ctindex Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Am o combinatie de difuzoare : HP12T+COMP25 si imi trebue un fultru pe doua cai sa se potriveasca cit mai bine cu difuzoarele mele.Momentan am cite un condensator bipolar de 3,3uF/100V pe COMP25. Link spre comentariu
babic2005 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Salut , in primul rand pentru a evita distrugerea comp-ului la frecvente ultrasonice trebuie sa ai neaparat pe el, si o bobina pe langa condensatorul pe care il ai acum. eu pe acest difuzor am folosit un filtru gandit de niste baieti de pe un alt forum, si anume: in care: Bobina are 90 spire, diametru interior 25mm, sarma de 0.7-0.8mm cupru-email, inaltimea bobinei 10 mm , spire per strat cca. 12-13 depinde de grosimea sarmei. Capacitatile si rezistentele se pot face si din bucati daca nu se gaseste exact ce se cere in schema, eu am folosit la rezistente cate 2 de 4,7ohm pentru a forma rezistenta de 2,2 ohm si 2 de 39ohm pentru a o forma pe cea de 20 ohm, interesul meu era sa fie la 17W rezistenta formata (gasind pe piata rezistente doar de 10W) , le folosesc pe un amplificator de 300W. Tu daca le folosesti mai jos ca putere sigur vei gasi rezistentele cerute in schema. poze cu montajul realizat de mine si cu incinta acustica: , Atentie acest filtru are frecventa de taiere de 3000Hz, deci prin el trece de la 3000Hz in sus, rezistentele sunt folosite pentru o atenuare a inaltelor. Poti sa nu il pui daca doresti, dar la puteri mari este necesar sa existe acel L-pad. Te astept cu alte intrebari. Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Mersi de schema o sa ma ocup de ia dupa rev cind am promisiuni de ceva sarma de 1,2 mm,momentan nu am sarma deloc. Eu le amplific cu 2x250/8ohmi sateliti pe un canal si bassul pe celalalt.Faine boxe ,uite ceva poze cu boxele mele. Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Daca am diametrul interior de 20mm si inaltimea tot de 20mm si aceeasi sarma de 0,7-0,8mm de cate spire am nevoie? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Foloseste calculatorul de aici: http://coolcircuit.com/tools/multi_laye ... index.html Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Salut , in primul rand pentru a evita distrugerea comp-ului la frecvente ultrasonice trebuie sa ai neaparat pe el, si o bobina pe langa condensatorul pe care il ai acum. eu pe acest difuzor am folosit un filtru gandit de niste baieti de pe un alt forum, si anume:in schema postata de tine bobina tot din filtru trece-sus face parte, si nu are nici o legatura cu un filtru trece-jos pentru ultrasunete. oricum, mai repede crapa driverul de la frecvente mai joase decat cele pe care poate sa le redea, si o protectie la ultrasunete nu prea isi are rostul, ca doar nu oscileaza ampliful pe domeniul ultrasonic. totusi, daca se doreste, se poate inseria cu driverul o bobina de 0.05-0.06mH care taie frecventele peste 22-23kHz. din ce-am mai auzit de la posesorii de COMP-25, nu urca prea bine in frecventa, si ar merge compensat cu un condensator de 2.2uF in paralel pe R1 din L-Pad. Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2009 Pentru Th3_uN1QuE: ai facut bobine pt filtre calculate cu acest program, ceva p?reri se comport? bine? ?tii cumva un program de calculat pentru filtre de ordin 2 cu fregventa de t?iere la 3500Hz sau la 5000Hz ? Mi-a zis cineva pentru un filtru de ordin2 butterworth cu t?iere la 5000Hz, ca bobinele L1,L2 au 0,36mH si condensatorii C1,C2 de 2,81uF, ce crede?i c? e bine a?a? Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 daca si wooferul si tweeterul au 8 ohmi, sunt bune valorile. aici gasesti un calculator pentru ce vrei tu: http://www.izatech.ro/Calculator%20filtre.htm Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2009 Mersi mult, am facut rost de sarma de 1,06mm si ma apuc de facut bobine dupa Craciun. Va tin la curent cu executia si inca o data mersi. Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 sarma aia e buna pentru bobina de la woofer, dar pentru tweeter sarma poate sa fie si mai subtire, in jur de 0.6-0.7mm. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 20, 2009 Partajează Postat Decembrie 20, 2009 Pentru Th3_uN1QuE: ai facut bobine pt filtre calculate cu acest program, ceva p?reri se comport? bine? ?tii cumva un program de calculat pentru filtre de ordin 2 cu fregventa de t?iere la 3500Hz sau la 5000Hz ?Dupa indicatiile site'ului mentionat mai sus de mine am facut bobine pentru niste filtre de ordin 2, al caror raspuns in frecventa a fost ulterior masurat. Diferenta dintre punctul calculat si cel real a fost de sub 5% (care probabil era toleranta condensatorului bipolar folosit). Din punctul meu de vedere asta inseamna ca e suficient de precis.Calculator pt filtre de ce ordin vrei gasesti aici: http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/ Evident va trebui sa aproximezi un pic valorile conzilor. Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Mersi de linck si lamuririle despre precizia filtrelor, o sa revin cu detalii de la constructia bobinelor dupa Craciun ca acum sunt ocupat cu curatenia pt. sarbatori. Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Am facut prina bobina L-0,36mH; spire-128; ramduri-6,8; Dint-21mm; H-20mm; Dext-35,6; grosime sarma-1,04mm; lungime sarma-10,9m; rez bobina-0,04 ohmi si ceva poze: Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Diful de înalte se va sim?i foarte bine cu limitare la 5kHz, dar cred c? cel de bas nu acoper? bine gaura de la medii. Partea bun? e c? nu mai e nevoie de corec?ii de ton, doar c?, aparent, se va auzi mai încet. Link spre comentariu
ctindex Postat Decembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Din fisa lui HP12T banda de fregventa redata este de la 60Hz-6000Hz si la COMP25 de la 3000Hz-16KHz , uitindu-ma dupa aceste specificatii, eu cred ca e bine fregventa de despartire/taiere pe la 5000HZ.Inca nu am facut filtrul sa vad diferenta de sunet cu sau fara el.Revin cu detalii cind e gata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum