Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numaratoare electronica (pt nr de km.. masina)

RealAlex

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RealAlex

1

• sifor

1

• MirceaM

1

Top autori în acest subiect

Vizitator pcristi

realalex, si eu sunt incepator in ale pic-urilor si la fel ca tine ma intereseaza chestia asta cu contorizarea km si nu numai.

uite un link interesant : http://www.esatclear.ie/~grabe/PICfuelRate/PICmpg.html

eu m-as apuca de construit chestia aia, n-am gasit insa pic16c84. rog cu aceasta ocazie pe mai experimentatii electronisti sa-mi spuna daca nu cumva poate fi folosit picf84.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

RealAlex, un lucru important este senzorul de viteza care sa asigure cel putin 2000 impulsuri pe Km. Ar fi variantele:

- de a monta, pe o planetara, un magnetel care trece prin fata unei bobine care, la randul ei, face parte dintr-un montaj.

- senzor de viteza montat pe bordul clasic. Eu am folosit aceasta posibilitate si am descris, aici pe forum.

- senzor de viteza montat pe cutia de viteze, chiar in locul cablului de kilometraj (care se elimina complet). Urmand acest link se vede poza unui asemenea senzor.

http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... highlight=

Cred ca varianta a treia este aplicata si la Solenza si Logan (care nu au cablu de kilometraj).

Deci se merge catre bord doar cu firul de semnal care vine de la senzor. Acolo, in locul vitezometrului (care se inlatura) se pune/adapteaza (mecanic si electronic) mecanism de turometru (!) si, desigur, un sistem cu controller si LCD care va arata nr. de kilometri, total si partial, cu posibilitate de resetare a celui partial.

Dar, daca se rezolva treaba asta referitoare la nr de kilometri, mai este foarte putin pana la a realiza un computer de bord "minimal", anume mai este doar rezolvarea "senzorului de fuel consumat".

Domnul Karl Krabe (traitor in orasul Cork, Irlanda - autorul proiectului respectiv, indicat in site-ul precizat de catre pcristi) se ocupa acolo si de consum de combustibil (total, mediu, instantaneu), dupa cum spune si titlul proiectului lui: "PIC Fuel Consumption Monitor". Daca te intereseaza si asemenea aspecte (rezolvate altfel decat utilizand debitmetru, cum a facut Grabe) atunci, pentru masini pe injectie, poti sa te uiti aici: http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... &start=120

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări