Vizitator muflender Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 vreau sa stiu si eu. ca sa pun o rezistenta intrun circuit ce valoare(in ohmi) trebuie sa aiba in raport cu tensinea? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 R=U/I , adica legea lui Ohm. O vei invata la scoala, dupa clasa a 6-a ! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Hai sa-i explicam mai pe intelesul lui: valoarea in ohmi a unei rezistente pe care vrem sa o conectam la o anume tensiune, o alegem in functie de curentul (intensitatea I) care vrem sa treaca prin acel rezistor. R=U/I asa cum a spus Remus. Daca avem o sursa de 10V, si prin rezistenta vrem un curent I=0.1A, rezistenta va fi R=10/0.1= 100 de ohmi. Daca vrem I=0.01A, rez va fi de 1000 ohmi, s.a.m.d. Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 adica rezistenta si intensitatea sunt invers proportionale? mai am putin si invat legea lui ohm, deja o stiu insa intrebarea era alta. Cum imi dau seama ce rezistenta imi trebuie pentru un circuit care are U sa zicem 12v?Folosind legea lui ohm? Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Cum imi dau seama ce rezistenta imi trebuie pentru un circuit care are U sa zicem 12v?Folosind legea lui ohm? Cati amperi?? Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 adica rezistenta si intensitatea sunt invers proportionale? mai am putin si invat legea lui ohm, deja o stiu insa intrebarea era alta. Cum imi dau seama ce rezistenta imi trebuie pentru un circuit care are U sa zicem 12v?Folosind legea lui ohm?Din acea formula rezulta ca, daca doresti sa afli un termen trebuie sa-i stii pe ceilalti doi (adica ce doresti). Deci ; la ce curent? Trebuie sa ne dai tensiunea U si curentul I ca sa aflam pe R.Poate doresti sa alimentezi un aparat, ceva, si ai o tensiune mai mare decat cere acea sarcina. Spune mai exact ce doresti si nimeni nu se supara pe tine. Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 am un traf de 2000mA(2A) , 2x12V si alimentez niste leduri deci rezistenta va fi egala cu R=U/I =>12v/2A =6 ohmi? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Transformator cu tensiune alternativa la iesire sau un alimentator care ofera acea tensiune continua la iesire ? Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 iese din el cA Link spre comentariu
nightmare Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Daca vrei sa alimentezi led-uri din el iti va trebui o punte redresoare si niste condensatori de filtraj ca sa obtii curent continuu. Pentru un led alimentat la 12 V ai nevoie de o rezistenta de 470 ohm pentru un curent de 20mA prin led. O sa poti pune in paralel maxim 100 de leduri pe transformatorul tau de 2000 mA (100 x 20mA pe led). Poti sa pui si cate 4 leduri in serie, apoi aceste serii de leduri legate in paralel ca sa nu mai ai nevoie de atatea rezistente, dar tot nu scapi de o rezistenta mica la fiecare serie de leduri pentru limitarea curentului. Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 puntea redresoare fiind ? :-ss si cum o construiesc? eu asa faceam, legam 4 leduri in serie si serii de cate 4 in paralel. Condensatorii de filtraj sunt cei electrolitici?PS: mi-a spus cineva ca, pt a redresa cA in cc imi trebuie diode.. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 http://ro.wikipedia.org/wiki/Electronic? http://en.wikipedia.org/wiki/Diode_bridge Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 bun, am inteles ca puntea redresoare este o insiruire de 4 diode care fac curentul alternativ curent continuu. Unde gasesc punti dinastea cu valorile mele, pt ca la o scurta cautare prin magazinele online am gasit decat din cele cu tensiune foarte mare de la 200v in sus.. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Aia e tensiunea maxima care se poate aplica respectivei punti ! Poti lua una de 1000V / 35A care sa o folosesti la 10Vca / 0,1A - nu are nimic ! Trebuie sa nu depasesti tensiunea si curentul specificate pe punte ! Link spre comentariu
Vizitator muflender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 am inteles, multumescDin ce am vazut, puntea are 4 pini. Care cum ii conectez? ori nu este polarizata? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum