Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandati-mi filtru boxe

ctindex

Postări Recomandate

hp12T eu stiu ca are con suplimentar pt extinderea domeniului de inalte,din poza ta ala nu e hp12T !

2 la mana,nu lua de bun chiar tot ce scrie in fisa tehnica(unii il dau la -10db de ex !),trebuie sa tii cont ca diful este de 12",iar raspunsul de acolo este in axa,daca iesi f putin din axa caracteristica aia se schimba drastic si dupa cum a spus si Zal ,vei avea gaura pe lower treble si va suna sters si infundat.Eu as zice sa cobori Fc sub 3khz si minim ordinul 2 pe filtre(la ambele),si din cauza ca ai lasat prea mare distanta intre difuzoare pt a face frecv de crossover la 5khz

uite cum arata hp12T

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctindex

14

• Jimmy

6

• CBI

6

• babic2005

2

Top autori în acest subiect

ok,tinand cont destinatia lor,probabil ca ar merge,dar ar trebui incercat si un Fc mai jos pt ca ai lasat distanta mare intre centrele lor,si nu prea mai ai ce modifica cu usurinta.Nu cred ca crapa compu la un Fc de 3khz

Link spre comentariu

da,am gasit tot aici asta Comp-25,si la cum pica peste ~8hz iti cam taie avantul de lucrat cu el,ar fi mers mai bine ceva din seria pht de ex.Poate daca se mai reduce suplimentar din filtru nivelul in zona de lower treble s-ar face simtiti si clopotzeii.Asa nici woferul nu sta prea bine la capitolul joase ,si tot asa,sunt difuri entry ,ieftine si numa bune de antrenament,atat se poate

Aia 10w cred ca sunt fulrange,deoarece nu se specifica nimic despre filtrare,in fctie de filtru poate sa reziste si intr-o boxa de 2-300w in program muzical

Link spre comentariu

da,am gasit tot aici asta Comp-25,si la cum pica peste ~8hz iti cam taie avantul de lucrat cu el,ar fi mers mai bine ceva din seria pht de ex.

pe prima pagina a topicului am dat o solutie posibila pentru a remedia acest neajuns, si anume, compensarea cu un condensator de 2.2uF in paralel pe R1 din L-Pad.

Aia 10w cred ca sunt fulrange,deoarece nu se specifica nimic despre filtrare,in fctie de filtru poate sa reziste si intr-o boxa de 2-300w in program muzical

avand in vedere provenienta si pretul driverului, cred ca nici producatorul nu stie puterea exacta.si bineinteles ca poate sa reziste intr-o boxa cu 2-300W muzical, ca ar trebui sa fie atenuat cu minim 6dB zic eu, avand in vedere SPL-ul mid-basului.
Link spre comentariu

da,am gasit tot aici asta Comp-25,si la cum pica peste ~8hz iti cam taie avantul de lucrat cu el,ar fi mers mai bine ceva din seria pht de ex.

pe prima pagina a topicului am dat o solutie posibila pentru a remedia acest neajuns, si anume, compensarea cu un condensator de 2.2uF in paralel pe R1 din L-Pad.
este una din solutii ,dar la ce valoare are rez serie va fi frectie in cazul de fatactindex,oricum,nici in datele alea nu se specifica daca s-a folosit si vreun horn ceva la ridicarea caracteristicii,si nu se stie cum arata cu hornul existent ,deci oricum probabil ca totul il vei face pe bajbaite dupa ureche.Cand nu ai toate datele necesare despre difurile cu care lucrezi nu prea poti sa speri la mult,din pacate.Sper ca nu vroiai sa le faci pt ascultat in casa :limb:pana la urma nu am inteles ce filtre faci,ai grija ca daca le calculezi cu alea de pe net nu prea iese deloc bine.Pt butterwoth de ex trebuie sa departezi punctele de taiere la fiecare dif (vad ca ai valori egale la componenente) pt ca acest tip de filtru cand se sumeaza la crossover face supracrestere cu ~3db in acea zona.Nu mai tin minte exact,dar parca trebuia sa inmultesti frecv la care vrei sa se intalneasca liniar cu 0,7 pt a afla frecv de taiere pt joase si si cu 1,3 pt cea de inalte,nu stiu sigur daca sunt precise valorile,dar cam asa trebuie.La 4k driverul pare sa aiba ~7 ohmi iar wf la 2k pare sa sara spre 12ohmi,deci ai putea incerca si un zobel .Wfr-ul are sub 1,3k ~91-92db,deci lpad-ul va fi sigur necesar,cel putin 7-8db.Poti incerca si sa strapezi rez serie cu un cond de 3.3-4,7uf (incerci).Asta 'salta' inaltele peste 8-10k
Link spre comentariu

daca sunt pt sonorizari atunci ai grija si cu puterea pe diful de joase pt ca are fs relativ maricel(el nu este woofer ci aproape un fulrange,nu ai precizat ce volum si tuburi ai folosit) si xmax 1mm !,deci chiar si cu aia 100w un filtru trece sus pe ele si completare pe subbas cam sunt necesare(in special pe muzica cu mult bas)

Link spre comentariu

Au 75 litri exterior si acordate la 55Hz cu doua tuburi de 52mm diametru interior si lungi de 40mm. Pe subbass am un subwoofer cu EW1505 acordat la 45Hz care le completeaza la fiecare eveniment, iar filtru trece sus nu am, imi poti recomanda o schema.

Link spre comentariu

cauta pe google active hi-pass filter,iti trebuie cateva piese

de ex

http://www.subwoofer-builder.com/active-filter.htm

http://www.electronics-tutorials.ws/fil ... ter_6.html

ai si in winisd ceva de genul

daca nu il poti realiza roaga pe cineva sau cumpara

la fel si pt low-pass la subwoofer

nu este recomandat cu filtre pasive pt ca sunt piesele scumpe si mari si nu sunt prea eficiente

uite aici facut http://www.hi-end.ro/modul-filtru-subwo ... -1503.html

iti trebuie amplificatoare separate in schimb,cred ca ti-ai dat seama,si cred ca ai deja ,alea de 100w pe sateliti si cel de 250 pe sub

Link spre comentariu

cauta ca rigidizarea bobinei, sa nu o faci cu sarma, ci cu ceva plastic sau sfoara imprecnata (soricei am folosit eu si sfoara imprecnata), acele sarme folosite de tine, sunt practic, niste bobine in scurt, nu stiu exact cum se cmporta aici, dar eu am facut aceeasi "greseala" la un traf toroidal, pe care l-am prins cu 3 bucati de platbanda, si cand l-am alimentat a inceput sa zbarnaie cu toata masa pe care statea, nu mai vb cum s-a incalzit...ce era: erau 3 bobine in scurtcircuit.daca ai folosit sarma pt rigidizare, schimb-o cu ceva plastic sau sfoara, sa nu fie conductor, mai ales ca tu acolo acum ai o defazare de 90 grade intre acele spire ( intre bobina propriuzisa si acele mici rigidizari)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări