norad Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Certificat de garantie pentru Radio Gloria: Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Iata cata elganta si design reusit au avut primele tipuri de astfel de aparate , si unul din documentele insotitoare : Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Tare as fi vrut sa aflu pe ce criterii se puneau cifrele ce insoteau marca,exact acest model il detin si eu,cumparat in martie '75 si nu-mi vine a crede ca au mai fost 2 modele inainte,pt ca acesta sa fie al 3-lea,e drept ca pe al meu scrie doar Gloria si Solid State(fara acel 3),iar la antena terminatia e din plastic ce imita butoanele,nu e din metal ca la cel din poza...La tv.cu CI,de ex,daca citeai cifrele de dupa marca stiai clar ce tip de sasiu gasesti in cutie,cu cate CI,ce benzi de receptie,ce tip(varianta) de carcasa are,la aparate de radio cel putin la tranzistorizate,nu am gasit nici o logica la aceste cifre. Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Salut, Daca aparatul are antena cu cilindru din plastic negru , si pe caseta scrie numai " Gloria " si ''solid state '' , sigur este fabricat inainte de ''Gloria 3 " . Pentru comparatie voi incerca sa pun schema acestuia . Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Sunt incantat de faptul ca se discuta asemenea detalii...Azi am fost intrebat, cate Solistor-uri s-au fabricat... m-am simtit penibil neputind sa-i raspund... dar nici sa-i indic o bibliografie de unde sa se informeze... Link spre comentariu
whitesnake Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 cu scuzele de rigoare ca intervin in acest topic si daca moderatorii sunt de acord, propun creerea unei noi sectiuni, vintage pe tranzistori. apoi sa se mute topicurile referitoare la aparatele vintage cu tranzistori acolo de la sectiunea tuburi, unde sunt momentan acum. Link spre comentariu
kripton Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Sunt incantat de faptul ca se discuta asemenea detalii... Azi am fost intrebat, cate Solistor-uri s-au fabricat... Multi nu stiu ( sau nu mai stiu ) cum arata . Adevarate raritati , trio -ul '' Solistor '' - ''Litoral "- "Turist " ( sau si mai rar ''fratele sau geaman " Sport " ) sunt primele receptoare cu tranzistoare fabricate la noi in tara , primele doua , ''Solistor" si "Litoral" fiind construite cu circuite conventionale , pe cose . Primul a fost si unic la noi in tara, prin tensiunea de alimentare de 13,5 V asigurata de trei baterii de 4,5 V . ( 3R12 ). @ Personal, spre necazul ( si rusinea ) meu, nu cunosc exact semnificatiile cifrelor din denumirea aparatelor ''Gloria" . Despre receptorul "Gloria 3'' ,mai precis caseta ,a avut mai multe variante , cronologic, bineanteles cu aspecte din ce in ce mai "modeste " ( tot cronologic ). Cel pe care il aveti , nu este acest tip , este al 2-lea tip de aparat din familia " Gloria " , o raritate eleganta . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Scuze pt intrebarea usor off-topica. Mi-a promis un coleg un receptor stereofonic romanesc marca "Eurocord" cica, zice ca are cam 20W/canal putere de iesire. Spre rusinea mea nu am auzit de acest aparat si as fi vrut cateva detalii de la cei care il cunosc, ca sa vad daca merita deplasarea de 120km pana la Sinaia... :nas:L.E. Dupa schimbarea tuturor condensatorilor tip placheta ceramica, aparatul Gloria functioneaza normal! Multumesc pt indicatii! Link spre comentariu
bansaraba Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Eurocord = Bucur pentru export. Nu stiu versiunea. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 In cazul acesta merita sa-l iau, de Bucur stiu, insa am rezerve ca ar debita 2 x 20W asa cum sustine proprietarul. Exista vreo varianta cu astfel de puteri de iesire? Am intrebat mai multe amanunte insa omul nu se pricepe suficient ca sa ma lamureasca. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 "Eurocord" are 2x25W puterea de iesire, scrie despre acest aparat in lucrarea "Radioreceptia A-Z"Editura Albatros 1982. A fost fabricat la "Electronica', nu la "Tehnoton". Era destinat pt. export in Albania, Sudan, SUA, Chile. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 "Eurocord" are 2x25W puterea de iesire, scrie despre acest aparat in lucrarea "Radioreceptia A-Z"Editura Albatros 1982. A fost fabricat la "Electronica', nu la "Tehnoton". Era destinat pt. export in Albania, Sudan, SUA, Chile.A scos si Tehnotonul un tip de Bucur,nu mai stiu ce nr. i-au dat,dar era cu 2N3055 in final,cred ca scotea 15-20 W si cu decodor cu integrat,imi amintesc ca am depanat odata un exemplar forjat la o petrecere,si chiar m-am mirat ca nu am gasit clasicele AD-uri 152 pe radiator Link spre comentariu
whitesnake Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 parca de la Bucur 7 in sus (8, 9) sunt facute cu 2N3055 si decodorul stereo cu circuit integrat. Link spre comentariu
kog Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 am eu un Gloria III, sau cel putin am avut (a luat foc) tre sa-l caut sa vad ce mai zice. A functionat saracul non stop pana prin 97, in conditii vitrege, abur, umezeala mare caldura si socuri. A cedat transformatorul. Mi-ati dat de gandt acuma, poate o sa incerc sa ma ocup de el. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Asta ar fi primul la care aud ca s-a dus traful...probabil ca a avut un cui (de 0,2 A ) in loc de siguranta fuzibila... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum