Vizitator ionutmarius Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 salutare pt toata lumeaam si eu o intrebare si v-as fi recunoscator daca ma puteti ajuta.ce rezistenta imi trebuie sa reduc tensiunea din 220v la 12v si sa imi aprinda 2 becuri auto de 12v si 65w amandoua odata sau pe rand?va rog ajutatima........... Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 caut? un transformator normal 220-12v la putere aprox 120wati sau un invertor pentru spoturi halogen de putere similar? Link spre comentariu
Vizitator ionutmarius Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 altceva mai simplu nu merge?sa pot sa fac acum cu o rezistenta ceva?si cum imi dau seama cati watti are trafu ca am un amarat de aparat de masura simplu digital? Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 pentru o intensitate a curentului care vrei tu rezisten?a ar trebui sa fie de circa 2,3 kilowa?i, deci practic nu e okputerea se apreciaz? vizual dup? sârma folosit? la bobinarea secundarului care suport? aproximativ 3,5 amperi pe milimetru p?trat sec?iune fir bobinaj, puterea este tensiunea ori intensitatea, ?i m?surarea sec?iunii centrale a miezului în centimetri p?tra?i, puterea este sectiunea la p?trat. ex un miez de sec?iune de 10 centimetri p?tra?i suporta 100 wa?i.dar pentru alimentarea de scurt? durat? a becurilor respective po?i încerca ?i un transformator de putere mai mic? ?i îl supraveghezi dac? nu se supraînc?lze?te. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Alo,deschizi cate un topic pe zi? Ti-am scris in topicul initial care l-am mutat la sectiunea incepatorilorCa initial postatei la nimereala! :sparge:Si ceva mai simplu de un traf,pt cerea ta,nu exista!Cumpara din comert,gasesti sub 20 lei Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Cel mai simplu cumpara un traf de becuri cu halogen de 150W. Din ala poti sa le alimentezi pe ambele.Nu stiu sa zic cat costa, eu am dat pe unul de 70W de la osram vreo 23 de lei. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Sau fa o sursa de alimentare in comutatie acolo ai amper mare la 12 v ;) Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 sau adapteaz? un montaj recuperat dintr-un bec neon economic care ?i a?a îl arunci, vezi forumul viewtopic.php?f=41&t=48468&st=0&sk=t&sd=a&start=45 - postul num?rul 9, unde în locul secundarului de o spir? bobinezi aprox 7 spire cu 4 fire r?sucite de o,6, duce aprox 100 wati am încercat cu dou? becuri halogen 50W.o s? g?se?ti mai multe aplica?ii la montajul respectiv. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Omul a zis ca pana si un traf e complicat si voi veniti cu surse in comutatie(si nu gata facute!) Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Foloseste o sursa de pc, este cel mai simplu. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Mai simplu si mai ieftin e un traf pt becuri cu halogen! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum