Vizitator Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 O carcasa din sticlo cu doi galeti,E14 Fero-siliciu orientat...asteapta sirma dupa uscarea lacului...EL84-PP-Supertrioda. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 S? mai pun o schem? + trafo de ie?ire: Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 @ VALDERAMA - Va rugam sa ne oferiti cateva amanunte constructive ale proiectului cu EL84 PP UL CFB a carui atasament reprezinta un transformator in lucru ( carcasa cu doi galeti ) si eventual schema , modul de bobinare , impresii dupa auditie , si va uram succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 S? mai pun o schem? + trafo de ie?ire:Frumoasa schema gasita de zal mai ales finalul si prefinalul(reactia din catod finale si incrucisarea ei pt catozi prefinale),desigur si intercalarea infasurarilor pe transformatorul de iesire deloc de neglijat,merita urmarita o astfel de schema practic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 @ VALDERAMA - Va rugam sa ne oferiti cateva amanunte constructive ale proiectului cu EL84 PP UL CFB a carui atasament reprezinta un transformator in lucru ( carcasa cu doi galeti ) si eventual schema , modul de bobinare , impresii dupa auditie , si va uram succes in constructii de calitate !Astept sirma de bobinaj CuEm 0,18mm, dupa care o sa revin cu date...,sau o sa fac ceva ca in schema prezentata @zal(i_mi place foarte mult reactia negativa incrucisata din prefinal) probabil o sa adaug si prize de g2(sigur).Schema prezentata @zal ma atrage foarte mult(cu amendamentul G2) mai ales ca EL84 sint foarte usor de impins,reactiile din final si prefinal vor extinde enorm banda de raspuns liniar si vor micsora distorsiunile foarte mult !.Probabil randamentul va fi mai scazut(Pu mica)dar calitate cit cuprinde ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Cred ca ar merita incercat ceva de acest gen Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Cred ca s-a strecurat o mica greseala de desenare , la finale , grila 1 este unita cu catodul , de fapt acolo nu ar trebui figurat acel punct de conexiune ! Poate ar fi binevenita o erata , ca sa nu induca in eroare pe cineva mai carcotas , caci dupa cateva lectii de electronica oferite gratis unor colegi de forum , in loc sa aprecieze binevointa Dvoastra de a-i indrepta din eroarea in care se aflau , si sa multumeasca pentru timpul acordat , asta e , au destul timp la dispozitie ca sa accepte rezultatul din lumea reala , nu imaginara ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Cred ca s-a strecurat o mica greseala de desenare , la finale , grila 1 este unita cu catodul , de fapt acolo nu ar trebui figurat acel punct de conexiune ! Poate ar fi binevenita o erata , ca sa nu induca in eroare pe cineva mai carcotas , caci dupa cateva lectii de electronica oferite gratis unor colegi de forum , in loc sa aprecieze binevointa Dvoastra de a-i indrepta din eroarea in care se aflau , si sa multumeasca pentru timpul acordat , asta e , au destul timp la dispozitie ca sa accepte rezultatul din lumea reala , nu imaginara ! Daca te referi la schema ,aceea este grila supresoare,grila 3,deci este normala conexiunea,este pentoda! Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Imi cer scuze , din repezeala , am scos porumbelul ! A fost o prostie din partea mea , merit suturi........ Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Sa lasam suturile si sa spunem citeva cuvinte la modul general,cine stie...,poate sint de utilitate publica.Asa cum bine va explicat dl Lazaroiu ordinea grilelor in balonul de sticla la pentode este urmatoarea:_Cea mai apropiata grila de catod grila 1 sau grila de comanda._A doua grila ca apropire de catod grila 2 sau gria ecran._A treia grila ca apropiere de catod(grila cea mai apropiata de anod) grila 3 sau grila supresoare.Asadar nu este necesar in acest caz o erata.(poate am un stil mai ciudat de a desena=schita...) La tetrode cu fascicol dirijat locul grilei 3 este "preluat" de doua deflectoare diametral opuse legate=conectate in interiorul balonului de sticla la potentialul catodului.PS.Ma gindeam la vre_o discutie(comentariu) ceva...(bine..., puteam sa comit si vre_o grseala de reprezentare !,dar nu sa intimplat de data asta). Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Multumesc pentru intelegere . Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Înc? una, de la Fisher, din anii de glorie: Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Înc? una, de la Fisher, din anii de glorie:Ce ciudat(dar corect) apare schitat etajul final. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Aranjament pt o inductanta de scapari(dispersie) minima ,(doi galeti E+I),nu va safatuiesc sa incercati pe E14,recomand E16.Teoretic ar trebui sa plece lejer de la 15-20Hz Sinus pina la 80khz-100khz(mai am de bagat tolele o sa vedem zilele urmatoare ce poate !?)... Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Ooaauuu ! Arata exceptional , asteptam si confirmarea estimarilor privind linearitatea la capetele benzii audio ! Totusi , am o nelamurire - oare de ce nu a fost impartit si primarul in sectiuni egale , de dragul simetriei , ca si restul constructiei ? Recomandarea de a se folosi E16 a fost facuta pe motive de lipsa spatiului suficient pentru bobinaj in ferestreastra E14 sau pentru ca E16 ofera mai mult material magnetic fata de E14 la sectiune egala , deci o redare mai buna la frecvente joase ? Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum