Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merita piesele recuperate?

mosfet

Postări Recomandate

Am destul de multe piese recuperate, multe din ele arata mult mai bine si imi inspira mai multa incredere decat multe dintre piesele noi pe care le gasesti la noi in magazine.Voi ce experienta aveti si ce ati recomanda?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

4

• mosfet

3

• Shambala

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

evita electroliticele si rezistorii f vechiin rest testeaza inainte sa montezi ca sa nu te trezesti ca nu-ti functioneaza un montaj din cauza unei rezistente defecte

Link spre comentariu

Anumite piese recuperate merita toata lauda. Eu am strans de-a lungul timpului o cutie intreaga de rezistori cu carbon, toleranta 1%, alta cutie cu tranzistori de mica putere BC107A / BC177, Motorola 2N2222 (de pe placi de comanda la calculatoarele industriale) si multe altele. Condensatoarele placheta (cele rosii rusesti) sunt iarasi de foarte buna calitate, precum si rezistorii rusesti MLT (de care gasesti prin aparatura de calitate). Altceva ? Condensatorii cu tantal, condensatori ceramici si elemente optoelectronice daca ai acces la placi din dezmembrari cu asa ceva.

Dupa cum spune si NeXuS_3, evita toti electroliticii vechi, eu as completa cu: evita toti electroliticii rusesti (indiferent de vechime).

Mare grija si pe la rezistorii variabili pentru ca multi sunt murdari sau au banda rezistiva intrerupta si s-ar putea sa "bulesti" mai multe componente scumpe din cauza unui rezistor variabil de 10.000 lei.

Link spre comentariu

prin talciocul din Iasi am mai gasit placi de comanda pt. divese masini-unelte, destul de ieftin (e loc destul de tocmeala :) ) si pot spune ca sunt o sursa minunata de piese de buna calitate. placile sunt americane, italiene sau germane, Tz. sunt 'originali' cu totii, conzi neelectrolitici si rezistentele de foarte buna calitate. desigur ca toate piesele trebuiesc masurate inainte de a fi refolosite...

Link spre comentariu

Ca sa va descurajez sa utilizati condensatorii rusesti, am facut o fotografie la condensatorii pe care i-am scos din Rostov... uitati-va si va minunati! Nici urma de electrolit, doar carton "casant" care se farmiteaza cand il atingi.

Posted Image

Link spre comentariu

90% din piesele folosite de mine sunt recuperateevident ca nu e cazul electroliticilor din rostov .....dar tranzistoarele de putere , integratele, etc sunt mai bune decat cele care circula acum in comert

Link spre comentariu

Corect! Semiconductorii de productie mai veche sunt calitativ superiori celor care se vehiculeaza acum prin magazine. Ca fapt divers, semiconductorii rusesti sunt chiar foarte buni (integrate, tranzistori).

Link spre comentariu

Pe mine m-ar interesa in principal rez si cond nepolMa tot strofoc sa fac un amp, am deja toate piesele luate de la Vitacom, dar arata destul de "amarate", am piese recuperate dintr-un video-player parca, care arata destul de bine, dar nu stiu cum as putea alege intre cele luate de la Vitacom si cele recup, care sunt mai bune...

Link spre comentariu

Nu stiu cat de bune sunt piesele de la Vitacom in conditiile in care la noi pe piata se gasesc 90% chinezarii de proasta calitate, iar piesele luate de la Vitacom (stiu ca nu e tocmai relevant, dar...) nu arata f bine lucrate.

Link spre comentariu

mosfet - solutie simpla :P : daca piesele scoase din video player iti ajung pt. amplif. poti revinde piesele de la Vitacom ... vreunui prieten care vrea si el o statie :d lasand gluma la o parte, in afara de electrolitici, piesele din player nu prea au cum imbatrani. oricum le vei masura pe toate, chiar si electroliticii mai mici vad ca se pot masura cu noile multimetre de 250 de mii (din bazar)la tranzistori iti faci tabel de echivalente si eventual nu imperechiezi unul Vitacom cu altul videoplayer.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări