Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Patefoane, Gramofoane

Ovidanie

Postări Recomandate

E ca si cum ai incerca sa vinzi castraveti gradinarului :rade: Probabil in alte locuri de expunere,pe alte site-uri,mai pot trece ca originale...numa ca aici sunt multi "cusurgii"care au mai vazut cate ceva vechituri :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalliin

8

• Ovidanie

7

• feri.visky

4

• Drakulya

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E ca si cum ai incerca sa vinzi castraveti gradinarului :rade: :rade:

Omul care a postat pozele parca nu-l vinde ci doar a simtit nevoia sa imparta cu noi bucuria achizitiei asa ca hai sa nu-l mai desumflam cu sofisticarii de colectionar pretentios."Multi vede, putini cunoaste" se zice.
Link spre comentariu

Stati si nu dati cu pietre!!!L-a cumparat seful meu acum 2 ani si mi l-a aratat (stie ca-mi plac vechiturile!).Tin pozele de 2 ani si reactia unora ma face sa-mi para rau ca le-am postat!Nu cumpar si nu vind nimic!

Link spre comentariu

N-a spus nimeni ca vindeti sau cumparati,si nu a dat nimeni cu pietre,a fost doar o comparatie vis a vis de afirmatia "un gramofon vechi",nu a fost cu nici o rautate,da vad ca se umfla basica,si nu asta a fost intentia...scuze daca am ofensat pe cineva.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dnoti

Buna ziuaAm nevoie de un catalog pentru discuri de gramofon produse de His master's Voice stie careva un link sau de unde as putea gasi ?In special cu discurile inregistratede autori romani(Jean Moscopol,Constantin Tanase,....)Va multumesc

Link spre comentariu
Vizitator Reel2ReelMaster

Buna ziuaAm nevoie de un catalog pentru discuri de gramofon produse de His master's Voice stie careva un link sau de unde as putea gasi ?In special cu discurile inregistratede autori romani(Jean Moscopol,Constantin Tanase,....)Va multumesc

Aveti cumva asemenea discuri? Din cate stiu Constantin Tanase nu a imprimat pentru His Master's Voice. El a imprimat la Odeon, Columbia si Perfect Reproduction.
Link spre comentariu
Vizitator dnoti

Da aveti dreptate in ceea ce priveste Constantin Tanase .Am doar Jean Moscopol si as fi dorit sa cumpar cam tot ce a imprimat cu HMV.Din cate am inteles mai exista si falsuri pe piata de aceea ma interesa un catalog.Multumesc.

Link spre comentariu

Nu exista falsuri la discuri de patefon :ras: . Jean Moscopol la His Master's Voice a imprimat pe doua serii: AM si JB. Cea din urma este seria special pentru Romania, numai cu muzica romaneasca. Jean a mai imprimat pe discuri Parlophone, Homocord si Electrecord. Daca doriti sa vindeti din discurile cu Jean Moscopol as fi interesat. Posed catalogul cu ce a inregistrat la His Master's Voice, dar nu am permisiunea de a-l publica pe internet. Deasemenea ca discuri cu el am 47 + vreo 6 dubluri. Eventual unele schimburi, daca este discutam in particular. M-ar interesa o lista cu ce discuri aveti, 90% ma intereseaza inregistrarile de pe discuri.

Link spre comentariu

Probabil existau si pe atunci falsuri, nu era atat de dificil sa se realizeze o matrita dupa un disc si apoi sa se preseze altele, totul depindea de disponibilitatea materialelor.O adevarata comoara colectia cu Jean Moscopol, ati reusit s-o digitalizati? Mai aveti si alte colectii?

Link spre comentariu
Vizitator dnoti

Cand m-am referit la falsuri m-am gandit la afirmatia dumneavoastra din postul de mai sus"Nici discul de pe el nu cred ca este original. Un disc original His Master's Voice, care avea ca destinatie Romania arata cam asa".Imi cer scuze daca am inteles gresit.Din pacate momentan discurile pe care le detin nu dores sa le vand .Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

M-am referit la faptul ca acela este probabil, de fabricatie recenta Made in India. Nu au existat falsuri la discuri in anii 30, nici technologia necesara pentru transferul sunetului. Ca au presat alta matrita peste disc, zic ca ar iesi din discutie. Cand a inceput Jean Moscopol sa imprime la HMV abia au implementat de cativa ani inregistrarea electrica. @ bansarabaDa, toate discurile le au transferate in digital. Am comandat de afara doza Shure M 78 S, cum zisesem mai demult. Rezultatele sunt uimitoare. Bineinteles ca mai am si alti cantareti de atunci :101 . Cristian Vasile 81 de discuri, Titi Botez 22 de discuri etc. Zavaidoc, Maria Tanase, Dorel Livianu, Gion si multi altii... Am ajuns pe la 400 de discuri in toatal.@dnotiTe rog, frumos spune-mi ce discuri ai, seria discului cat si melodia. Daca nu le ai salvate digital, te ajut cu cea mai mare placerea. Cum am spus ma intereseaza 90 % muzica de pe ele, discul doar 10 %.Din dublurile cu Jean as putea da...

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Salutare tuturor , am si eu o intrebare pentru cine poate sa ma lamureasca si pe mine ,ma contrazic cu cineva de ceva vreme (chiar cu pariu) despre ce a aparut mai intai garmofonul sau patefonul. Din cate stiu eu ambele aparate functioneaza pe acelasi principiu insa sunt putin diferite, respectiv gramofonul este acela cu palnie si a aparut primul fatza de patefonul portabil tip 'valiza' care a aparut ulterior...am dreptate sau am pierdut pariul???

Link spre comentariu

Salutare tuturor , am si eu o intrebare pentru cine poate sa ma lamureasca si pe mine ,ma contrazic cu cineva de ceva vreme (chiar cu pariu) despre ce a aparut mai intai garmofonul sau patefonul. Din cate stiu eu ambele aparate functioneaza pe acelasi principiu insa sunt putin diferite, respectiv gramofonul este acela cu palnie si a aparut primul fatza de patefonul portabil tip 'valiza' care a aparut ulterior...am dreptate sau am pierdut pariul???

Intrebarea ta se potriveste cu asta ,,Ce a aparut primul oul sau gaina ?" :ras: este doar o gluma !
Link spre comentariu

Salutare. Daca tot s-a scris din nou pe acest subiect dupa atata timp, imi prezint si eu noua achizitie: Victrola Credenza (fabricat in 1925).

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Aparatul este special proiectat pentru redarea discurile inregistrate electric (primele discuri inregistrate electric au aparut tot sub patentul Victor), si este cel mai performant aparat de acest gen. Desi pana prin '50 s-a mers tot pe redarea mecanica a discurilor nu s-a proiectat unul care sa aiba o sonorizare mai buna ca acesta. Acest model a fost pe linia de productie doar 3 ani, datorita pretului f. ridicat (300 dolari in 1925, crescand pana pe la 400 in 1927, pe cand o masina Ford costa 450 de dolari). Sper ca nu am plictisit cu detaliile.

Si un filmulet facut de mine cu el functionand: http://www.youtube.com/watch?v=jUf0K9x62oE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări