Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

multimetru digital DT-830B + acumulator AA 1,2 V

Vizitator andrei_miria

Postări Recomandate

Asta este poza aparatului ?

Avem urmatoarele scale :

- marker rosu : Ohmetru. Se citeste de felul urmator : indicatia acului x factorul de multiplicare. Exemplu daca acu este in dreptul cifrei 30 si comutatorul este in pozitia X10 insemna ca avem citim valoarea de 30x10=300 Ohmi.

-Marker albastur : Tensiuni DC si AC.Aici avem 3 scale distincte respectic 0 - 250 ; 0 - 50 si 0 - 10. Desi putem citi tensiunea pe orice scala, practic mai comod este sa folosim scalele dupa cum urmeaza :

- Scala de 0-250 cu 2.5V DC , 250 V DC si 250V AC ( pozitii ale comutatotului evident )

- Scala de 0 - 50 cu 0.5VDC , 50VDC si 50VAC

- Scala de 0 - 10 cu 0.1VDC , 10VDC , 1000VDC si 1000VAC

Dupa cum observi scalele nu sunt alese intamplator din contra sunt asha pentru a calcula valoarea inmultind cu 10 sau cu puteri ale lui 10.

Exemplu : vrei sa citesti tensiunea de 220V AC din priza. Comutatorul il pui pe 1000 ACV , te uiti pe scala 0 -10 si vei vedea ca acum este la prima liniuta dupa 2. calculam 2.2 x 100 = 220 V. De ce x100 ? pentru ca capul de scala ( 10 ) x100 face 1000V adica valoarea la cap de scala a domeniului de masura ales. Daca te uiti mai atent acul indicand 2.2 se va suprapune cumva si cu liniuta neagra din poza exact 100 aia de care ziceai in alt post.

post-174634-0-72429500-1488652857_thumb.jpg

Editat de djvas
Link spre comentariu

Ma ingrozeste articolul acela...cand ma gandesc ca multi ascultau de sfaturile acelea si credeau cu tarie ca omul le are

Editat de DIYWorks
Link spre comentariu

Exact asa am facut si eu cand eram copil, doar ca aveam aparat ca al lui Florin Berdila. Atat de dezamagit eram incat mi-am zis ca electronica nu-i de mine. Sa bulesti un multimetru de la prima utilizare e ceva. Macar asta din articol a masurat 2 baterii, eu nu am apucat nici sa vad unde s-ar opri acul.

*** Scuze de oftopic, consider ca e de invatat din experienta mea! Le multumesc pentru intelegere domnilor moderatori!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări