Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic16F877 - memorie externa

cosmin_ctin2005

Postări Recomandate

Salutare,Am facut un program de 5400 de linii si mai am nevoie de "program memory". Ce memorie externa pot sa folosesc si cu ce instructiuni accesez aceasta memorie in ASM.Multumesc anticipat :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• cosmin_ctin2005

1

• edy_wheazel

1

• francezu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu prea se poate ,sau cel putin nu usor. PIC-ul nu poate sa execute decat instructiuni aflate in Program Memory,deci ar trebui sa se faca citirea unei memorii externe in care ai scrise instructiunile ,copierea lor in memoria program (f887 are aceasta capabilitate) ,apoi executarea lor. Memoria program trebuie rescrisa periodic cu alte instructiuni si chestia asta complica rularea programului util; in cazul necesitatii unor sincronizari precise, ex. usart etc, ar fi foarte greu de realizat.Daca nu ai facut-o pana acum ,eu zi ca ar trebui sa incerci o optimizare pentru codul scris deja.

Link spre comentariu

Salutare,Am facut un program de 5400 de linii si mai am nevoie de "program memory". Ce memorie externa pot sa folosesc si cu ce instructiuni accesez aceasta memorie in ASM.Multumesc anticipat :da

Pe scurt, nu poti. F877 nu scoate busurile afara.Pe de alta parte, F877 contine 8Kcuvinte de flash. Sunt surprins ca nu incap 5400 de linii de cod. Nu cumva ai tabele de date acolo? Daca e asa, atunci o posibila solutie este sa memorezi datele intr-un eeprom serial si sa le scoti de acolo.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări