Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare amplificator pe kt808

Den

Postări Recomandate

Am o vag? impresie c? alimentarea e cu + la mas?, cum era la Kashtan. De altfel nu pare prea vechi, o fi dintr-un magnetofon sau casetofon sta?ionar cu amplificare. La ie?ire trebuie un condensator de 2200uF/35... 50V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

19

• remus68

12

• Sharky

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

Sa ai mare grija la reglarea curentului de mers in gol ! Semireglabilele alea sint destul de proaste si cursorul poate parasi stratul rezistiv daca are joc la actionare sau daca au ramas picaturi de vopsea (care a fost pusa sa impiedice deplasarea cursorului din pozitia reglata in fabrica).

Link spre comentariu
:rade: Daca se intrerupe contactul cursorului cu stratul rezistiv, pe bazele prefinalilor apare potentialul tensiunii de colector, ceea ce face sa se strapunga prefinalii si finalii (citeodata numai de la o singura polaritate). Daca sursa nu e prea solida iar siguranta (daca e !) se intrerupe repede, finalii mai robusti pot scapa ! Dar nu e recomandat sa incerci !
Link spre comentariu

La ce sursa il testez am avut mare noroc.700Wa :rade: Nu mai am condensatori de iesire.Momentan il testez cu 470yf pe 300v.Pana se misca astia de la mivarom..Are un sunet cald,placut.S-ar putea sa se potriveasca si cu difurile care sunt destul de vechi.Telefunken TLX-1.

Link spre comentariu

Nu mai am condensatori de iesire

Pentru asta ar fi bune niste "borcane" model mai vechi - asigura un curent mai bun de iesire decit condensatorii noi, miniatura ! Vezi la bazar, ca avea Zal ceva de vinzare !
Link spre comentariu

se conecteaza cursorul la unul din capete asa incat daca cursorul se desprinde valoarea rezistentei vazute de jonctiunea BE sa fie maxima, deci curentul de repaus sa fie minim.Altfel daca ti se desprinde cursorul si tranzistorul din superdioda se blocheaza ai dat de dracu. :smt103:

Link spre comentariu

La tipul asta de schema, curentul de mers in gol se regleaza modificind tensiunea de polarizare a generatorului de curent care reprezinta sarccina driverului, printr-un semireglabil legat ca potentiometru (nu ca rezistenta variabila).

Link spre comentariu

Au ramas semireglabilii originali.Inca calca bine.La cel care imi facuse figuri i-am refacut conexiunile pe placa.pTestat,functional 100%.Am observat ca poti creste tensiunea de alimentare destul de mult fara ca tensiunea pe finali sa se modifice periculos.Am crescut la 56v si valoarea pe rezistente crescuse la 0.54 :da Momentan nu-i gasesc nici o aplicatie.L-am reconditionat cam degeaba :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări