Vizitator wapavo Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Am facut timerul de mai jos pt a comanda un dc motor care invarte un spiral si arunca mancare la pesti din acvariu , la 12v alimentat cu releu de 12v merge perfect montajul, autorul schemei spune ca merge alimentat la orice tensiune intre 5 si 15v cu releu corespunzator, asa ca am pus un releu de 6v si am alimentat la 6v montajul, dar nu merge releul nu declanseaza si nu imi dau seama de ce!? Asta este schema: DSC00161.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Laci Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Masoara tensiunea la pinul 5 al integratului 4001 cand trebuie sa fie tras releul.Sau poti sa faci direct asa: schimba R2 cu R1, ca R1 sa fie 4.7k(sau 10k ar fii si mai bine) iar R2 sa fie 1k si trebuie sa mearga. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Poti da mai multe detalii despre partea mecanica? Link spre comentariu
Vizitator wapavo Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 multumesc, nu merge, l-am lasat tot alimentat de la 12v, ca releu daca folosesc unul de 6v am inlocuit dioda 1n4148 cu un zener 6v2 si merge.cat despre partea "mecanica" am folosit ce am gasit prin casa, adica:1. un handsfree auto din ala cu ventuza2. un recipient, cutie de la betisoare pt. urechii pe care am gaurit-o cu un spiral de 63. un motoras de cd player portabil cred ca de 3v, nu stiu sigur, eu ii dau 2v si are putere sa invarta4. de axul motorului printr-o rotita, cred ca era de la un radiou rotita aia , am cuplat un spiral de 5, dala de la bormasina :ras:cam asta e, spiralul intra prin gaurile alea de 6, si cand se invarte, la intervalele de timp setate, cade mancare in apa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum