Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Modific?ri la Quad II f?cute de japonezi...Ce_i interesant la japoneji astia fac ei ce fac si mai scapa de <"Raspunsul tranzitoriu de tip oscilant amortizat" mare > dar il trateaza ca pe distorsiuni sar parea... OR FI NEBUNI ???!!!.(Desigur ca NU sint nebuni ! urmaresc perfectiunea deh !,as zice !)Mai fac si determinari pe la 10kHz si sqw...Ce io fi apucat ?! (STIU FOARTE BINE CE FAC!!!,ASTA E !!!,DIFERENTA ! ). PS.Oricum sint mai "rau" ca ei si am raspunsul mai bun la 10kHz-sqw si tub PP(oricum la 10Khz-sqw i_am mincat fripti). Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Si japonezii au raspuns bun! Nici vorba de oscilatii, sau mai stiu eu ce viseaza unii cand vad forme de unda asemanatoare la ale noastre. Uite ce slew rate au! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Si japonezii au raspuns bun! Nici vorba de oscilatii, sau mai stiu eu ce viseaza unii .... Uite ce slew rate au!Desigur domnule unii viseaza !, dar nu asta ar fi problema,problema consta in faptul ca pun verdicte(deruteaza...din rautate sper).Japonezii au dispus o sarcina suplimentara variabila in raport cu frecventa la iesire din defazor astfel incit frecventele armonice superioare frecventei de baza(fundamentala) sa fie mai puternic amotrizate(un circuit RC serie ca sarcina suplimentara de amortizare bazat pe Xc_ul variabil in raport cu frecventa-mare scofala=zona incadrata cu rosu,asadar au diminuat(scazut) thd_ul introdus de defazor...si ceva mai ingenios modul de aplicare a reactiei negative globale... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Din traducerea aproximativa in engleza se poate intelege clar ca japonezul testeaza cu dreptunghi de 10KHz pentru a observa stabilitatea amplificatorului in diverse conditii , modificand condensatorul pus in paralel cu rezistenta prin care vine reactia negativa . Evident ca unde palierul e ondulat nu e stabil amplificatorul . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Graficele prezentate fac trimetere la thd nu la instabilitate...,capacitatile (valoarea lor) mai influenteaza si banda la capatul superior desigur. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Asa crezi tu , ia uita-te mai jos la graficul raspunsului in frecventa , dupa 100K se vad niste varfuri care nu au ce cauta acolo . Sunt 3 situatii colorate diferit , compara cu ce se vede in oscilograma . Asta inseamna ca la acea frecventa amplificatorul are tendinta sa oscileze . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Cel mai sugestiv grafic functie de capacitati este ACESTA si se cheama BANDA(bnd abreviat) precum vezi.(Nu! stabilitate sau alt kkt).Indiferent ca e vorba de clasic sau numai 680p sau 680p+10p punctele de inflexiune ramin pozitionate la fel la capatul benzi...atit ca din punctul meu de vedere raspunsul in cazul VERDE este cel mai respectabil ca banda. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Da , ala se refera la oscilogramele de deasupra lui , alea care nu au supracresteri aproape deloc . Mai e unul mai jos , cum am zis , unde apare clar tendinta de oscilatie peste 100KHz , in oscilograma se observa ca e o supracrestere destul de mare la inceputul palierului . Cu rosu e cazul oscilogramei care are supracrestere mai mica iar verde este cealalta .Cea mai proasta , cu albastru , nu stiu care , probabil una dintre cele foarte ondulate .[attachment=0]aq5_rl08c01.jpg[/attachment] Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Hmmm... parc? am aruncat gaz pe foc! :violent3: Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Daca esti atent foloseste aceasi abreviere "bnd" (6aq5 bnd 2.gif) punctele de inflexiune executa acelasi drac ca sint verzi albastre sau rosii...si la fel eu optez pt versiunea verde(15p+220p).Culoare verde nu a fost aleasa intimplator... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Diferenta intre ele e ca prin modificarea condensatorului din reactia negativa se mai taie din banda , ajunge tot mai mica oscilatia . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Arta consta in a face de asa maniera incit sa obtii un semnal curat chiar in situatia sqw fara reactie negativa globala(lipsa totala) si alti "condensatori" asa cum bine se poate vedea in oscilograma mea 10Khz-sqw. si sa mai ai si banda...Apeciez ca au un singur raspuns total reusit si ar fi acesta(ar mai fi si cel de jos) : PROVIN DE LA 6AQ5-PP-QII,un fel de EL84... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Da , asa e , cu un transformator foarte bun ai putea obtine fara reactie negativa dreptunghi curat . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Pai daca eu "nu stiu" sa fac trafuri ,am obtinut si eu ceva acolo...sa ma bat cu japonezii DE!(dar fara reactii negative ca eu sint mai prost si_i rup si fara reactii negative, stiu sa le aplic-decit atunci cind vreau si cu scopuri precise). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Daca te referi la amplificatorul cu el500 , da , e foarte bine .Nu stiu de ce nu ti-a reusit cu 6P3S , ar trebui sa poti obtine acelasi lucru ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum