mirceacra Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 condenastorii placheta au fost schimbati toti ...ce sa ii mai fac? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 pe miine, acum e tirziu.(pentru mine). Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 multumesc pentru ajutor...eu mai stau.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Daca tot te plictisesti,nu vrei sa bagi alt BF in locul lui T5? Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 caut unul indata sper sa gasesc ...dar poat esa nu functioneze chiar masurat pare ok? imi arata si beta 100 gasit in cutia cu maimute bf215 nou testat pe tester si e ok, schimbat dar la fel 0V pe r307.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 (editat) Salutari! D-le mirceacra, am facut un videoclip apropo de depanarea modulului de FI din Gloria...cu un generator de semnal de genul celui recomandat de mine , operatia de depanare era-zic eu!- mult mai usoara si rapida... Iata videoclipul:https://www.youtube.com/watch?v=GLbENQuFdoo.... Spor! PS. Radioul este chiar Gloria 3... Editat Aprilie 29, 2016 de flomar60 Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Nu mai am idei...asta presupunand ca tot ce am zis pana acum s-a facut. Treaba e simpla,tranzistorul se alimenteaza prin cele doua bobine(MA-MF) inseriate,R308,si in emitor, R307.Daca este polarizat pe baza prin R303,trebuie sa ai un curent C-E care sa dea o tensiune pe R307.Data fiind lipsa tensiunii pe acea rezistenta,am presupus o intrerupere a unuia din elementele inseriate...singura anapoda in toata treaba asta e acea tensiune de 0,1V pe E-C. PS-frumos videoclipul si convingator pana la un punct,insa pana nu stabileste regimul de mers in cc al tranzistoarelor,nu prea are rost injectia de semnal. Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 ...frumos videoclipul si convingator pana la un punct,insa pana nu stabileste regimul de mers in cc al tranzistoarelor,nu prea are rost injectia de semnal. Pai daca provocam voit defecte , asta ca sa se "auda" manifestarea, ar fi durat o gramada de timp...si asa a durat incarcarea aproape 4 ore...au fost 1,19 gigabiti....sunt convins ca , colegul nostru va rezolva problema! Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Vă mulțumesc pentru filmulet foarte interesant și bine făcut ...Din păcate la mine sunt probleme mai deosebite....nu știu ce sa îi mai fac, tot ce s a spus pana acum an făcut. Voi construi totuși și un generator de semnal.. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 La modul grosier e bun acel generator sa ne spuna ca T5 nu lucra cum trebuie.Mai departe tot pe multimetru trebuie sa te bizui,si in cazul de fata sunt sigur ca undeva a fost o scapare in verificari.Toata stima pt efortul depus la postarea videoclipului,asa cum spuneam,acest multivibrator e mai mult decat nimic,dar dupa ce am scapat la generator modulat,am vazut care poate fi diferenta si cum se poate alinia un lant FI dupa ce a fost butonit de un "meserias" care n-a scapat nici o bobina neinvartita.Mi s-a parut cam mare amplitudinea generata de jucarie,dar poate fi si din cauza sonorului pe filmulet. Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Am verificat tot ce s a spus pana acum ... mă intriga faptul ca nu e tensiune pe acea rezistenta din emitorul lui t5...ăsta însemna că tranzistorului nu e deschis sau nu lucrează totuși sunt 9v pe baza.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Daca si pe emitor ai aceeasi tensiune,tranzistorul nu va fi deschis(la modul general vorbind).Am avut cazuri de lipitura rece la bobina FI(in interior,la terminal),dar asta se vede la verificari...ori spui ca ai masurat fiecare bobina in parte(L306 pin 1-3 si L304 pin 5-6) Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Mâine mai verific odată cu atenție cele doua bobine.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 (editat) Modulul asta are masa + ....din punct de vedere static colectorul lui T5 este la masa....daca trz este blocat ar trebui ca , pe C-E , sa avem 8V....bine, presupun ca punctul de masa fata de care faceti masuratorile este plusul electroliticului C341!.....daca ar circula un curent oarecare prin trz. nu ar trebui sa aveti 9V in baza, repet ,masurati fata de + C341....ma mai gandesc.... Acesti condensatori i-ati masurat? Editat Aprilie 29, 2016 de flomar60 Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 30, 2016 Partajează Postat Aprilie 30, 2016 (editat) Am mai verificat odata cu atentie bobinele si am descoperit L306 intrerupta....Am dat-o cu grija jos de pe cablaj si intr-adevar intre pinii 1-3 ai acesteia multimetru arata rez infinita, am desfacut carcasa cu grija si se pare ca ambele fire sunt rupte din bobina, m-am uitat cu o lupa nici macar nu se vede unde ar intra in bobina atasez cateva imagini,se vad doua capate de fir atasate de fiecare pin din carcasa bobinei insa din pacate nu intra in bobina....Sa scot bobina din carcasa este destul de dificil. e fixata acolo in plastic..... Ce este de facut in continuare? Aici cred ca am nevoie de ajutor extern, daca se incumeta cineva sa lipeasca firele in in bobina sau se gaseste o alta bobina dar banuiesc ca trebuie apoi acordata.... Editat Aprilie 30, 2016 de mirceacra Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum