Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TL431 - model spice

sk24bpo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sk24bpo

3

• andiy

1

• nea_bobina

1

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Am si eu nevoie de un model virtual al TL431 pentru LTSpice, aveti idee de unde-l iau ?

Salut!Probabil ca am raspuns prea tarziu, dar e posibil sa fie de folos si altora. 1) Pentru a simula TL431 nu e nevoie de modelul in sine; poti sa-l inlocuiesti cu o simpla sursa de tensiune continuua, stabilindu-i valoarea necesara.2) Daca chiar vrei sa folosesti modelul lui TL431, cine stie in ce alte scopuri, atunci ...Asta-i modelul :****************************************************************************** TL431 MACROMODEL***************3-26-92************************************* REV N/A************************* REFERENCE* | ANODE* | | CATHODE* | | |.SUBCKT TL431 1 2 3V1 6 7 DC 1.4VI1 2 4 1E-3R1 1 2 1.2E6R2 4 2 RMOD 2.495E3R3 5 7 .2D1 3 6 DMOD1D2 2 3 DMOD1D3 2 7 DMOD2E1 5 2 POLY(2) (4,2) (1,2) 0 710 -710.MODEL RMOD RES (TC1=1.4E-5 TC2=-1E-6).MODEL DMOD1 D (RS=.3).MODEL DMOD2 D (RS=1E-6).ENDS Acelasi model il poti gasi in fisierul TL431.lib inclus in arhiva atasata, unde vei mai gasi si fisierul TL431.asy, reprezentand simbolul componentei.Pentru a-l folosi, exista doua solutii. Eu o sa-ti descriu solutia mai "academica", presupunand ca ai facut instalarea LTSpice in mod standard (C:\Program Files\LTC\LTspiceIV).1) copiezi fisierul TL431.lib in folderul [ C:\Program Files\LTC\LTspiceIV\lib\sub\ ] 2) copiezi fisierul TL431.asy in folderul [ C:\Program Files\LTC\LTspiceIV\lib\sym\Misc\ ] 3) restartezi LTSpice.Acum esti gata de lucru. Bafta!Cu stima,Nea Bobina
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări