Vizitator Orvo Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Salut tuturor ! Tocmai am terminat de bricolat un capac pentru un nano-acvariu (30x30x30) si maine vreau sa ma apuc de instalatia electrica, unde am cateva semne de intrebare. Am 5 neoane T5 / 8W (30cm). Ideal ar fi sa pot controla independent 2 +2 + 1 neoane. Ce variante am la schema electrica ? Am 3 drossere electronice a cate 30W si un drosser electronic de 36W la indemana. Am probat un neon cu drosser-ul de 30W si il aprinde. Capacul fiind foarte mic (30x30cm), nu am loc sa pun cate un drosser pentru fiecare neon si ma gandeam sa pun un singur drosser electronic de 40W sau mai mare pentru alimentarea tuturor (5) neoanelor. Intr-un topic scria ca pentru a lega mai multe neoane la un balast electronic ai nevoie de balast special cu mai multe iesiri, cate una pentru fiecare neon. Exista vreo modalitate de a ocoli acest lucru ? Sunt sigur ca nu voi gasi drosser electronic de 5 x 8W (40W). Pentru a le putea comanda independent ma gandeam sa leg cate un intrerupator intre drosser si neoane (2/2/1). Multumesc mult pentru ajutor si orice sfat ! Link spre comentariu
Vizitator Orvo Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 In cazul in care totusi nu se poate ce vreau eu, vad ca nu mi-a dat nimeni nici un raspuns ... as mai avea o intrebare:Daca are cineva rabdare sa-mi explice cum sta treaba cu drosserele si Watt-ajul acestora: Un neon de 8W de exemplu functioneaza la fel, indiferent de drosserul folosit (mai mare sau egal ca putere: 8W/18W/36W de ex.) ? Pentru fiecare neon de 8W este egal daca folosesc drosser de 18W sau 36W ... ?Pe net am gasit diferite informatii legate de drossere speciale pentru T5. Eu am gasit insa in comert drossere pe care nu era specificat tipul (T5/T8/etc.) de tub, astfel incat pot pleca de la premiza ca sunt "universale" ?Multumesc ... Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Te poti inspira oarecum de aici:viewtopic.php?f=14&t=12761 Link spre comentariu
Vizitator Orvo Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Multumesc pentru link, o sa incerc varianta cu sistemele de la becuri economice. Am gasit insa doar becuri de 9W. Pot incerca aceste circuite ? Am gasit si niste drossere la Osram pe pagina, dar nu cred ca le voi gasi la noi in comert, sau daca le gasesc, sigur sunt foarte scumpe: Toate cele bune ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum