Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor

Vizitator picea

Postări Recomandate

SalutAm si eu de facut o schema electrica care sa realizeze reglarea curentului utilizand modularea in durata a pulsurilor PWM.Schema bloc contine o sarcina RL, un regulator care trebuie sa fie de tipul PI ,un comparator fara histerezis, la comparator se mai cupleaza un generator de tens liniar variabila si un traductor care trebuie sa contina un filtru RC. Eu nu reusesc sa ii dau de cap acestei scheme electrice.Ma poate ajuta cineva in aceasta privinta? Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitescu

4

Vizitator picea

"Tema" pe larg se numeste in felul urmator. "Sa se proiecteze un sistem automat de reglare a curentului intr-o sarcina RL,utilizand metoda de comanda PWM si un convertor de tensiune continua intr-un cadran".Schema bloc are o sarcina RL,o dioda si un tranz de care se leaga circ de comanda.Apoi schema mai prezinta un sumator care se leaga de un regilator,ce tr sa fie de tipul PI,apoi un comparator, care tr sa fie fara histerezis si la iesirea lui se leaga un gen de tensiune liniar variabila,iar comparatorul se leaga de circ de comanda.De sumator si sarcin a RL se leaga un traductor,ce trebuie sa contina un filtru RC,e bucla inchisa..Am atasat si schema bloc.Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator picea

Am uitat sa precizez ca circ de comanda e ASIC.iar sistemul cred ca analog pt k din cate am citit eu comp ce trebuiesc fol sunt analof\gice si ma gandesc ca si sistemul ar trebui sa fie analogic.Da nu stiu sigur, chiar mi-ai pus o intrebare la care nu prea stiu sa raspund:( :cry:

Link spre comentariu

O schema de principiu. Pentru calculul elementelor trebuiesc datele de intrare.Observatie: Dupa titlu si dupa schema bloc , regulatorul trebuie sa fie numai P fara partea de integrare. De principiu componenta integratoare ar fi importanta daca rezistenta R ar fi de exemplu utilizata la incalzire. In acest caz semnalul de reactie ar trebuii sa fie dat de un traductor de temperatura.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator picea

Buna, din nou.Revin cu o prob legata de schema, si sper sa imi poti raspunde.Eu am facut schema in spice, cu val, cu tot,insa generatorul de semnal nu face nk,adik nu scoate nk la iesire.Crezi k imi poti spune care ar putea fi motivul?Multumesc

Link spre comentariu

Parerea mea este ca ori nu ai pus valorile cum trebuie , ori nu ai setat corespunzator parametrii.Pentru simplificare, renunta in scheama din Spice la TLV, si baga un "stimul" cu semnal triunghiular. Vezi cum se comporta , si modifici valorile astfel incat sa obtii caracteristica dorita. In ceea ce priveste TLV-ul, poti face o schema separata ca sa obtii semnalul necesar.

Link spre comentariu
Vizitator dorian04stefan

va rog daca se poate sa incarcati un fisier pentru simulare in SPICE ( de specificat si sub ce versiune ati simulat ). Orice alte informatii despre acest subiect sunt bine venite. Am atasat si cerintele proiectului ( poate sunt mai clare pentru cei care pot oferi un feedback ) va multumesc anticipat !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări