Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor Gloria, versiuni

Postări Recomandate

Pana sa simulezi semnalul la intrarea FI verifica lantul de intrare pe finalul audio...nu cred sa fie asa,dar e absurd sa iei la puricat placa FI si sa vezi ca de fapt un amarat de contact nu lasa semnalul AF sa treaca.Construieste generatorul de mai sus,e mai mult decat nimic,si poate poti urmari mai usor unde se intrerupe calea,cel putin pe AF.N-am incercat si pe FI cu asa ceva,dar poate merge.

Link spre comentariu

Cu trz. pnp si alimentat la 1,5V l-am construit eu acum...30 ani!...depanam cu succes FI la 455Khz si -la un radio bun- aveam semnal audibil in difuzor pe 10,7Mhz...bineinteles ma refer la FI...cu intrarea in aer, fara OL....

PS. Respectivul generator functioneaza si in prezent...doar ca este folosit mult mai rar...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Voi face oscilatorul de mai sus, unde sa injectez semnal? Pe intarea in AF pe capatul pot de volum? Daca reactioneaza la deget, sunt sigur ca se v-a auzi in difuzor si semnalul audio de la generator....Cand comut pe UUS nu se aude acel fasait specific...Ma simit frustrat ca nu resusesc sa ii dau de cap si nu stou ce sa ii mai fac...

Editat de mirceacra
Link spre comentariu

Semnalul se injectează în diferite puncte de la difuzor spre antenă ( dacă mai trebuia scris asta).

Acest lucru se face după măsurarea şi corectarea valorilor tensiunilor de curent continuu, polarizările, în punctele trecute pe schema electrică.

Pentru verificarea părţii de FI:

Cu un cablu ecranat, poţi lua semnal dintr-un alt radio românesc care funcţionează bine, dacă-l ai la îndemână, în punctul de la ieşirea ultimului etaj de FI şi intrarea în detector (AM sau FM).

Cablul îl conectezi în serie cu un condensator de aprox 1nF, eventual o rezistenţă cu valoarea stabilită prin încercări, pentru a nu dezechilibra circuitele din aparatul furnizor de semnal şi eventual pentru a putea atenua semnalul care se injectează.

Editat de dorian 70
Link spre comentariu

...Ma simit frustrat ca nu resusesc sa ii dau de cap si nu stou ce sa ii mai fac...

Daca ai ambitia sa-l faci singur...toata stima,incercam sa ajutam si satisfactia va fi pe masura,altfel,daca vrei, pot sa incerc sa ti-l aduc pe linia de plutire.E un aparat destul de complicat pt o prima interventie. 

Link spre comentariu

As dorI foarte mult sa îl fac singur, evident cu ajutor din partea dvs. De pe elforum. Am listat schema în mărime A3 sa nu mă chinui când ajung acasă o iau iarăși la măsurat tensiuni.Sa le masor pe toate indicate în schema în partea de rf și fi? Sa încep din partea de rf pana la af?

Link spre comentariu

Daca esti sigur pe continuitatea circuitelor de semnal AF,poti incepe prin a masura tensiunile pe emitorii T5,T6,T7.Probabil pt cei mai multi,nu trebuie precizat ca trebuie sa se afle ca valoare cat mai aproape de cele din schema,cu conditia ca si tensiunea de alimentare sa fie cea data de fabrica.Nu e de neglijat si tensiunea pe D3...nu odata am gasit grupul ala de diode care se cerea schimbat.Dupa asta,poti incepe sa injectezi semnal la borna 19 pt MF si borna 17 pt MA.Daca nu obtii nimic la iesire,poti incerca sa sari peste cate un etaj,apropiindu-te de iesire,ca sa identifici etajul care nu lucreaza.Nu stiu de unde o sa ai semnalul de test(ai doua variante sugerate pana acum),insa trebuie avut grija sa fie separat dpdv al componentei de cc de restul aparatului,altfel,risti sa scoti din punctul de functionare un tranzistor care altfel,lucreaza normal.

Link spre comentariu

tensiunea pe rezstentele din emitoarele tranzistoarelor t3 si t4 am tensiuni corecte cu specificatia ca pe r207 din emitor t4 atunci cand nu apas anici un buton din claviatura in loc de 1.4V normal am 0.3V

in schimb pe r307 din emitor t5 am 0V , apasate butoane sau nu

pe r311 emitor t6 am 1.9V in loc de 1.44

ce fac mai departe ? daca am 0v pe r307 insemana ca tranzstorul t5 nu e bun?

Link spre comentariu

Verifica continuitate bobine trafuri FI din colectorul T5 si R308.

Pe un capat R307 ai tensiunea de alimentare,de 10V la retea(nu pe baterii).Daca din 10V scazi 0,55V,U(R307)si mai adaugi 0,7V cadere tensiune E-C la T5,restul ar trebui sa-l gasesti pe colector,fata de masa.Pe baza lui T5 cat ai?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări