+_Florin_+ Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 I-am facut din nou cateva poze Gloriei mele - cele vechi au disparut de pe forum - din pacate nu sunt de cea mai buna calitate.Nici acum nu pot sa ma pronunt referitor la data fabricatiei, posibil 1974. Se vede o serie pe cablaj dar nu cred ca spune mare lucru. Faptul ca am gasit si condensatori din 1971(!) si 1972 de asemenea nu reprezinta o dovada clara ca aparatul ar fi fost fabricat inainte de 1974, probabil s-au folosit piese din stoc fabricate cu 2 ... 3 ani inainte de asamblarea radioului. Poate ne lamureste cineva care a lucrat la Electronica si are cunostinta de aceste lucruri.Condensatorii electrolitici respectivi i-am inlocuit din start cu altii in parametrii, daca nu dispareau pozele de pe forum s-ar fi vazut cu ce condensatori era echipat aparatul cand l-am achizitionat. Singurul condensator din '72 care a ramas pe placa este cel verde din stanga tranzistorului AD162, 100uF/16V (foto 3). Momentan ma confrunt cu o problema relativ grava, una din sectiunile condensatorului variabil (cea care deserveste circuitele de intrare AM) face scurt-circuit intre placi pe jumatate din cursa. Condensatorul este foarte fin si distanta intre placi extrem de mica, nu prea se poate repara. Am remediat astfel de defecte dar la variabile mai mari din receptoarele cu tuburi, acolo e mult mai usor. O sa caut prin targ, poate gasesc.Momentan aparatul functioneaza cu un CV exterior (provizoriu), sunt mare amator de receptii swl si trebuia sa-i fac ceva pana la remedierea definitiva. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Iata o poza cu starea actuala a aparatului - provizorie sper - in care se vede condensatorul variabil exterior, pentru a asigura functionarea pe unde scurte Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 am si eu o versiune de Gloria, un radio GOLF - RP1265 - TEHNOTON in care nu s-a umblat pana acum.. dar partea de comutatoare a gamelor e proasta... din pacate, in rest e ok.. PS: l-am desfacut eu sa-l curat de praf si sa vad daca gasesc alte date decat cele de pe placa din spate.. se vad f. bine din poza a doua codurilor celor 3 placi http://i46.tinypic.com/15np209.jpg http://i45.tinypic.com/sl4tnc.jpg http://i45.tinypic.com/rm33o3.jpg http://i50.tinypic.com/2r23t06.jpg http://i47.tinypic.com/2m83vig.jpg PS2: pare a corespunde cu schema lui "radio Gloria 4" care se poate descarca la o rezolutie f. buna de la http://i50.tinypic.com/2lwq51h.png (are vreo 12M ca are 2816x2112 pixeli) Link spre comentariu
kripton Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Va salut ,@<+_Florin_+> , Codul de pe placa aparatului d-vs. este specific uzinelor "Electronica" .@ ,La aparatul d-vs. se vede foarte clar codul specific uzinelor "Tehnoton" format din grupe ( numai ) de cifre fata de codurile de la "Electronica" compuse din litera "P" urmata de un grup de cifre. E binevenita aceasta comparatie , pentru edificarea diferentelor in ceea ce priveste codarea. Datorita tranzitiei intre acesti producatori , exista aparate cu placi fabricate la "Electronica"si producatorul produsului este "Tehnoton" ( ex. Royal 1) . In acest caz, daca lipsesc alte indicii , producatorul se poate identifica dupa seria aparatului care difera grafic iar fixarea acesteia se face printre ultimele faze in procesul de productie.Problema identificarii anului exact de fabricatie a unor aparate cu longevitate mai mare de productie, ramane inca deschisa . Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 va salut pe toti !, urca cineva manual, schema caiet service pt Gloria Nova ?! anticipat mii de multumiri ! Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 chiar nimeni nu are o schema de Gloria Nova !? Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Eu am lucrat la uzinele electronica din 1971-1987 dar spre rusinea mea nu-mi mai amintesc anul cand sa introdus in fabricatie gloria Voi apela la memoria sotiei poate isi aminteste ea ceva. Va voi comunica ceva mai tarziu rezultatul "anchetei". Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 sa folositi metode blande , constitutionale, daca e posibil ! poate vom avea si motive de Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 sa folositi metode blande , constitutionale, daca e posibil ! poate vom avea si motive de Amintiri din uzina....Gloria S720T anul 1972 impreuna cu Alfa si Pescarus,Select,Neptun si Cora la care lucram. Link spre comentariu
marik2500 Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Ca veteran al uzinei Electronica, poate aveti pe acasa poze facute acolo la serviciu. Scanati-le si aratati-ni-le si noua daca nu va cerem prea mult! Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Numai reporterii care aveau acces si puteau face poze in uzina.Nici macar pe ascuns nu am avut curajul sa fac vre-o poza exista riscul sa fiu turnat.Cu alta ocazie am sa va povestesc ceva in acest sens,intamplare din care pute-ti trage si voi cei mai tineri invataminte. Link spre comentariu
marik2500 Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Va asteptam cu interes aici sau aici... viewtopic.php?f=183&t=59255&start=330 ! Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Acum sant la munca cu stress....si cu un calculator de doi lei caruia ii tremura pointer-ul in draci Voi aborda si fosti colegi sa vedem poate gasim ceva interesant Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 asa este, ..... in ziua de azi spionajul economic e pe fata, clonele zburda peste tot...dar ce poti sa faci, cand aparatele noi iti fac cu ochiul ca din astea vechi si regletele incep sa crape, au devenit casante..cum am patit eu acum cu Gloria Nova cand se reteaza din senin si zboara prin casa Link spre comentariu
mihail-cornel Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Numai reporterii care aveau acces si puteau face poze in uzina.Nici macar pe ascuns nu am avut curajul sa fac vre-o poza exista riscul sa fiu turnat.Cu alta ocazie am sa va povestesc ceva in acest sens,intamplare din care pute-ti trage si voi cei mai tineri invataminte.Mi-am amintit ca acea intamplare am relatat-o aici:viewtopic.php?f=40&t=100744&start=150#p920616 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum