai putin deranjat in acel timp. poti sa le inchizi si in camara :d . chestia cu toata gama de frecvente nu trebuie inteleasa ca un rodaj cu generatorul de semnale ci ca o recomandare a utilizarii mai multor genuri de muzica. unii audiofili sustin necesitatea unui rodaj de 2 saptamani (24h/24h) sau chiar mai indelungat.la rodaj puterea se recomanda 50-60% din cea nominala, asta-i problema.

Link spre comentariu

Cred ca e important rodajul numai cand masori ceva cu parametrii necunoscuti. Daca ai parametri de catalog, si sunt de incredere atunci calculezi incinta dupa ei si rodajul se face in timp.Dar daca nu ii ai probabil e bine sa sa il faci ca sa nu se schimbe cu timpuls si incinta sa nu mai potriveasca.

Link spre comentariu

pai ce treaba are rodajul cu calculatul? de calculat le calculezi dupa datele de catalog si formule, de rodat le rodezi dupa ce-s gata (sau se rodeaza singure in timp) si apoi or sa sune mai "audiofil" :d .....

Link spre comentariu

Ma refeream la cazul in care nu ai parametrii e.g. difuri de la kon.Alea le freci bine de tot si apoi masori si calculezi, sa nu ai surprize ca ti se modifica in timp.Semnatura aia e o gluma..doar nu crezi ca vand scaune... :lol:

Link spre comentariu

scuze. sincer sa fiu eu am crezut ca vinzi ... :oops: . un amic de al meu a incercat acum cativa ani sa faca caluti de lemn pt. copii. nu s-au prea vandut, asa ca mai are si acum cel putin cateva zeci de bucati (daca nu i-o fi dat pe foc :d ). iar cu vopseaua ramasa si-a vopsit acoperisul si magazia de la tara, de la bunici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări