Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect Daewoo sasiu CP330

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nostrom

3

• naetv

2

• dumi_bv

1

Top autori în acest subiect

Buna seara!Stimate domn cred ca nu cunoasteti functionarea acestei surse si din acest motiv ati pus o astfel de intrebare.Nu este suficient sa schimbati doar condesatorul defect .Trebuie sa gasiti cauza care a dus la defectarea lui.

Link spre comentariu

OK,sa admitem ca "nu cunosc" functionarea sursei.Ia sa vedem despre ce este vorba:o tensiune alternativa obtinuta pe pinul 12 al T801,redresata de o dioda D809 si filtrata de un C822.Ce rezulta de aici? O tensiune de 103V , masurabila in TP6.Mi-a scapat ceva?

Da , cred ca ti-a scapat ceva : de unde vine tensiunea de 103V .Daca iei in calcul numai secundarul unui transformator , lasind total deoparte primarul - si , in cazul unei surse in comutatie , comanda primarului - esti total pe dinafara de electronica si nu inteleg de ce mai intrebi pe cei de aici daca stii totul .Si un condensator care se usuca din cauza caldurii unei piese apropiate nu se va umfla .
Link spre comentariu

"Eu sunt patit cu piese de la MIVAROM,in special finali linii."

S-a mai discutat de piese proaste de la cei de mai sus in special ,dar din pacate nu sunt singurii care comercializeaza asa ceva .

Bineinteles ca o piesa proasta poate ceda din prima , dar cel vechi nu se umfla numai din cauza vechimii si a caldurii , de obicei se intimpla din cauza supravoltarii , a calitatii proaste sau a montarii gresite -invers decit marcajul . La cel vechi ramine doar supravoltarea ,probleme cu sursa , care a scos mai mult decit era normal .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări