Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie spoturi halogen (220V).

Vizitator larry

Postări Recomandate

Vizitator larry

Mi se ard spoturile ... ce-i drept sunt penale (30.000lei bucata) dar am auzit ca si unele mai scumpe se ard aproape la fel de des.Exista ceva circuit de protectie (nu dimmer, doar protectie)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• RealAlex

2

• Haralambie

2

• Gheorghe Dracu

1

Top autori în acest subiect

si mie...nu stiu de ceam o lampa pe tavan cu 5 spoturiprimele 2-3 se ard in mai putin de o luna de cand le cumpar. cele care raman tin mai mult.si eu am folosit tot din alea ieftine, dar se pare ca sunt unele care tin mai mult. acum am 3 ramase de mai bine de juma de an....nu stiu sa zic ce marca sunt, dar au cutia albastra si nu au geam de protectie.oriocum mie mi se ard foarte des in timpul functionarii, nu ca becurile normale cand le aprind.

Link spre comentariu

Nu le pune la 220 .. asta e raspunsu ... din cate am inteles parca taicamiu le punea la 12 V dar le marea puterea poate gresesc .... ma duc sa il intreb :lol:

Link spre comentariu

Pan` la urma care este tensiunea de lucru ? 12, ori 220 v ? Iti recomand sa faci urmatorul lucru: prelungesti un bec cu 10 cm in exterior cu niste fire, sa ai unul care sa lumineze din lacasul lui, si pe acesta care este scos in afara (amandoua functionand simultan ) vezi care se arde primul, pariez ca cel din lacasul sau... mai departe iti dai tu seama despre ce este vorba :)

Link spre comentariu
Vizitator larry

Pan` la urma care este tensiunea de lucru ? 12, ori 220 v ? Iti recomand sa faci urmatorul lucru: prelungesti un bec cu 10 cm in exterior cu niste fire, sa ai unul care sa lumineze din lacasul lui, si pe acesta care este scos in afara (amandoua functionand simultan ) vezi care se arde primul, pariez ca cel din lacasul sau... mai departe iti dai tu seama despre ce este vorba :)

... eu speram sa-mi zici de ceva bobina in serie care sa mai taie varfurile de tensiune etc etc, ...pai ce sa fac sa-mi iau spoturi "climatronic" :) ?
Link spre comentariu

si eu banuiam ca se ard din cauza calduriioricum sunt 2 feluride 12V si de 220Vde fapt alea de 220V de firma au niste conectori mai ciudati si se monteaza in socluri diferite.

Link spre comentariu

Sa lamurim o chestie: spoturile de 12 V sunt standardizate cu un soclu cu 2 picioruse care au 5,3mm intre ele. Producatorii seriosi fabrica asa ceva. Chinezii fac acelasi model dar la 220V, lucru interzis datorita normelor de electrosecuritate. Cum ar fi sa pui intr-o instalatie de 220V un bec care sa se potriveasca la soclu dar sa lucreze la 12V??? Va rezulta o arsura la mana care l-a montat. De aceea producatorii seriosi fabrica astfel de spoturi halogene dar cu alt soclu asemanator cu cel de starter (GU10).In RO exista destule corpuri de iluminat cu spoturi halogene chinezesti cu soclu de 5,3mm. In ciuda interdictiei legii. O solutie este sa schimbi becurile cu altele de 12V (NU TOT CHINEZESTI!!!) si mai montezi un traf de preferat sursa in comutatie. E bine sa schimbi si cablurile si sa pui cablu gros.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări