Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser pointer

Vizitator danivoke

Postări Recomandate

Vizitator danivoke

Salutare!Vreau sa imi contruiesc un laser pointer de tipul celor aflate in comert, dar de putere mai mare, in jur de 100 mW. As avea nevoie de o schema electronica pentru asa ceva, eventual mai multe, din care sa aleg...si cateva informatii despre principalele componente pe care trebuie sa le folosesc: dioada laser, alimentare..etc...daca ma puteti ajuta. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nana

1

• georgeleus

1

• cotocu

1

Top autori în acest subiect

Nu mai bine-ti cumperi tu unul din asta "din comert" si stai linistit dupa aia ?...

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1372

... vine pana-ntr-o suta de lei; iti trebuie doar card de credit cu bani si cont pe PayPal.

Sau daca chiar simti nevoia sa construiesti efectiv ceva cu manutele tale, ai putea sa arunci un ochi aici :

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10096

Cu schema nu am cum sa te ajut .

Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator danivoke

ideea ar fi sa il contruiesc eu,acasa...si din cate am vazut schema pare chiar destul simpla...de partile mecanice ma ocup eu...dar am nevoie de o schema. am gasit cateva pe net, si chiar si pe forumu asta...dar nu stiu daca le pot folosi exact pentru un laser pointer. daca puterea de 100 mW presupune chestii mai complexe, atunci ar fi ok si unu' mai slab...

Link spre comentariu

Salve,un link practic:http://www.fineartradiography.com/hobbi ... index.html

ideea ar fi sa il contruiesc eu,acasa...si din cate am vazut schema pare chiar destul simpla...de partile mecanice ma ocup eu...dar am nevoie de o schema. am gasit cateva pe net, si chiar si pe forumu asta...dar nu stiu daca le pot folosi exact pentru un laser pointer. daca puterea de 100 mW presupune chestii mai complexe, atunci ar fi ok si unu' mai slab...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Deci diodele laser obisnuite sunt pana la 5mW putere optica. pana pe la 20mW sunt diode de putere uzuale adica in domeniu public. iar ce sare de 50mW e deja alta clasa de lasere deja sari in clasa B iar in clasa C ajungi cu dioda ta de 100mW care poate sa iti arda instantaneu Retina !!! deci ceea ce vrei tu nu este de domeniu pubilc asemenea lasere se folosesc pentru aparatura medicala si comunicati optice pe distante mari. Daca mai pui si un unghi de divergenta mic atunci chiar ca le frigi ochii la saraci care or sa stea in calea laserului tau. Deci daca vrei sa faci un pointer mai performant iti sugerez o dioda laser cu tot cu driver de maxim 20mW iti zic ca iti bate si 500m daca are un unghi mic de convergenta 0,5 - 1 grad.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări