vranceanu Postat Februarie 22, 2021 Partajează Postat Februarie 22, 2021 Acum 14 minute, doru3160 a spus: Citatul asta merita memorat. Am avut discuții aprinse cu unii care pretind ca Gloria a fost scoasa de pe linie în 1972. Totdeauna am susținut ca primul exemplar a văzut lumina zilei în 1974. Si eu am un papagal pe o pagina FB care sustine ca are chiar doua exemplare fabricate in 1972. L-am provocat sa puna poze ca sa dovedeasca insa s-a facut ca ploua . De fapt el are de toate , e mare depanator ,dar cred ca nu stie nici sa-si schimbe bateriile la telecomanda. E plin FB de idioti infatuati. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 22, 2021 Partajează Postat Februarie 22, 2021 Am dat si eu de un idiot din asta care avea trecut in armata si nu suporta sa fie contrazis. Am sustinut ca o carcasa de Gloria este turnata, si scala aplicata. El sustinea sus si tare ca e din bucati, si chiar a rupt o carcasa ca sa-i faca poza, numai sa demonstreze ca e din 4 bc imbinate la colturi cu ornamente, si nu e turnata. Cata vreme nu iese in public cu asemenea aberatii, e ok, dar cand isi formeaza grup si toti il pupa in dos ca sa nu zboare de acolo, deja e altceva. Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 (editat) Acum 12 ore, doru3160 a spus: Am dat si eu de un idiot din asta care avea trecut in armata si nu suporta sa fie contrazis. Am sustinut ca o carcasa de Gloria este turnata, si scala aplicata. El sustinea sus si tare ca e din bucati, si chiar a rupt o carcasa ca sa-i faca poza, numai sa demonstreze ca e din 4 bc imbinate la colturi cu ornamente, si nu e turnata. Cata vreme nu iese in public cu asemenea aberatii, e ok, dar cand isi formeaza grup si toti il pupa in dos ca sa nu zboare de acolo, deja e altceva. Cred ca banuiesc cine este , a activat si aici pe forum iar acum are mare grup si blog.In cazul asta e vorba de o boala psihica si multa infatuare. Nu accepta nimic , nici o idee sau sfat , el le stie pe toate de la rama din pamant pana la satelitii de pe cer . Mai e si pomanagiu , mare colectionar haotic de orice e de pomana , din pacate sunt multi care intr-adevar il pupa in dos.Persoana de care pomeneam in postarea anterioara este unul din pupatori , mare depanator , pomanagiu , etc . Este o vorba veche; ,,cine se aseamana , se aduna'' . Editat Februarie 23, 2021 de vranceanu Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 24, 2021 Partajează Postat Februarie 24, 2021 (editat) Acum 54 minute, globaldj a spus: @Doru 3160, sper sa nu va suparati pe mine dar tind sa-i dau dreptate celui care a sustinut ca carcasa e din bucati. Nu ma supar, cum nu m-am suparat nici pe idiot. L-am lasat in prostia lui in pace. Ia carcasa de Gloria si vezi ca e din bucata turnata, nu sunt pereti sudati. De fapt se si aminteste de carcasa tip clopot folosita prima oara la RR Cosmos si pe urma la Gloria. Punctele ce le evidentiezi cu rosu in poza aia, sunt gauri tehnologice in care se fixeaza masca de fata, fie din aluminiu, initial, fie din plastic cum e cazul celei din poza, mai tarziu. Cate etape are procesul de fabricatie al carcasei, chiar nu pot sa-ti spun, si nu e relevant pt discutia de fata. Cert e ca peretii nu sunt demontabili, cum a vrut sa arate individul care a sacrificat o carcasa, asa cum am mai spus, a spart-o in direct, doar ca sa arate ca e din bucati. Si o sticla de bere daca o spargi poti sa o faci bucati si sa spui ca a fost asamblata cu ultrasunete. Ce pot sa-ti spun cu certitudine, este ca am vazut cu ochii mei cum iese o carcasa din masina de injectat. Nu era nici un pitic mic care astepta sa bagi 4 pereti ca sa-i uneasca prin sudura. Editat Februarie 24, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 24, 2021 Partajează Postat Februarie 24, 2021 Ornamentele ,masca față, capacele de la subsol și scala . Singurele piese detașabile , restul de carcasă e dintr-o bucată. Asta am constatat la cîte Glorii am reparat. Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 24, 2021 Partajează Postat Februarie 24, 2021 Dar nici nu cred ca in anii 70 era tehnologia asa de dezvoltata incat sa se sudeze plasticul plin diferite metode. Era mult mai simplu o matrita in care injectezi plasticul topit si gata carcasa. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 24, 2021 Partajează Postat Februarie 24, 2021 (editat) Doru.Nici dracu n-a văzut carcase din bucăţi la radiourile astea.Tehnologic e mult mai simplu aşa,dintr-o bucată.Şi aveam la vremea aia şi tehnologie de injecţie plastic şi matriţe. Mai erau unele ruseşti,mamut,cu şasiu turnat care aveau combinaţii lemn-plastic.De ex Riga 103 sau 104. Editat Februarie 24, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2021 Propun mutarea acestor ultime postări în topicul dedicat Gloriei. Totodată vă prezint primul model, carcasă albă și grilă metalică. Clar carcasa e turnată dintr-o bucată, stil clopot, la care s-au adăugat scala și toate ornamentele metalice. Acestea sunt prinse pe sistem "clemă". Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 Am avut cand a aparut prima editie de Gloria , am fost foarte multumit de el , l-am frecat toata ziua.......Sunet placut , corector de ton eficient , Unde Scurte..... ultrascurte ....iluminat la scala ...wow .Singura problema ,dupa un timp caraia potentiometrul , iar antena se cam rupea usor......am undeva 2 scale de rezerva , o sa le caut. Se gasea si carcasa de rezerva si sasiu , am luat 2 seturi ,intr-o cutie am facut un amplif de 25W , iar in cealalta un amplif portabil de chitara electrica ,pe baterii ......... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 (editat) Acum ce sa zic...se rupea antena usor, dar la care model rezista antena la miscarile care la Gloria duceau la rupere? Eu de ex ma pot lauda ca am avut cateva zeci de exemplare pe mana, (ca sa nu zic sute, in perioada cand testam loturi de 50 bc din seria zero), dar la nici unul nu am reusit sa-i rup antena. Posibil nici sa nu fi insistat in privinta asta. Scale daca sunt in stare buna, as fi amator sa cumpar ca sa completez la unele chinuite salvate de la reciclare. Cel mai avariat a fost un exemplar pe jumatate topit, salvat dintr-o incapere care a fost incendiata...a fost un pariu castigat cu proprietarul, care a declarat dauna totala, si nici o sansa sa mai scoata un sunet. Cam asa ceva era cand am intrat in incapere sa evaluam pagubele... https://postimg.cc/gallery/9fKFPDK Editat Februarie 25, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 Si eu am doua Gloria 1 din 75 la care antenele sunt intacte . Inca la unul din ele este de import exact ca la Neptun 1.Foarte multi utilizatori au folosit aparatul pe UM si asa a ramas zeci de ani. Antena nu a fost folosita de obicei pt ca nu prea aveai ce asculta pe UUS , receptia era slaba cam peste tot excluzand orasele mari ,etc. Iar pe US .... nu stiu daca tanti Tanta sau nea Caisa stia sa caute Europa libera sau alte minuni pe US . Erau multumiti ca le canta ,,La microfon, melodia preferata'' . Link spre comentariu
okean Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 La 25.02.2021 la 9:24, doru3160 a spus: Acum ce sa zic...se rupea antena usor, dar la care model rezista antena la miscarile care la Gloria duceau la rupere? Eu de ex ma pot lauda ca am avut cateva zeci de exemplare pe mana, (ca sa nu zic sute, in perioada cand testam loturi de 50 bc din seria zero), dar la nici unul nu am reusit sa-i rup antena. Posibil nici sa nu fi insistat in privinta asta. Scale daca sunt in stare buna, as fi amator sa cumpar ca sa completez la unele chinuite salvate de la reciclare. Cel mai avariat a fost un exemplar pe jumatate topit, salvat dintr-o incapere care a fost incendiata...a fost un pariu castigat cu proprietarul, care a declarat dauna totala, si nici o sansa sa mai scoata un sunet. Cam asa ceva era cand am intrat in incapere sa evaluam pagubele... https://postimg.cc/gallery/9fKFPDK Ma duce cu gandul la celebra reclama MARANTZ ! Link spre comentariu
Atti73 Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Salutare tuturor, felicitări pentru interesul în lumea radioreceptoerelor Gloria! aş avea o întrebare pt. +_Forin_+ dacă mai are aparatul radio Gloria1 din 1974? Acela grii la care are condensatorul variabil montat pe exterior postare din 2021...?Florin dacă îl mai ai, poate esti interesat de un schimb de carcasă, mă interesează carcasa gri sau un schimb de radio cu un Gloria1 sau 2, sau dacă esti de acord să îl vinzi? Dacă nu, mai povestim aici, postez si eu cîteva poze Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Carcasa a fost alba. Din diverse motive, culoarea vireaza spre galben sau gri, cel mai probabil imbatranirea plasticului. Incearca sa nu mai faci exces de emoticoane. Nu arata prea bine mesajul. Si nu in ultimul rand, in topic sunt binevenite interventiile pe teme tehnice. Pt orice alte actiuni mai mult sau mai putin personale, aveti la indemana mesageria sau sectiunea comerciala a forumului. Link spre comentariu
Atti73 Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Multumesc pentru info! Voi tine minte regula! Sint începător aici! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum