Andrei87 Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Buna ziua.As dori si eu sa aflu cate ceva.vreau sa imi fac un subwoofer activ.ca amplificare vreau sa folosesc 2 tda 7294 puse in punte si cu filtru activ pe el.Nelamurirea mea este ce difuzor sa folosc sa duca puterea asta ,,,adik undeva la 160w rms 200 max...nu vreau ceva neaparat profesional dar vreau sa se auda cat de cat bine ..k nu e pt mn si e cam LOW BUGET..ms mult Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Ce diametru sa fie sub'ul? Ca dif ieftine de care am fost placut impresionat gasesti BM de 12" la 80 ron parca, sau daca vrei mai mic, e unul de 8" pe care scrie "Mobile Authority" la 75 ron. Pentru un difuzor de diametrul asta muta foarte mult aer, suspensii mari, magnet dublu (si foarte greu), cursa mare. Am si eu unul si urmeaza sa'i fac cutie.Pot sa iti dau si parametrii pentru acest Mobile Authority. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Noiembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 salut.am luat un bm dupa maica domnului si l-am ars nu duce mai mult de100w.ca diametru undeva la 32 cm si vreau ceva pana in 2 mil dar sa duca puterea asta nu sa il ard...ms aticipat si dak ati putea sa imi dati si un link cu ele ar fi perfect////ms mult Link spre comentariu
indy666 Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Cum ai reusit sa arzi un BM de 12 inch cu TDA7294 punte? Eu am doua boxe facute cu BM 12 inch (350w/8ohm) si le-am chinuit cu statii serioase si la multe majorate si chefuri si inca merg ca noi. Poze: http://www.99poze.ro/bm/ Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Cum ai reusit sa arzi un BM de 12 inch cu TDA7294 punte? Eu am doua boxe facute cu BM 12 inch (350w/8ohm) si le-am chinuit cu statii serioase si la multe majorate si chefuri si inca merg ca noi.Poze: http://www.99poze.ro/bm/cum sa reuseasca? A DAT BLANA CU DISTORSIUNI DI TDA PANA A MURIT DIFU!!!si eu am chinuit un BM de 12tzoli cu 400W si nu a dat semne de oboseala Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Eu am doua boxe facute cu BM 12 inch (350w/8ohm) si le-am chinuit cu statii serioase si la multe majorate si chefuri si inca merg ca noi.Poze: http://www.99poze.ro/bm/de curiozitate, ce hornuri si ce drivere ai pe boxele alea? Link spre comentariu
indy666 Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Initial pusesem niste drivere dibeisi de 30w cu cond de 4,7 uF dar in timp nu mai dateau randament(caraiau la volum mare) si am pus niste piezo de 60w cu conzi de 2,2uF care merg si acum de cateva luni bune.Pe difurile mari nu am nici un filtru, cutiile au pe undeva pe la 70 litri cu 2 aerisiri frontale, facute dupa ochii si astfel incat sa mi ajunga placajul(1,5cm grosime) dar au iesit super beton, si au un bas foarte jos.Acum 3 luni le-am facut si stative.... laser frate Link spre comentariu
Andrei87 Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 le-am ars..am luat un kit cu 2xtda 7294 in punte si cu filtru pe el.problema e k diful nu duce frecventze joase pe bass a murit dupa nici 30 min.dak saream peste 40 50 la% din volumincepea sa caraie ca si cum as da cu ciocanul in el.deci nu e afacere si plus k e difuzor de 80 ron chinezarie ce sa duca asta 180w sa fim seriosi.vreau ceva in 2 mil mai puternic un profi ceva Link spre comentariu
Andrei87 Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 si apropo[indy666] u ce ai ai boxe de medi si inalte...eu am spus ca vreau un sub activ adik sa coboare pana la 30 hz.difuzoarele alea pe unde am intrebat si au masurat mai jos de 150 nu au cum chiar dak pe el scrie. ca duce Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 le-am ars..am luat un kit cu 2xtda 7294 in punte si cu filtru pe el.problema e k diful nu duce frecventze joase pe bass a murit dupa nici 30 min.dak saream peste 40 50 la% din volumincepea sa caraie ca si cum as da cu ciocanul in el.deci nu e afacere si plus k e difuzor de 80 ron chinezarie ce sa duca asta 180w sa fim seriosi.vreau ceva in 2 mil mai puternic un profi cevaprietene asta e explicatie de necunoscator!!!difuzorul ala facea asa pt ca ii dadeai distorsiuni in el si frecvente de basi accentuate peste posibilitatile lui si a intrat in limitare mecanicanu inteleg d c , cand ai vazut ca face difu urat, nu ai incercat sa reduci volumu, sa reglezi ca sa se auda corect.degeaba iei difuzor profesional ca va avea aceiasi soarta!!!! Link spre comentariu
Andrei87 Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 k ms de raspuns...dar tda in punte scot 8 sau 16 ohm ...diful are 2 bobine cate una de 4 omi.cat de indicat e sa leg ambele bobine in serie ca sa imi scoata 8 ohmi.??pt k dak bobinele nu sunt egal bobinate la fel difera impedantza.ms anticipat Link spre comentariu
indy666 Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Cam ciudat BM de l-ai cumparat tu, eu am facut multe boxe cu BM si nu am intalnit dif cu 2 bobine de aceasi impedanta, erau una de 8 ohm si una de 4 ohm sau pur si simplu doar cu o bobina, si ca pret eu le-am luat cu 65 ron.Sunt curios cum ai ajuns tu la concluzia ca boxele mele sunt doar medii si inalte? Si sa ne spui si noua cum ai determinat frecventa la care coboara acest tip de difuzor.....Cati litri are cutia in care ai pus BM?Cu ce tensiune ai alimentat kitul cu TDA punte ? Link spre comentariu
Andrei87 Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 salut.tda am alimentat la 2x36v 8A.pai am gasit la un magazin difu cu 2 bobine.tipu de acolo mia zis ca are 2 de 4 ohmi .lasami si mie un site sau magazin ceva unde le gasesc pe alea de le ai tu pe 8 ohm cu o singura bobina.si nu stiu dak e difuzor cu o intrate de 4 ohmi si una de 8 ohmi. cutia in care am ars diful avea 70 litri.facuta gen tub Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Cam ciudat BM de l-ai cumparat tu, eu am facut multe boxe cu BM si nu am intalnit dif cu 2 bobine de aceasi impedanta, erau una de 8 ohm si una de 4 ohm sau pur si simplu doar cu o bobina, si ca pret eu le-am luat cu 65 ron.Sunt curios cum ai ajuns tu la concluzia ca boxele mele sunt doar medii si inalte? Si sa ne spui si noua cum ai determinat frecventa la care coboara acest tip de difuzor.....Cati litri are cutia in care ai pus BM?Cu ce tensiune ai alimentat kitul cu TDA punte ?Toate difurile cu 2 bobine sunt cu 2 bobine de aceeasi impedanta. Ele se pot lega ori serie ori paralel, in cazul cu 2 de 4 ohmi fiind ori de 8 ohmi ori de 2 ohmi. Daca folosesti doar o bobina e recomandat sa o legi in scurt pe cealalta. Vezi aici: http://www.adireaudio.com/Files/DualVoi ... rivers.pdfPoate a avut ragaliile alea de 8 inci care intr'adevar sunt foarte proaste si nu ma mira ca le'a ars (eu am reusit sa incing unul si sa'i desprind lipiciul care lipeste conul de spider cu doar 120W curati). Cele de 12", pe care eu le'am vazut doar in varianta de 8 ohm, se descurca insa bine. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Decembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2009 ms de raspuns.eu am luat unu de 12".avea 2 bobine.eu cred k erau chinezari.tipi de acolo miau zis k mai mult de 100w nu auo sa caut ceva cu o singura iesire dar nu am gasit deocamdata.mai caut.Oricum ms de indicatzi'''apropo unde gasesc si eu un filtru activ pt subwoofer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum