geole72 Postat Mai 28, 2023 Partajează Postat Mai 28, 2023 (editat) Bună ziua.Am cumpărat un radio Gloria S720,produs de Electronica/modelul cu grilă de Al,care merge doar pe unde medii și lungi. Pe UUS,nu se aude nimic,nici măcar fâsâitul acela specific. Voiam să stiu dacă tensiunile din blocul UUS se măsoară cu butonul de UUS apăsat,sau fără nici un buton apăsat. Bu Editat Mai 28, 2023 de geole72 corectare Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 28, 2023 Partajează Postat Mai 28, 2023 Acum 2 ore, geole72 a spus: Voiam să stiu dacă tensiunile din blocul UUS se măsoară cu butonul de UUS apăsat,sau fără nici un buton apăsat. Firește că butonul pt uus trebuie să fie apăsat. Link spre comentariu
geole72 Postat Mai 28, 2023 Partajează Postat Mai 28, 2023 (editat) Am găsit tranzistorul T2 BF214,oscilatorul din blocul UUS, ars.Îl pot înlocui cu BF215? /altul nu am. Care ar putea fi cauza arderii?Dacă îl înlocuiesc se poate arde din nou,presupun ,dacă există un alt defect. Editat Mai 28, 2023 de geole72 corectare Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 28, 2023 Partajează Postat Mai 28, 2023 Dacă ai schema verifică dacă tensiunea la blocul UUS este corectă.De asemeni verifică rezistenţele conexe tranzistorului. Pentru probă poţi utiliza bf215.Ulterior sugerez să apelezi la rubrica Cumpărări,mulţi mai au aşa ceva pe stoc. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 15, 2023 Partajează Postat Iulie 15, 2023 Cand mai vin la Balta intre sate, iti aduc eu cateva BF214. Link spre comentariu
elctropan Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 (editat) Salut prieteni. Desi topicul este deschis de foarte mult timp, îmi permit să intru şi eu cu o solicitare de schemă de Gloria Nova. Nici eu nu am ştiut până ieri că a existat aşa ceva şi am rămas uimit când am constatat ce are în interior. Din păcate este recuperat de la fier vechi şi are rupte firele de la bobinele de pe bara de ferita. Alimentat, însă, provizoriu, merge pe UUS şi sunt tentat să îl restaurez. Din păcate nu am schema. Dacă cineva deţine schema sau altă documentaţie de depanare aş dori să o posteze. De asemenea, dacă cineva posedă SCALA pentru acest aparat..... Vă multumesc. Editat August 28, 2023 de elctropan Link spre comentariu
millw0rm Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Bara de ferita cu bobinele ptr UL si UM se poate recupera de la alt receptor similar. Unul din capetele celor 4 bobine e conectat la masa...celelalte la comutatoarele de game. Poate ca la o privire atenta se poate identifica unde au fost. 1 hour ago, elctropan said: am rămas uimit când am constatat ce are în interior. Ce anume ? E cu CI sau tranzistoare ? Din pacate nu am gasit o schema. Link spre comentariu
elctropan Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 (editat) Este varianta cu un singur cablaj imprimat cu toate etajele puse pe el.Cu 2 circuite integrate. S-a făcut montajul pe placa cu claviatura modificată.Nu este ceva „tunat”, este original. Au dispărut, practic două module definitiv şi anume modulul AAF şi modulul FI. Pe acelaşi cablaj cablaj este montat totul: alimentare, RF, FI şi AAF.Are 2 circuite integrate, final TBA810, un TEA5710 . Şi am bara de ferită originală cu bobine pe ea....nu ştiu cât de integre mai sunt. Editat August 28, 2023 de elctropan Link spre comentariu
millw0rm Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 12 minutes ago, elctropan said: final TBA810, un TEA5710 . Eram sigur In anii 90 Tehnoton a trecut la noua versiune, cu schema identica la fiecare, desi aparatele aveau nume si carcase diferite (Thomas s-au numit o vreme) TEA5710 e un CI cu f putine componente externe si ff bun ca radio, mai ales pe sectiunea FM. Din pacate asta nu schimba cu nimic situatia....un capat al bobinelor UL/UM pe bara de ferita sunt pe comutatorul de game. Trebuie identificati pinii comutatoarelor, cel mai bine o poza de la cineva care detine unul asemanator. Link spre comentariu
Elison Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 http://www.proradioantic.ro/getpicw.php?src=1417753830_poza.jpg Link spre comentariu
millw0rm Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Din pacate, eu imi prind urechile in schema comutatorului de game...dar cu receptorul in fata se poate face conexiunea logica, fiind si numerotate. Observ ca e o versiune mai veche (probabil prima) cu bobine pe FI AM, in loc de filtre ceramice (din alea galbene pe 455 sau 465Khz) Corectorul de ton cu BC172 (IPRS) arata ca e intradevar primul tip, tranzitia de la tehnologia romaneasca la cea Vest Link spre comentariu
elctropan Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Acum 4 ore, Elison a spus: http://www.proradioantic.ro/getpicw.php?src=1417753830_poza.jpg Mulţumesc pentru schemă. Link spre comentariu
elctropan Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 Am legat bobinele de pe bara de ferită. Şi pe UL şi pe UM este O SINGURĂ bobină(conform schemei) şi le-am legat la comutatorul de game aferent - încă se vedeau resturi de capete de liţă de radiofrecvenţă. Aparatul merge acum şi pe UM. Pe UL nu prinde nimic. Mai rămâne să mă înveţe cineva cum se reglează - procedura - UUS2 - bobinele erau „tercite”, le-am îndreptat, le-am dat forma de bobină, dar nu mai prind întreaga gamă 88-108MHz şi nu ştiu care este ordinea şi procedura modificării distanţei dintre spire, la care se face prima dată, etc. Vă mulţumesc , dragi colegi săritori, cu ajutorul dvs. am dat înainte cu restaurarea. Respecte Link spre comentariu
nelu F Postat August 28, 2023 Partajează Postat August 28, 2023 (editat) Acum 4 ore, elctropan a spus: Am legat bobinele de pe bara de ferită. Şi pe UL şi pe UM este O SINGURĂ bobină(conform schemei) şi le-am legat la comutatorul de game aferent - încă se vedeau resturi de capete de liţă de radiofrecvenţă. Conform schemei sunt doua bobine pe intrare, una UL (L107) , cealalta UM (L106). Referitor la OL este o singura bobina, dar pe UL se adauga in paralel cu CV C114 (365pF) si trimerul CT106 (7-30pF). Verificati sectiunea "h" a comutatorului de game pentru tasta UL. Editat August 28, 2023 de nelu F Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum