zal Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Am o vag? impresie c? alimentarea e cu + la mas?, cum era la Kashtan. De altfel nu pare prea vechi, o fi dintr-un magnetofon sau casetofon sta?ionar cu amplificare. La ie?ire trebuie un condensator de 2200uF/35... 50V. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Alimentarea asa cum circula prin cablaj: Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Sa ai mare grija la reglarea curentului de mers in gol ! Semireglabilele alea sint destul de proaste si cursorul poate parasi stratul rezistiv daca are joc la actionare sau daca au ramas picaturi de vopsea (care a fost pusa sa impiedice deplasarea cursorului din pozitia reglata in fabrica). Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Le schimb!Mama lor..era cat pe ce sa distrug un canal.Ideea era sa-l pastrez cat mai original cu putinta.Imi e ciuda,dar nu am ce face. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Daca se intrerupe contactul cursorului cu stratul rezistiv, pe bazele prefinalilor apare potentialul tensiunii de colector, ceea ce face sa se strapunga prefinalii si finalii (citeodata numai de la o singura polaritate). Daca sursa nu e prea solida iar siguranta (daca e !) se intrerupe repede, finalii mai robusti pot scapa ! Dar nu e recomandat sa incerci ! Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 La ce sursa il testez am avut mare noroc.700Wa Nu mai am condensatori de iesire.Momentan il testez cu 470yf pe 300v.Pana se misca astia de la mivarom..Are un sunet cald,placut.S-ar putea sa se potriveasca si cu difurile care sunt destul de vechi.Telefunken TLX-1. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Nu mai am condensatori de iesirePentru asta ar fi bune niste "borcane" model mai vechi - asigura un curent mai bun de iesire decit condensatorii noi, miniatura ! Vezi la bazar, ca avea Zal ceva de vinzare ! Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 se conecteaza cursorul la unul din capete asa incat daca cursorul se desprinde valoarea rezistentei vazute de jonctiunea BE sa fie maxima, deci curentul de repaus sa fie minim.Altfel daca ti se desprinde cursorul si tranzistorul din superdioda se blocheaza ai dat de dracu. :smt103: Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Am thermistoare .Ce bine lucreaza chiar dupa atata timp.Doar le ating si deja isi modifica parametrii. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 La tipul asta de schema, curentul de mers in gol se regleaza modificind tensiunea de polarizare a generatorului de curent care reprezinta sarccina driverului, printr-un semireglabil legat ca potentiometru (nu ca rezistenta variabila). Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Am reglat fix la 0.5.Am impresia ca sunetul este mai bun daca maresc curentul.Sper ca e doar o impresie.Radiatorul s-a racit de tot. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Te poti duce pina la 0,55V maxim. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 asa e cu polarizarea.Nu m-am uitat pe schema. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Au ramas semireglabilii originali.Inca calca bine.La cel care imi facuse figuri i-am refacut conexiunile pe placa.pTestat,functional 100%.Am observat ca poti creste tensiunea de alimentare destul de mult fara ca tensiunea pe finali sa se modifice periculos.Am crescut la 56v si valoarea pe rezistente crescuse la 0.54 Momentan nu-i gasesc nici o aplicatie.L-am reconditionat cam degeaba Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Ai f?cut un exerci?iu util, las? c? vine ?i vremea lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum