Vizitator Alpha Black Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Salut.Sunt de 4-5 luni in mania Arduino si de vreo 4 zile ma confrunt cu o mare problema.Am arduino atmega 168 conectat la un ethernet shield.Am un switch care am toate mufele rj45 conectate in el respectiv internet ,laptop si arduino.Incerc sa fac un exemplu cu ethernet shieldul dar nu merge deloc.am pus ip-ul si mac-ul meu, sa zicem ca e de la switch dar nu e ca am scos mufa si am conectat ethernet shieldul direct la mufa de internet.ce ar putea sa fie ??ajutati-ma va rog ! ACESTA E CODUL !! #include byte mac[] = { 0x00, 0x54, 0x7c, 0x77, 0x89, 0x1B }; // mac-ul pc sau un mac care sa fie unit in retea byte ip[] = { 89,68,33,125 }; // ip-ul de la pc byte server[] = { 209,85,135,147 }; // ip de la google Client client(server, 80); void setup() { Ethernet.begin(mac, ip); Serial.begin(9600); delay(1000); Serial.println("Se conecteaza sau nu..."); if (client.connect()) { Serial.println("<< CONECTAT >> "); client.println("GET /search?q=arduino HTTP/1.0"); client.println(); } else { Serial.println("Conexiune Frecata..."); } } void loop() { if (client.available()) { char c = client.read(); Serial.print©; } if (!client.connected()) { Serial.println(); Serial.println("DECONECTAT..."); client.stop(); for(;;) ; } } Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 byte mac[] = { 0x00, 0x54, 0x7c, 0x77, 0x89, 0x1B }; // mac-ul pc sau un mac care sa fie unit in reteabyte ip[] = { 89,68,33,125 }; // ip-ul de la pcbyte server[] = { 209,85,135,147 }; // ip de la googleori dai toate alea în zecimal, ori în hexa!!!în al doilea rând, io nu le am cu arduino, dar n-ar trebui s? scrie în documenta?ia lui cum trebuie b?gate alea, ca cifre hexa sau zecimale??? Link spre comentariu
Vizitator Alpha Black Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 la program nu-mi da nici o eroare sau ceva.din cate am citit sau auzit, cica se modifica cablul de retea si se face crossover intre fire.pana aici ok dar ce e ciudat ca sunt cam 6-8 tipuri de mufare crossover.cine ma poate ajuta cu problemele care le intampin? Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 din cate stiu la un crossover simplu intre 2 eth-uri trebuie sa inversezi 1 cu 3 si 2 cu 6 la unul din capete. si nu, nu conteaza culorile la fire...sunt pur orientative desi cablangii folosesc o ordine anume pur didactic... daca nu ma insel ordinea folosita e albastru, albastru+alb, portocaliu, portocaliu+alb, verde, verde+alb, maro, maro+alb(spun asta doar pt ca am avut o discutie luuunga cu un coleg de faculta unde evident nu imi puteam impune parerea)cat despre parametrii setati hexa/decimal eu cred ca nu conteaza atata timp cat e precizat prefixul in cazul bazelor 2, 8 si 16 pentru ca la randul lui compilatorul le va traduce in binar pe toate. altfel sta treaba cand introduci parametrii ca si siruri de caractere dupa care el extrage valori numerice...dar aici nu e cazulLE: acuma ca am recitit postul vad ca atat arduino cat si laptopul sunt conectate prin switch, deci cablul utp nu trebuie sa fie crossover ci direct (adica mufele le tii la fel |^| |^| cu aceasi fata spre tine iar ordinea la culori trebuie sa fie aceeasi.parerea mea e ca ori nu sunt bune setarile tale la arduino sau programul nu e 100% functional (poate din cauza oscilatorului) ori ai probleme de routare Link spre comentariu
Vizitator Alpha Black Postat Decembrie 3, 2009 Partajează Postat Decembrie 3, 2009 dap asa am facut.dar cum il fac sa mearga asta e problema.nu inteleg am respectat toti pasii.el nu e ars sau sa zicem defect imposibil.cum imi dau seama? Link spre comentariu
Vizitator bogde Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Poate ca ai rezolvat intre timp dar: din cate stiu exista cel putin doua tipuri de shield-uri ethernet - unul bazat pe ENC28J60 de la Microchip si unul cu Wiznet W5100. Eu il am pe cel cu ENC28J60 si mi-a mers din prima DAR folosind libraria etherShield (download separat) nu Ethernet (care vine by default cu Arduino IDE). Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Tie cum iti vine internetul? De la ce provider si sub ce forma? Poate trebuie sa te autentifici cumva. Incearca intati sa iti pui adrese private pe laptop si arduino gen 192.168.1.5 si 192.168.1.7 si vezi daca pot comunica intre ele. Link spre comentariu
Vizitator Alpha Black Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 ok si cum imi dau seama ca ele comunica intre ele ca asta incerc sa fac si nu-mi dau seama.la ping nu imi vede absolut nimik. Link spre comentariu
Vizitator thenoble66 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Salut,Daca ai ethernet shield cu Wiznet W5100, ar trebui sa existe niste LED-uri pe cablaj: Link, 10, 100, ... Asa ceva am si eu ;-)La tine se aprinde macar Link-ul? Acesta ar confirma macar existenta legaturii electrice.Apropo de cablu ethernet (UTP):a. nu e nici o smecherie didactica, pur si simplu se respecta codul culorilor din telecomunicatii.perechea 1: albastru - alb/albastru, pinii 4-5perechea 2: portocalie - alb/portocaliu, pinii 1-2perechea 3: verde - alb/verde, 3-6perechea 4: maro - alb/maro, 7-8Pentru Arduino shield nu e nevoie decat de perechile 2 si 3, adica pinii 1-2, 3-6 in ambele capete.b. e bine de stiut ca semnalele ethernet sunt diferentiale, adica functioneza in perechi. De aceea e bine sa respecti ordinea firelor. Nu ca n-ar functiona culorile schimbate intre ele, dar nu si amestecate.Toate bune si An Nou Fericit tuturor,thenoble66 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum