Vizitator asivideo Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Caut de ceva vreme si nu gasesc. Nu stiu cum s-ar face cat mai simplu cu putinta, o statie de incarcare acumulatori auto. Am vazut acum vre-o 15 ani, intr-un depozit de parc auto al armatei un soi de redresor (destul de mare - cred ca avea vre-o 30 - 35 Kg) cu niste socluri de sigurante fuzibile destul de mari, care incarca simultan de la 1-2 pana la 12 acumulatori auto. De fapt masinile care erau trecute "la conservare" aveau acumulatorii pusi acolo ca sa nu se sulfateze.Multzam. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 De exemplu, ca sa incarci un singur acumulator de autocamion de 12V/180Ah, iti trebuie un transformator de cel putin 250VA, cu secundar la 12V - pentru reglarea curentului de incarcare, se pot face prize in primarul sau secundarul transformatorului si ca redresor poti utiliza o punte redresoare de 35...50A (se poate utiliza foarte bine si puntea din alternator). Bineinteles ca vei monta sigurante fuzibile atit in primarul transformatorului cit si in secundar. Vrei sa incarci mai multi acumulatori conectati in paralel, in acelasi timp ? Multiplici tot de atitea ori puterea necesara a transformatorului cit si capabilitatea de curent a puntii. Deasemenea, pentru incarcarea mai multor acumulatori, se poate proceda si la legarea lor in serie, caz in care transformatorul va avea tensiunea din secundar proportional mai mare (2 acumulatori - 24V, 4 acumulatori - 48V, etc). Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Nu stiu exact ce ai vazut tu, dar daca erau pusi pentru pastrare atunci probabil erau pusi la un circuit care mentinea pe ei o tensiune constanta, permitandu-i fiecarui acumulator sa traga cate un curent mic necesar pentru intretinere. Daca vrei sa si incarci, atunci incarcarea s-ar face cu un curent egal cam cu 1/10 din capacitatea acumulatorilor fie pentru o perioada de genul 14-16 ore fie pana cand acumulatorul ajunge la o anumita tensiune. Uite un exemplu de circuit: http://www.vt52.com/diy/myprojects/othe ... harger.htm Si internetul e plin de scheme de incarcat acumulatori. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Un acumulator (cu placi de plumb si electrolit - acid sulfuric) se considera incarcat atunci cind pe fiecare element se masoara tensiunea de 2,75V si elementii degaja puternic gaze. Exista mai multe metode de a incarca/forma acumulatori ( cu curent constant, cu curent progresiv-descendent de incarcare, cu suprapunerea unei componente alternative peste tensiunea continua), dar in general se prefera cea cu I=1/10 din capacitatea nominala (mai rar 1/20 sau 1/5). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum