Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Equalizer Parametric Stereo

Vizitator andrei_chiorean

Ati construit dupa o scehma un eq parametric?  

20 membri au votat

1. 1. Ati construit dupa o scehma un eq parametric?

• Nu, dar cred ca voi incerca.
      12
    • Da
      3
    • Nu si nici nu o sa construiesc unul.
      5

Postări Recomandate

Lucrez de ceva timp la un mixer complex pe care il fac dupa sheme luate din toate partile. Am Ajuns la partea de EQ parametric. Nu stiu cum sa fac shema in varianta stereo. Nu inteleg la schema unde sunt reprezentati potentiometrii si intrerupatoarele. Trebuie sa folosesc un singur intrerupator si un singur potentiometru sau doua? eu am inceput sa fac schema PCB si am dat peste pproblema aceasta.Va tin la curent cu progresele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• yo9hnf

1

• radusa

1

Nu stiu cum sa fac schema in varianta stereo. Nu inteleg la schema unde sunt reprezentati potentiometrii si intrerupatoarele

Ca sa o faci stereo, faci de doua ori ce se vede in schema ! Potentiometrele si intrerupatoarele sint clar reprezentate pe schema, unde se conecteaza. Din pacate, daca nu cunosti aceste chestiuni minore, iti va fi foarte greu sa finalizezi constructia. :inger Inainte de a te apuca de lucru, uita-te si aici viewtopic.php?f=66&t=48955
Link spre comentariu

Nu stiu care sunt potentiometrele incercuite dar stiu ca cele cu linie intrerupta intre ele sunt potentiometre duble (stereo) ; comutatorul este dublu si el.Dar vezi ca reglajul bass-inalte se face dintr-un singur potentiometru (dublu)...ca la boxele de calculator...adica mai infundat sau mai subtiat. :da

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am reusit sa construiesc in PCB reglajul in sine de frecventa si raza, in varianta stereo. Am totusi o nelamurire. Construiesc un mixer si nu stiu unde sa leg eq-ul parametric. Am initila un preamplificator de GAIN pentru semnale mici, de m-am gandit sa trec in paralel cu eq-ul parametric si cu cel simplu sau sa fac unul in continuarea celuilalt? cele din magazine cum sunt facute? si mai am o nelamurire: semnalul in eq-ul paramteric intra intrun amplificator acela mai are rost sa-l pun daca deja am un gain inainte??

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut,mai este de actualitate acest subiect, se mai lucreaza la acest egalizor?Intreb, deoarece as vrea sa stiu daca exista o documentatie mai ampla sau macar schema completa a egalizorului. Ce se vede din poza postata este doar reglajul unei frecvente de pe un canal. In functie de latimea de banda (reglabila din pot 50k de la mijlocul schemei) si pozitionarea frecventei (reglabila din pot 50k de jos) se poate acoperi sau NU toata banda audio. Pare intradevar a fi un egalizor gandit pt mixer de instrumente pt studio de inregistrari sau concerte si nu pt o linie audio de auditie muzicala.Deci repet intrebarea mea, daca exista o documentatie completa pt el cu explicatiile de rigoare.Mersi

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări