kripton Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Salut,Iata butonul de la ''Neptun''. regret ca nu am mai mult. Radio Luxemburg putea fi auzit pana spre dimineata iar duminica , dupa masa , Cornel Chiriac ne tinea gramada linga un ''Bucuresti 500 ''. Link spre comentariu
Selena Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Merci, da, acesta este tipul de butoane. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Revin cu celelalte modele? Mamaia 3,are scala crapata,la interior piese romanesti si mamaia 4,tot cu scala crapata,are condensatorul variabil diferit fata de celelalte modele,si claviatura era cu 4 clape,acum e scoasa,ce se vede e una pusa de pofta ca sa nu fie gol,nu da bine la sedinta foto ,placile si bobinele erau manarite si l-am folosit de sacrificiu. http://i47.tinypic.com/2e1ai47.jpg http://i49.tinypic.com/9st99t.jpg Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Am intrat in posesia unui rr Mamaia din acela cu piese japoneze rugamintea mea este daca ma poate ajuta cineva sa modific blocul de uus de pe oirt pe ccir eu am ceva din tehnium 7/2000 dar poate a mai modificat cineva va multumesc mult!!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Salut,daca ai schema,o sa vezi ca in blocul UUS in paralel cu CV,ai trimerul pt reglaj si un condensator de 30 respectiv 35 pf,e suficient sa le dezlipesti cate un piciorus si ai intrat in CCIR,cu extensia de banda e mai dificil,la blocul clasic de Gloria,Bucur,Pacific,a fost postata pe forum documentatia,la Mamaia nu am avut timp inca sa ma joc mai mult,dar se obtine o plaja de 10-12 Mhz,suficient pt a-l face din nou functional pe UUS.Daca stie cineva mai mult,si eu as fi amator sa le extind banda de frecvente receptionate,dar cu aceasta metoda nu ai cum sa dai gres,si nici nu ai de umblat la nr.de spire la bobine,nu e distructiva,si poti reveni la forma originala f usor,in ideea ca ii vei monta un convertor de frecventa. Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Am deslipit trimerul si celalalt condensator si gata receptioneaza posturi pe fm la capatul superior al benzii receptioneaza Romania Actualitati pacat de radio ca are carcasa sparta oricum l-am spalat i-am inlocuit antena aceea japoneza tot cu una originala acum am gasit un radio Nordic care am vazut ca este mult asemanator cu Mamaia dar are claviatura romineasca(la care nu mai are butoanele dar am de schimb) si cond variabil in rest diful este Hitachi Carcasa este din lemn iar capacul spate din plastic cu lacas pt bateriI R20 in numar de 6 asta inseamna ca este la 9V din pacate si la acesta carcasa nu arata chiar bine Va multumesc!!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Pai eu nu am spus nimic de trimer,am zis ca pe fiecare sectiune de CV e legat in paralel un trimer si un condensator,de acel (acei)condensator(i) vorbeam,trimerii raman ambii in circuit...(de altfel,de asta am si dat valorile lor de schema-30 si 35pf,trimerii au cu totul alta valoare) Cat despre Nordic e exact aceeasi schema,difera doar finalii. Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 am deslipit trimerul care este in paralel pe o sectiune si se afla (fizic)pe condensatorul variabil si un condensator verde de30pFlegat pe o sectiune si masa din blocul uus mai este un trimer pe bloc din acela cu surub pe care nici nu l-am miscat o sa lipesc trimerul la loc si caut celalalt condensator si o sa va spun ce am facut daca nu va deranjez va multumesc!!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Salut,despre cei 2 conzi iti povesteam,daca o sa urmaresti pe schema,o sa vezi ca sunt in paralel cu variabilul,nu m-am gandit sa-i pozez de la inceput?cel de 30 pf e scos de tot,la acest bloc, si cel de 35 e cu un picior in aer. http://i45.tinypic.com/2dlowfb.jpg Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Astazi am lipit la loc trimerul si am deslipit condensatorul de 35pf si receptioneaza acum europa fm care este pe 100,9Mhz pe la jumatatea scalei sa inteleg ca blocul uus este proiectat pt banda vest si cu acei condensatori era adus in banda est ? Oricum eu va multumesc foarte mult pt ca m-ati ajutat altfel eu vroiam sa tai din bobine Am vazut topicul dv despre rr nordic felicitari si m-ati incurajat si pe mine sa aduc la viata nordicul pe care il am Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Nordic este un rr cu un design deosebit, modern in toata accceptiunea cuvantului... imi place foarte mult... Deocamdata am numai... insigna (logoul...). Link spre comentariu
augustin87r Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Am citit aici despre varianta Universum iar pe alt topic despre Eurocord (Bucur)...Bun, eu am vazut televizoare Universum. Cautand pe net nu am gasit nimic despre firma ca sa stiu de unde e , cand a inceput etc(nici nu am cautat mult). Ma intreb daca firma Universum nu facea si radiouri, iar intr-unul din cazuri, constatand ca radioul Mamaia sau Simonetta se preteaza la standardele lor, sa il fi comandat in RO cu numele Universum. Despre Eurocord, cred ca romanii au facut cum fac chinezii azi: gasesc un nume apropiat de cel al unei marci de prestigiu: Eurocorder, firma germana. Nu vreau sa fiu prea carcotas, si eu as face la fel ca numele Bucur nu poate fi pronuntat de prea multe popoare... Link spre comentariu
radianr Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Am citit aici despre varianta Universum iar pe alt topic despre Eurocord (Bucur)...Bun, eu am vazut televizoare Universum. Cautand pe net nu am gasit nimic despre firma ca sa stiu de unde e , cand a inceput etc(nici nu am cautat mult). Ma intreb daca firma Universum nu facea si radiouri, iar intr-unul din cazuri, constatand ca radioul Mamaia sau Simonetta se preteaza la standardele lor, sa il fi comandat in RO cu numele Universum. Despre Eurocord, cred ca romanii au facut cum fac chinezii azi: gasesc un nume apropiat de cel al unei marci de prestigiu: Eurocorder, firma germana. Nu vreau sa fiu prea carcotas, si eu as face la fel ca numele Bucur nu poate fi pronuntat de prea multe popoare..."Universum" era (nu stiu daca mai exista astazi) un lant de magazine in RFG. Nu avea fabrici proprii ci facea comanda de produse la diverse firme si cerea sa-i fie aplicat numele pe respectivul produs. Comercializa de la imbracaminte la mobila si aparatura electrotehnica si electrocasnica etc. Link spre comentariu
augustin87r Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Ce multe se pot invata de pe un forum...extraordinar! Link spre comentariu
whitesnake Postat Decembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2009 Universum e un brand al firmei germane Quelle. Daca luati un catalog Quelle veti vedea ca predomina marca asta la electronice iar Privileg la electrocasnice, alt nume folosit de Quelle in a-si eticheta produsele. Ei cumpara produse OEM de la multe firme asiatice care vand ieftin, in special de la Samsung si Orion Electric Co. Japan apoi pun emblema Universum pe ele. Pe vremuri mai cumparau si de la noi, de la fosta fabrica Electronica Bucuresti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum