gigiones Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 inca se cauta schema Gloria Nova ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Si ce , se cauta singura de purici ? Nu ai Google Translate ca sa scrii romaneste ? Link spre comentariu
mila Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Raritate...daca nici d-l Soldan nu te poate ajuta.Oricum am inteles ca e facut pe baza la 2 integrate la care gasesti sigur datasheet pe internet.Restul e studiu individual, masuratori, lupa, ridicare schema cu creionul...si o sa gasesti defectul unde nu te astepti :rade:Pana la urma tot nu m-am lamurit, cand a aparut prima Glorie?Am auzit ca in 1972 dar nu am nici-o confirmare.Gloria cea mai veche pe catre o am e din aprilie-mai 1974. Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 din discutiile avute cu un amic care a lucrat la Electronica Bucuresti, acum e pensionar, aparatul Gloria (prima versiune) s-a fabricat dupa licenta ITT Schaub-Lorenz. apoi au inceput romanii sa faca mici modificari in ele. Gloria 1 respecta intocmai proiectul facut de austrieci.Remember:http://qsl.ro/nini/?q=node/62http://qsl.ro/nini/?q=node/40http://qsl.ro/nini/?q=node/18http://qsl.ro/nini/?q=node/24 Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 din discutiile avute cu un amic care a lucrat la Electronica Bucuresti, acum e pensionar, aparatul Gloria (prima versiune) s-a fabricat dupa licenta ITT Schaub-Lorenz. apoi au inceput romanii sa faca mici modificari in ele. Gloria 1 respecta intocmai proiectul facut de austrieci.Remember:http://qsl.ro/nini/?q=node/62http://qsl.ro/nini/?q=node/40http://qsl.ro/nini/?q=node/18http://qsl.ro/nini/?q=node/24O cronologie a Intreprinderii Electronica.http://proradioantic.ro/index.php?x=articole&id_stire=66Dubla postare din cauza "soricelului" Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 TEA5710,sa fie la indemana,pt Gloria Nova.Celalalt integrat e TBA810S,si nu cred ca pune mari probleme in acest tip de aparat,e utilizat la putere mica,si nu cred ca in functionare normala poate face mofturi.Cat despre data lansarii primului aparat Gloria,materialul din istoricul Electronica,am mai spus si cu alta ocazie,dar vad ca persista "greseala",mai tare ne baga in ceata,pt ca acolo ori e o greseala de editare,ori ceva nu se potriveste... in 72 apare pomenit Gloria S720T,fara nici o precizare/enumerare la rubrica "evenimente"(ca si cum ar fi fost adaugat la acea lista de "radioreceptoare" din greseala) si in 74 mai apare odata,dar acum se face prezentarea caracteristicilor,si ceea ce ma determina sa cred ca asta a fost data reala de aparitie,e ca se precizeaza ca in acel an au fost introduse in productie carcasele de tip clopot...intrebarea fireasca ar fi atunci Gloria pomenita in anul 72 ce carcasa a avut,ca asta clopot care o stim cu totii folosita la Gloria pana la epuizarea variantelor constructive,inca nu avea conditii de productie... TEA5710.pdf Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Raritate...daca nici d-l Soldan nu te poate ajuta.Oricum am inteles ca e facut pe baza la 2 integrate la care gasesti sigur datasheet pe internet.Restul e studiu individual, masuratori, lupa, ridicare schema cu creionul...si o sa gasesti defectul unde nu te astepti :rade:Pana la urma tot nu m-am lamurit, cand a aparut prima Glorie?Am auzit ca in 1972 dar nu am nici-o confirmare.Gloria cea mai veche pe catre o am e din aprilie-mai 1974.In anul 1972 Gloria era in fabricatie inaintea rr.Cora.Ambalarea aparatului Gloria la capatul benzii era,printre alti, facuta si de muncitoarea pe atunciJana Barbu(Jeny) care se afla(1972) in ultimul an la scoala de maistri si care ulterior dupa absolvire apreluat ca maistra linia de fabricatie a rr.Cora exact in anul angajari mele.Pe atunci fiecare ambalator se semna pe caseta pentru recunoasterea ambalatorului.Iata si dovada gasita la un prieten care are aparatul chiar de atunci(1972)Sansa ca aceasta mai rar.http://oi46.tinypic.com/vrt45l.jpg Link spre comentariu
mila Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 In sfarsit avem o confirmare fizica a fabricarii receptorului Gloria in 1972.Alte poze cu interiorul se poate?Mai are condensatorii electrolitici originali? Pe condensatori se poate citi data fabricatiei si ar fi o confirmare in plus. :aplauzeFrumoasa traditia semnarii pe aparat.E si o confirmare ca era considerat un aparat de clasa. Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Muncitorii erau obligati sa se identifice printr-o semnatura specifica pe placa,sasiu,caseta, in functie de operatia pe care o faceau,pentru a putea fi identificat in caz ca nu-si faceautreaba corect dar si ca CTC-ul final sa stie cui returneaza aparatul pentru remediere Sper ca memoria aduceri aminte a mai multor persoane cu care am discutat sa fie corecta.In orice caz nu ma las pana nu voi gasi pe cineva care chiar a lucrat la acest tip de rr.Voi incerca sa iau eu aparatul dar cu alta ocazie(vizita de curtoazie icon_jook ). Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Ok,asteptam cu interes lamurirea fara putiinta de tagada,a datei aparitiei pe piata(implicit a anului de fabricatie) a primului rr Gloria.Speram cu aceasta ocazie si la o corectura a informatiilor de pe site,care asa cum spuneam,sunt contradictorii,indicand ca aparitie si anul '72 si anul '74.M-am uitat in aparatul meu,pe care il detin din 75(cu acte),si n-am vazut nici o semnatura a cuiva pe el,am studiat atat sasiul cat si carcasa la interior,probabil ca in timp au renuntat la aceasta practica... Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Salut.Cauta bine trebuie sa fie un semn undeva cat de mic,o zgarietura ceva acolo.Cateodatase semnau chiar sub geamul de scala.Totusi este posibil ca sa se omita acel semn din neglijenta.Pe viitor voi mai incerca sa dau de fosti colegi pentru o mai buna informare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Nu ar fi deranjant sa stim ca inca din 72 eram in stare sa scoatem un aparat de talia Gloria,mai ales ca in 75 inca erau vanate,stiu ca se dadeau si pe sub mana,in ciuda pretului prohibitiv la acea vreme,si Electronica avea capacitate de productie,traditie,colectiv inchegat,scoteau si calitate si cantitate fara probleme,aveau bazele puse peste o fabrica cu state de functii din perioada interbelica,nu se putea face o comparatie cu proaspat infiintata Tehnoton,care avea colectiv in formare,fara prea mare experienta in productia de aparate,care a inceput sa performeze in conditiile industrializarii fortate,abia dupa cativa ani de la infiintare,ori in 3 ani trebuia sa fie o marca perimata,care sa fi fost cumparata de toti cei care doreau acest tip,si sa fi zacut la raft,si nu vanduta pe sub mana(adica in 75),asa cum se intampla in 77-78 cand Tehnotonul nu apucase sa "simplifice"prea mult modelul,din cauza economiilor ce trebuiau raportate in productie.Ori dupa 3 ani de la aparitie(am in vedere anul 74),modelul nu mai era vandut masiv,pt ca avea un pret mare,si cei care au avut de cumparat,au cumparat,restul ori nu apreciau modelul,ori nu si-l permiteau(ma refer la anii 77-78,cand puteai cumpara fara probleme o Gloria).De fapt,stiu sigur ca Tehnotonul a preluat modelul de la Electronica in 76,si primele tipuri le-au scos inclusiv cu cablaje de Bucuresti,ulterior au inceput sa asimileze la productie cablajele si au scos "hibride"pe masura ce cablajele de la Bucuresti se terminau.Din ce-am putut vedea pana acum,cele fabricate la Iasi pana in 77 au fost identice cu cele de Bucuresti,inclusiv carcasele,dupa care au renuntat la functia auto si la grila metalica din fata,dar ca performante si calitate inca se mentineau la nivelul celor de Bucuresti,si s-au mentinut asa,pana prin 82-84 cand a inceput nebunia cu economia cu orice pret,si directiva comunistilor,era sa faci din rahat bici...asa a inceput economia la Conect Bucuresti,care au inceput sa puna tabla ordinara in comutatoare si au inlocuit tot ce se putea cu plastic,in asa fel incat aparatul ceda din primele saptamani de functionare,asa a inceput economia la IPRS Bucuresti,cand au inlocuit metalul cu plastic la axul potentiometrelor si nu numai,asa a inceput economia si la Tehnoton Iasi,cand au inlocuit partile metalice cu plastic,si au simplificat modelul de scala,mai tarziu s-au prostit si au inlocuit variabilul cu aer cu unele cu dielectric solid,facute daca nu ma insel la IPEE Arges,tot cu "economie",care puneau sectiunile in scurt,si ar fi multe de spus,pana modelul initial a ajuns de rasul lumii,din cauza acestui aglomerat de componente fabricate "cu economie".Si mai trebuie lamurita treaba cu carcasa clopot,care dupa toate datele ar fi aparut in 74,vad ca de asta nu pomeneste nimeni,si aparatul lui tanti jeni fabricat in 72 vad ca tot sasiul si carcasa clopot binecunoscuta o foloseste,deci asta inseamna ca instalatia de injectie pt tipul asta de carcasa exista din 72...sunt matrite diferite pt carcasele din 2 bc si cele din bucata,cei care au lucrat acolo in mod sigur trebuie sa stie ca o matrita nu se scotea peste noapte,costa mult,si trebuia pusa la treaba pt amortizare,ori in 72...73 erau la mare cautare Neptun,dar nu se ridicau la nivelul Gloria,cred ca erau si din alta clasa...In tot cazul,ar fi imbucurator sa aflam cu certitudine care din anii mentionati au fost de debut pt acest model,indiferent care ar fi acesta,sa nu fie nici un dubiu. Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Prezentarea ta de mai sus este in general corecta,insa amanuntele de fabricatie sant foarte greu de aflat avand in vedere ca au trecut destul de multi ani iar multi dintre cei care pot fi contactatipentru eventuale lamuriri nu mai sant de gasit.Eu nu ma dau batut si voi continua cercetarea, si cum voi afla noutati le voi posta aici.Chiar azi,dupa ce voi merge la vot,am sa trec pe la o fosta colega sa vad ce mai pot afla. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Eu am aflat precis anul preluarii de catre Iasi a aparatului dintr-un material pus la dispozitie de Tehnoton pt articolul aparut in ProRadioAntic.Pt cele din Bucuresti am cautat in colectia tehnium,ca si acolo se faceau anunturi publicitare despre aparitiile pe piata a noilor modele,si in perioada 72-75 n-am gasit nimic mentionat.Ar fi bine daca intr-un asemenea material s-ar gasi mentionata aparitia acestui tip,ma refer la agendele de protocol ale Electronica din acea vreme,sau orice alt material care sa ne lamureasca definitiv asupra acestei necunoscute,pt ca memoria ne poate insela,asa cum spuneai,au trecut ceva ani de atunci,si posibil aducerile aminte sa nu coincida cu datele ,sau macar un aparat "nepipait" care sa contina piese cu data de fabricatie,desi aici e discutabila treaba,se puteau fabrica aparate in 74 cu un lot de piese din 72 sau mai vechi,si atunci iar e incurcata treaba Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Colega,la care voi merge mai tarziu,a fost detasata la Tehnoton si sper sa aflu mai multe amanunte.Voi reveni sigur cu noutati Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum