Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

10 MILIOANE DE LAMPI INTR-O CAPSULA

dj_dexter1975

Postări Recomandate

Salutare tuturor!Am deschis acest topic in speranta ca cineva ma poate lamuri cu unele chestii legate de sasiile astea noi de tv.In trecut ,desi televizoarele contineau o gramada de module supraetajate,pareau mai simplu de ''reglat'' din semireglabilii ''ascunsi'' peste tot pe sasiu.La cele pe tuburi,toata lumea stia: cand fuge imaginea sigur trebuie schimbat un tub :rade: Ei,azi,televizoarele contin doar cateva piese pe o placa de cativa cm-patrati....Chiar ma miram unde se regleaza toate chestiile astea (cadre,sincro,baleaj vertical,latimea imag.etc.) deoarece niciun semireglabil..nimic.. :nas: Cu ajutorul acestui forum am invatat multe,si ''m-am prins'' de cate ceva dar as vrea sa-mi explice cineva cum se procedeaza exact programarea memoriei :nebunrau: ?am tot vazut de discutia despre dump-uri si as vrea sa stiu macar cum se procedeaza,daca e ste cineva amabil sa-mi explice :bataie va multumesc mult......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_dexter1975

2

• Stefan

1

• nightmare

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

in majoritatea cazurilor intalnite de mine (nu foarte multe :rade: ) aceste reglaje se fac din meniul de service - in acest meniu se intra prin diferite metode in functie de procesor (combinatie de taste telecomanda, combinatie taste telecomanda+ taste panoul fronta, SW pe placa de baza, asa zisa tasta secreta pe telecomanda, telecomenzi speciale)

Link spre comentariu

Pentru programarea memoriei ai nevoie de un programator pe care ti-l poti construi (sunt destule scheme pe net). Un dump e continutul unei meorii care a fost citit intr-un fisier si pe care tu o sa-l scrii in memoria ta care e ori goala ori corupta.

Link spre comentariu

Acum inteleg,deci dumpul e ''softul'' pentru memoria respectiva...memoria fiind doar hardwerul ,nu? :freaza: multumesc mult deocamdata,se pare ca imi lipseste o scula importanta :bataie programatorul :freaza: o sa mai caut pe net sa vad ce gasesc :aut: .....numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări