Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vumetru cu 20 leduri , nu functioneaza

electronik

Postări Recomandate

salutare. am facut 2 vumetre cu cate 20 leduri folosind schema de mai jos iar cablajele arata cam asa:download/file.php?id=36756&mode=viewdownload/file.php?id=36758&mode=viewacuma avand in vedere schema respectiva si cablajele , cam ce ar fi de vina de nu functioneazanu licareste nici un led sta doar aprins cel de power, iar celelalte 19 nimik, piesele sunt noi nu sunt recuperatesa fie gresit cablajul sau schema nu e buna?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

4

• vio2007

2

• Dr.L

1

• electronik

1

Top autori în acest subiect

salutare. am facut 2 vumetre cu cate 20 leduri folosind schema de mai jos iar cablajele arata cam asa:

Astea nu sunt cablajele realizate de @CABLAJE IMPRIMATE de la Prestari Servicii?Schema cablajelor este verificata dupa schema electronica ?Probabil este ceva gresit, ori la cablaj, ori la montarea pieselor [se intampla des daca nu "corespund" una cu alta].
Link spre comentariu

ma apuc de verificat cablajul sa fie in conformitate cu schema, poate am omis din greseala ceva.

Sau posteaza aici schema cablajului si amplasarea pieselor [daca vrei], poate [daca este] gasim noi [ceilalti useri] greseala.Mai multi ochi vad mai bine decat doi. :da
Link spre comentariu
Vizitator CABLAJE_IMPRIMATE

ma apuc de verificat cablajul sa fie in conformitate cu schema, poate am omis din greseala ceva.

Sau posteaza aici schema cablajului si amplasarea pieselor [daca vrei], poate [daca este] gasim noi [ceilalti useri] greseala.Mai multi ochi vad mai bine decat doi. :da
s-a rezolvat.
Link spre comentariu

s-a rezolvat.

Deci sa inteleg : Cablajul NU era in conformitate cu schema. :da Totusi dupa ce "redesenezi" cablajul,ar fi bun sa fie postat, poate vor si altii.
Link spre comentariu
Vizitator CABLAJE_IMPRIMATE

s-a rezolvat.

Deci sa inteleg : Cablajul NU era in conformitate cu schema. :da Totusi dupa ce "redesenezi" cablajul,ar fi bun sa fie postat, poate vor si altii.
nu, erau alte probleme si "altii" daca vor cablajul sa munceasca la proiectare :nebun:
Link spre comentariu

... si "altii" daca vor cablajul sa munceasca la proiectare

Oricum este parerea ta si trebuie respectata. :da Ai dreptate pentru ca este ceva munca sa proiectezi un cablaj. :nas: NU pentru mine vroiam, ma gandeam ca sunt destui care vor sa realizeze un VU-Metru si nu au cablaj la schema. :ciuda: Numai bine.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator jorgemadrid

Acum am vazut si eu ce s-a intamplat pe aici am cateva saptamani de cand am pus in aplicare schema. Bineinteles ca eu am renuntat la partea cu amplificarea si am preluat semnalul exact de la iesire din statie. Asta este schema mult mai simpla fara TL072. Am mai pus si cate un semireglabil de 50k intre R8 si masa si respectiv R9 si masa pentru ajustarea luminozitatii.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Deci sa inteleg : Cablajul NU era in conformitate cu schema.

Totusi dupa ce "redesenezi" cablajul,ar fi bun sa fie postat, poate vor si altii.

nu, erau alte probleme si "altii" daca vor cablajul sa munceasca la proiectare
Tu ce cauti pe elforum? :nas:

OFFTOPIC!

Nu cumva ar trebui sa te duci la piata sa negociezi pentru un bec de 10W de frigider?

Poate iti ofera cineva 1000Euro ca doar tu lai inventat si alti sunt prosti si nu stiu cu ce se mananca!

Ce tupeu pe tine, cauti ajutor pe forum, reusesti singur si ti pentru tine, sti ceva , ia paraseste forumul ca nu avem nevoie de tine pe aici :bataie :aut:

Eu am muncit zile poate saptamani intregi si am impartasit cu forumul , ca si eu la randul meu am primit ajutor care mia prins bine.

In locul lui Vasile tias bana toata clasa de ip, si as scapa forumul de neoameni ca tine!

Te folosesti de elforum si dupaia tot tu esti tantos! :sparge:

L.E Nu mam putut abtine cand am vazut acest post! :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări