Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare amplificator pe kt808

Den

Postări Recomandate

Am observat ca poti creste tensiunea de alimentare destul de mult

:nas: ...totusi ! Un singur exemplu, care ar trebui sa-ti dea de gindit : dioda zenner care e sursa de referinta a generatorului de curent constant, e alimentata prin cele doua rezistente de 10K puse in paralel. Daca tensiunea de alimentare creste, va creste si curentul prin dioda zenner. Diodele alea rusesti sint cam firave si ai putea avea probleme din cauza asta.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

19

• remus68

12

• Sharky

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

M-am gandit.Eram cu ochii numai pe rezistentele alea doua :da De fapt imi trecuse prin cap sa cresc tensiunea pana vedeam ca se incing.Eh,m-a mancat sa vad pana unde duce.Daca as fi avut niste prefinali cu finali de rezerva as fi incercat si mai mult.Oricum testul a fost scurt,cam de 10 minute(2minute semnal)..timp in care nu s-a intamplat absolut nimic.Adica nu a cantat nici un final in gol :rade:

Link spre comentariu

Foarte fain finalul am si eu o bucata, este de la un magnetofon rusesc nu stiu eaxct care, eu l-am laut din talcioc de la cineva care a dezmembrat un magnetofon nefolosit (nu mai stia modelul) aprope nou ...Confirm calitatea sunetului , departe de alte petarde pe care dai bani grei in magazin, are o singura tens de alimentare eu am pus maxim 45V cc...PS -suna beton pe o pereche de boxe rusesti Electronica S-30B, fara corectii, cred pana la urma ca o sa fac si eu un amplif din el chiar merita...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ok.Pana la urma i-am gasit un loc in viitorul amplificator ca un fel de backup.Problema constatata la alimentare de 43v: Dupa un timp de functionare(radiator caldut) au aparut pocnete si fosnituri in mod aleatoriu pe amandoua canalele,semn ca tranzistoarele aveau ceva putred prin ele.Am incercat sa reglez din primul semireglabil,cum l-am miscat tranzistoarele finale au cedat,probabil datorita strapungerii secundare.Mai mult ca sigur montajul se alimenta mult mai jos,probabil pe la 30v.Acum sunt in situatia de a schimba toti tranzistorii pentru a rezista sigur la minim 45v.Si ca sa scap si de distorsiunile care apar dupa un timp de functionare.

Link spre comentariu

Cum aveam nevoie sa functioneze pe minim 45v l-am refacut in felul urmator:Am schimbat toti tranzistorii de intrare cu sc1815 si sa1015.Automat a trebuit sa schimb semireglabilele de intrare la 7,4k si cele de reglaj curent constant la 4.7k+schimbata rezistenta de 10k de langa semireglabil la valoarea de 5.6k.Prefinali bd139/140.Finali D209l :nas: (mergeau foarte bine 2n3055,dar am zis ce naiba) Acum functioneaza deja de 2 ore fara probleme de caraieli si maraieli.

Un singur neajuns mai am.Am setat la 0.5 curentul prin finali.Necazul: Nici dupa 30 de minute nu se dezmortesc finalii,absolut nici o modificare a curentului,efectiv n-am mai avut ce sa reglez.Alt necaz si nu stiu daca e normal:Dupa ce aplic semnal si incalzesc finalii,thermistoarele imi regleaza mult prea jos curentul prin finali,respectiv pe la 0.19v,ceea ce se reflecta negativ asupra sunetului daca cobor volumul.Numai daca cresc la 0.68 in gol reusesc o balanta.Sa inlocuiesc thermistoarele cu superdiode?

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut. Tot din surse(mai tepene) i-am scos.Si eu i-am luat pana la urma din amplificator si ii folosesc la o sursa de tensiune.De gasit in alta parte nu cred.Am atasat datasheet la el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări