Cilibiu Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Vreau sa le asez intro anumita ordine si vreau sa stiu daca este bine sau cum ar fi mai bine.Oridea vreau sa fie asa>>>>>>>egalizator-spectrum-preu,Problema este ca nu stiu daca este mai bine sa pun egalizatorul dupa preu sau inainte, eu vreau ca pe spectru sa imi arate si nivelul fiecare benzi de la egalizator, deoarece am spectru si egalizator la tot acelasi numar de benzi si la aceleasi frecvente, iar spectru vreau sa raman si la vol min ca la vol max, deoarece preul are un corector si volum incorporat, dar nu stiu daca este bine sa intre din egalizator sunetul in preu si dupaia in amplif, sau nu conteaza ordinea?, ar fi mai bine sa intre sunet din preu in egalizator si dupaai in amplif? nu ar intra mici zgomoturi de fond din egalizator in amplif fara sunet la intrare? am sensibilitatea mare amplifu si de aceea!Cum credeti ca este mai bine din urmatoarele?1. Egalizator>spectrum>preu+vol>amplif2. Spectrum>preu+vol>egalizator>amplif3. Alte variante (ce ati zice voi)! Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Ordinea este : preamplificator - corector de ton (egalizator) - amplificator de putere. Analizorul spectral nu face parte din traseul parcurs de semnalul audio, de la intrarea amplificatorului in drumul sau spre difuzoare; el e un montaj anexat acestui lant audio si poti sa-i aplici semnal la intrarea sa, de ori unde vrei tu ! Link spre comentariu
alex mm Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 ..... varianta 3.ar fi cel mai bine , sursa semnal direct in amplificatorul final ....... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 A 3 varianta cum zici tu o am acuma dar vreau sa mai implementez ceva, si dupa cum zicea in legatura cu spectru vreau sa il folosesc si sa vad nivelul la fiecare frecventa si de acea vroiam sal pun dupa egalizatorul si ca sa nu am volum pe el puneam preul dupa egalizator si spectru conectat intre egalizator si preu, dar ma gandesc ca daca pun egalizatorul inainte de preu e posibil sa nu se mai auda asa fain? egalizatorul este cu LA3607 iar preul este cu TDA1524A! Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 poti sa pui la intrarea analizorului de spectru un preamplificator cu reglarea automata a gain-ului, si asa o sa poti sa legi analizorul chiar si la iesirea amplificatorului Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Sau poti lua semnal pentru analizor, de la intrarea etjului final, printr-un compresor de dinamica. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Multumesc mult de sfaturi! Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 eu vreau ca pe spectru sa imi arate si nivelul fiecare benzi de la egalizator, deoarece am spectru si egalizator la tot acelasi numar de benzi si la aceleasi frecventeVrei s? vezi direct pe analizor unde e pozi?ionat cursorul fiec?rui poten?iometru din egalizator? Sau vrei s? ai analizorul legat direct la sunet? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Spectu este vreau sal conectez dupa egalizator deoarece benzile de la egalizator sunt la fel ca cele de la spectru! iar daca modific 1khz il dau la +10db atunci pe spectrum bara de leduri de la 1khz o sa imi arate nivel ridicat pe aceasta frecventa! Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Tot n-am în?eles ce vrei s?-?i indice analizatorul:1. nivelul real (adic? variabil) al semnalului, în dBsau2. pozi?ia cursorului, în dB? Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 nivelul real vrea sa-l vada. adica, cum sare mai sus indicatia pe frecventa respectiva. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Aha. Atunci a? merge pe varianta egalizator - preu - amplif, iar semnalul pentru analizor poate fi luat dinainte sau dup? preu, depinde de cît de sensibil e la intrare. În func?ie de ce e în egalizator, e posibil s? nici nu mai fie nevoie de preu. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Deci nu este nicioproblema cum am vrut sa le pun , oricum multumesc mult de sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum