mitescu Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 In cursul timpului , si eu , am avut nevoie de tot felul de surse , unele de tip laborator altele dedicate unor montaje. Cu toate ce pe forum sunt nenumarte variante, m-am gandit ca poate ar fi utille.Prima sursa este o sursa in comutatie cu regulator serie. Materialul atasat este un material mai vechi. Am utilizat-o ca sursa de laborator. Link spre comentariu
mitescu Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 O alta sursa pe care am utilizat-o pentru un amplificator cu TDA... nu mai tin minte de care, si care debiteaza 14V/3,5A. Link spre comentariu
mitescu Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 O a treia sursa pe care am utilizat-o la un amplificator facut cu TDA2052. Tensiunile de iesire sunt: +18V, -18V , amandoua la un curent de +/- 3A. Mai are o tensiune de 9V/0.7A pentru alimentarea modulului de comanda(cu MC).Mai exista o sursa facuta, destinata alimentarii unui CNC si care debiteaza 40V/8A+9V/1A, dar nu o mai gasesc. Este pe undeva pe un hardisk. Cand o sa il gasesc o sa o pun. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Pune te rog detalii despre trafo-uri. Link spre comentariu
mitescu Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Numarul de spire si "inceputurile" infasurarilor sunt date in scheme Pentru sursa1: 1-2 2x17 sp CuEm 0,4mm, 2-3 5 sp CuEm 0,4mm 5-6 7 sp CuEm 1,1mm Ordinea bobinajului: a) 1/2 din primar - 17sp b) secundar - 7 sp c) 1/2 primar - 17 sp d) fly - 5 sp Miezul este E+I ferita cu sectiunea de 70mmp. intrefier 0,7mm pe toate ramurile(si margini si mijloc), poate fi si E+E Tensiunea de iesire este data de valoarea tenerului DZ1 + caderea de tensiune pe LED-ul optocuplorului(aprox.1V). Daca se pune o dioda de 11V se poate obtine 12V. Oricum "plaja" nu poate fi foarte mare max +/- 20%, cu modificarea corespunzatoare a curentului. Aceasta se manifesta in felul urmator: - daca se creste tensiunea curentul maxim debitat trebuie sa scada pentru a nu depasi puterea, si deci valoarea lui R6 trebuie sa creasca - daca se scade tensiunea , pentru aceeasi putere, teoretic ar trebui sa se poata creste curentul, numai ca se depaseste desnsitatea de curent in secundar. Pentru sursa2: 1- 2 47sp - CuEm 0,5mm 3- 4 47sp - CuEm 0,5mm 5- 6 11sp - CuEm 0,35mm 7- 8 7sp - CuEm 0,6mm 9-10 14sp - CuEm 1mm 11-12 14sp - CuEm 1mm Ordinea bobinajului a) 1- 2 b) 9-10 c) 11-12 d) 7- 8 e) 3- 4 f) 5- 6 Miezul E+E cu sectiunea de 100mmp si intrefier 1mm pe coloana mediana Reglajul tensiunii de iesire se face din rapotul R2/R6 Functie de "cuplajul" realizat intre bobinaje se obtine caracteristica. Daca nu se realizeaza un cuplaj eficient, caracteristica mai poate fi inbunatatita prin scadera valorii rezistentei R4 (minm 0,18) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum