Den Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 O sa ai niste insemne pe ea.Respectiv ~/~ inseamna tensiune alternativa si +/- ghicesti tu ce inseamna Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Are 4 pini, + - si doua de AC, exact ca in desenele de mai sus. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Nu ai nevoie de punte redresoare.Pune in serie 4 LEDuri si o rezistenta de 150 de ohmi. Montajul asta il alimentezi la o ramura de 12V a trafului, adica intre priza mediana si unul din capete. Atentie la conectarea corecta diodelor. Daca polaritatea e gresita la una singura, nu mai merge niciuna.Calculul e putin mai complicat (avand in vedere nivelul tau de cunostinte), dar ti-l pot explica daca te intereseaza neaparat.Cirip Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 multumesc..apropo.. m-am gandit sa fac un fel de sistem de semnalizare, am citit ca imi trebuie un IC LM3909. Are cineva idee de unde pot cumparA? am si schema circuitului.. Link spre comentariu
nightmare Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Daca nu il gasesti poti folosi si un 555. Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 LM3555?daca mi-ati spune niste site-uri cu piese electronice de la noi din tara as fii recunoscator... Link spre comentariu
nightmare Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/555_timer_IC 555 e un circuit atat de uzual incat il gasesti la absolut orice magazin amarat de electronice. Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 tu ma intelegi ca nu stiu nici un magazin de electronice )? Link spre comentariu
nightmare Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Exista Google! Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Acum stii trei ! Ti-am trimis MP; noteaza-le la "Bookmarks". Mai sint si altele. Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Multumesc.off: am folosit google insa am gasit site-uri ne-profesionale deloc, adica cu 20 de IC 10 conzi si 4 rezistente.. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 inseamna ca ai tu o problema, link-urile trimise de remus ce au ? sau magazinele puse de nightmare, daca si alea au 3 piese exista persoane dispuse sa iti realizeze montajul la comanda (contra cost) Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Str Maica Domnului î?i spune ceva? V?d c? e?ti din Bucure?ti... Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 eu vorbeam de site-urile pe care le-am gasit pe google. Cele date de remus sunt foarte bune... zal , multumesc pt informatie, o sa dau o tura pe acolo Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 am un traf de 2000mA(2A) , 2x12V si alimentez niste leduri deci rezistenta va fi egala cu R=U/I =>12v/2A =6 ohmi?In formula se ia curentul care trece prin led-uri (consumator). Se stie ca un led consuma aprox. 0,02A. Acum tu le legi cum doresti; in serie (curentul va fi acelasi pentru toate diodele), in paralel (curentul va fi suma curentilor fiecarei diode). Se pot lega si mixt cum ti-a sugerat cineva adica coloane cu diode serie legate in paralel. Cred ca aici trebuie amintit si despre caderea de tensiune care conf. aceleeasi legi este U=RI. Aceasta formula te ajuta sa calculez valoarea rezistentei ce urmeaza sa preia acea tensiune in plus pe care o ai la alimentator fata de cea ceruta de consumator. Desigur trebuie sa stii ca pe un led cade (caderea de tensiune R*I) cca 1,4V. Deasemenea acceasi formula te ajuta sa calculez puterea rezistorului (si al oricarui consumator sau generator) P=R*I*I. Ai I=0,02A (curentul prin led) U=1,4V (tensiunea pe un led) calculeaza R (rezistenta unui led).Dar ce putere are un led? de-acum poti calcula singur!Suma tuturor puterilor led-urilor, rezistoarelor trebuie sa fie egala sau mai mare cu cea a trafului.Tot ce-am scris aici e valabil pentru curent continuu. Iti recomand sa montezi un redresor asa cum ti-au aratat baietii. Tensiunea dupa redresor va fi ceva mai mare cca 17Vcc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum