Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Auditie 800k si pct300

Cumnatu

Postări Recomandate

CBI, esti cam artagos astazi, de ziua nationala a romanilor.Eu tocmai ma gandesc sa scot pe geam coaxialele bm12cxa si sa le dau sa sune cu "Noi suntem romani" si muzica populara. Sa vada si vecinii mei focalizarea unui difuzor coaxial, sepeleul de difuzor PRO si mai ales cat sunt de patriot.8pw3-ul si pct-ul il voi tine pt monitorizare indoor. :nas: Te rog sa adopti o atitudine impaciuitoare cand discuti cu conationalii tai!Cumnatu, eu as alege pentru inceput o incinta bass reflex. Gabaritul este mult mai mic si e mult mai usor de pus la punct. Dupa ce ai difuzoarele si ai finalizat incinta bate-ma la cap aici sau pe privat sa iti trimit schema filtrului. Daca introduci un subwoofer pentru extensia joaselor chiar nu isi are rost vtp-ul, cele doua fiind mai greu de integrat. Cu toate ca se vrea un proiect accesibil tuturor mie acel tip de incinta mi se pare destul de greu de pus la punct de catre un incepator.De aceea as incepe intai cu o incinta simpla precum una inchisa, un open baffle sau un bass reflex. Evident cu pa800 singura varianta viabila este cea din urma. Nu te ambitiona sa abordezi proiecte complicate pentru ca adevarul este ca ai multe de invatat, concluzie care o trag dupa ce scrii pe aici. Incepe cu o incinta simpla si sansele de reusita vor fi mari.MDF-ul este o buna alegere, dar mi se pare ca exagerezi cu cei 25mm. de 18-19mm este arhisuficient daca il ranforsezi in punctele cheie. Vei vedea ca ciocanesti in el si e mort ca si un bolovan. Iar daca tot vrei sa faci sport extrem poti pune inauntru pe pereti vopsea insonorizanta sau materiale insonorizante folosite in ind. auto.Inchipuieti ca trebuie sa faci asta pentru vtp-ul de 8" si avantajele fata de un bass reflex chior care vor fi?Presiune putin mai mare pe bas, dar tot slaba pe langa un difuzor dedicat.Cu extensia tot asa. Si atunci cum se justifica un volum de 2.5ori mai mare?Daca tot spui ca tii musai la subwoofer, si e o idee f buna daca te uiti la filme, fa intai niste chistoace cu pa800 si pct300 daca ti s-a pus pata pe ele si apoi vezi tu de cat bas mai ai nevoie. Dar crede-ma pa800 si pct cu filtru corect facut da un bas destul de bun si e capabil sa coboare fara probleme la 55-60Hz intr-o incinta mica de 20L volum intern.Dupa ce mai prinzi experienta ai putea sa te aventurezi la hornuri si alte rachete. Ai putea chiar sa iti construiesti un subwoofer de tip horn, daca ai loc in sufragerie. Sa vezi acolo senzatii tari. Dar cum nimeni nu se naste invatat ar fi mai bine sa incepi cu inceputul, nu sa sari direct la categoria grea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

17

• Sharky

15

• Cumnatu

12

• hpavictor

8

Top autori în acest subiect

tie nu ti se pare ca niste discutii despre acelasi subiect se tot repeta si nimeni nu vrea sa citesca atent ce deja s-a scris :nas: Vad ca tie iti place sa te repeti pe acelasi subiect,chiar si aceluiasi user :limb: ,poti sa scoti linistit ce vrei pe ferestra ca nu cred ca se va supara nimeni :rade: trebuie sa inteleaga tot boborul ca nimic nu este subevaluat si la pret mai mic decat ar trebui,si in general ce e mai scump nu e doar ca sa ia banii la fraieri,chiar daca nu merita in totalitate pretul.Nici cele ieftine nu fac ce pot face cele mai scumpe,in orice domeniu.Daca scrie cineva ca cutare lucru este exraordinar si ar trebuie sa valoreze mai mult pt performantele sale,trebuie sa vina cu mai multe obiecte de acelasi tip pt comparatii.Nu crezi ca asa ar fi cinstit fata de toti membrii,care unii zic,gata,asta e cel mai bun ,nu are rost sa mai caut ,neavand prea mult habar despre ce exact se dezbate pe-acolo.Tu ar trebui sa fi de partea mea si pe forum ca cunosti situatia f bine si sa scrii cum stau lucrurile,nu sa scrii in neutralitate pt ca nici tu nu ai nici un interes si stii cat iti amarasti zilele la randul tau si biciul nu face plici :cry:

Link spre comentariu

CBI cu tot respectul, am cicit multe pagini ale acestui forum, multe pagini scrise de tine si nu te contrazic cu nimic, evident ca ai pretentii mai audiophile decat mine dar iti lipseste destul de mult si finetea in exprimare. Adevarat ca odata ce deschizi un subiect pe un forum iti accepti si criticile samd, dar esti "prea superior" + ca esti neatent. Scopul final este cel de a avea 3 statii ( 1 pentru fata, 1 pentru spate si 1 pentru woofer si centru ) iar muzica va fi ascultata numai pe statia de fata pe sistem 2.1As fi vrut sa imi poata raspunde cineva la intrebarea ( care am pus-o prin alte parti ) : ce dif de SUBwoofer sa folosesc impreauna cu 800K ca sa acopar zona 20-60 hz. Nu a stiut nimeni sa imi dea un raspuns si deci nu am cum sa fac incinte full pe 3 cai astfel sa ascult strict la 2 incinte muzica. Nu am pretentii prea mari privitoare la spatialitate ( mai degraba in masina am problema asta ) pentru simplul motiv ca nu ascult muzica in foltoliu sau in general intr-o pozitie fixa ( singura pozitie fixa este in dreptul unei boxe zi deci stau stramb pentru un soundstage corect ) dar vreau sa se auda car mai natural. Am schimbat de-a lungul timpului multe sisteme, am avut in casa inclusiv boxe de concert si tocmai vreau ceva cu TENDINTE audiophile, NU audiophil si asta pt ca mai alunec si pe butonul de volum. Eu sincer iti multumesc mult pentru sfaturi si pentru interventie dar daca ai putea sa le dai mai ... friendly fire asa, ar fi si mai bine, gandeste-te ca sunt multi care se inhiba cand ii iei tare asa. Ca o sa fac o varza dupa standardele tal, sunt convins. Ca o sa evoluez fata de Magnaturile Soundforce 2300 care le-am avut pana acum ( constient ca au o lipsa acuta de medii ) sper. Inainte de Magnaturile astea am avut Sistemul 2.1 de la DB Technologies format din satelitii Twin Opera 208 si wooferul de 12' activ. Evident intr-o sufragerie de 16mp. Iti amintesc deasemenea ca sunt dispus sa dau mai multi lei pe difuri daca ele ar acoperii clar si de multi recunoscut mai bine gama de frecvente decat 800k. Puteai sa vi cu un sfat constructiv si sa zici, daca poti sa dai 4 mil / dif ia diful X ca e mai ok decat 800k.Revenind la subiect. Daca pana in momentul in care cumpar difurile nu gasesc solutie la problema de a acoperii de la 20-25 hz in sus toata gama de frecvente cu 3 difuri / incinta si asta pt ca nu stiu ce dif de subwoofer sa folosesc, atunci clar o sa pun un subwoofer activsi deci as face cu placere BR din 800k ca sa fie cat mai mici ( aduceti-va aminte ca imi trecuse prin cap chiar sa fac sealed ) dar nu am pentru BR nici urma de proiect la dipozitie. Si da, e normal sa vreau de-a gata de pe forum, d-aia e forumul sa ne ajutam reciproc. Si toate sfaturile care le-am primit au fost sa merg pe n iste incinte pe care altii le-au facut deja si care au o anumita ... rodare si nu sa inovez eu de la 0 mai ales ca nu stiu f bine cu ce se mananca proiectarea incintei. Imi spui te rog CBI unde am primit sfaturi sa NU folosesc 800k si respectiv pa300 ? Poate n-am vazut eu postul, poate sunt obosit... multumesc mult de rapsunsuri.Sau altfel spus CBI : am inteles, sfatul este BR... ce dinensiuni ? ( si intreb pentru ca toata lumea care se pricepe a zis sa NU folosim softul de calcul mai mult sau mai putin recunoscute ci sa mergem pe o varianta probata. Tu din cate stiu detii BR si esti multumit. Detalii daca vrei sa dai ..iti multumesc mult ) Si sfatul poate ca este folosirea altor difuzoare pt o incinta full : care ?

Link spre comentariu

Inca de la inceput iti recomand sa citesti absolut tot ceea ce este legat de incintele VTP , nu sunt chiar asa de greu de construit sau de pus la punct ! Poti eventual sa iei legatura cu user-ul VTP prin mesaj privat iar in masura timpului liber si a dispozitiei Domniei sale , vei putea decide pasul urmator ! Oricum felicitari pentru solutia aleasa , probabil ca ai facut cea mai buna alegere din ofertele de difuzoare inca disponibile la noi ! Atat ca timbru , calitate , pret cat si al accesului la un proiect bine pus la punct , confirmat auditiv de oameni care pot face diferenta intre un bas manelistic si un bas precis controlat , fara laude audiofile ! Daca insisi totusi intr-o constructie de anvergura iti recomand sa citesti postul meu despre incinte acustice de colt cu o foarte mare atentie , si daca vei studia modelul Aristocrat , cu ajutorul unui difuzor coaxial de 12" ( tot de la PAudio ) cu multa transpiratie si in functie de dimensiunile camerei de auditie vei putea obtine rezultatele mult dorite , acea extensie pe joase pana sub rezonanta difuzorului cu ajutorul hornului ; pentru asta iti recomand un stagiu de pregatire construind incintele VTP ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! LA MULTI ANI ROMANIA !

Link spre comentariu

problema de ce scriu uneori asa mai suparacios este din cauza ca subiectul acesta s-a discutat de f multe ori,si pt ca cred ca din cauza faptului ca multi nu stiu cum sa aleaga un dif sau nu stiu pe unde sa caute,aceste difuri au devenit atat de "populare" incat unii ajung sa faca sateliti pt rear de 60L sau br cu 8",pt rear sau centru ,doar pe motiv ca sunt f discutate pe un forum.Cumnatu',tu esti de ex consteent de ce vrei sa faci sau ce vrei sa obtii,ai studiat bine problema putin la rece :jytuiyu

Parerea mea dupa ce am avut cred ca cel putin 5-6 perechi din aceste difuri ,cu incinte si filtre variate,cand erau 450 de lei toate 4 la bbrom si erau bune pt ca sunau tare,lucru cautat de tineret care ascultat muzica de pe net si genuri de muzica sintetica,cu scule mediocre sau mesterite din resturi, este ca sunt supraevaluate si strict din motivul scris mai sus.Fiecare apreciaza sunetul dupa experientele personale,sunt constient,dar cand experientele personale sunt limitate la lazi cu difuzoare sau cel mult niste boxe vintage trancotare,si prima pereche mai acatari incepe aici si apoi se umple forumul de calitatile deosebite ...pe mine unul nu ma lasa indiferent

uite ,ca sa nu zici ca am fost cam rau mai devreme,iti fac o recomandare exact pt ce ai tu nevoie,multicanal ,dar fronturile sa poate fi utilizate si in stereo la nevoie

5 buc tw tonsil gdwk 11/110(pret apropiat cu pct 300,dar sunet ceva mai bun),midbas si medii gtc 13/40/1 si joase gdn20/80/2 sau pt un bas mai sanatos gdn 30/80/2.Pt rear si centru folosesti cate 1 tw si un midbas,iar pt fronturi boxe 3 cai,ori cu 1 bas sau 2 de 8",ori unul mare de 12".Cum faci incintele,pui mana si studiezi ca nu iti va face nimeni proiecte la comanda,moka.Iti recomand totusi sa nu cobori cu Ft2 intre mid sitw sub 3khz daca folosesti ordinul 2(nici nu ai nevoie ca media urca f bine) si Ft1 maxim 500hz

Cutiile pt wofere poti sa le faci pt inceput cu aceasta aplicatie excel,necesita minimul de cunostinte si functioneaza la fel de bine ca si un program pe bani multi

http://www.troelsgravesen.dk/BOX-PORT-CALC.htm

Filtrele,dimensiunile cutiei,asezarea difurilor,le poti face cu ajutorul aplicatiilor de aici

http://www.pvconsultants.com/audio/frdgroup.htm

http://www.rjbaudio.com/Audiofiles/FRDtools.html

Bineinteles daca crezi ca este greu de inteles sau nu ai rabdare,poti apela la marco polo de pe forumul celalalt si iti va face contra cost tot ce doresti

daca iti dai putina silinta si incerci sa intelegi baza,cu siguranta 90% din treaba va fi rezolvata.Nimic nu e mai stisfacattor ca niste incinte realizate de mana ta,sa stii ce ai facut acolo si sa mai poti sa si le adaptezi dupa preferintele personala,camera,scule.Pt a atinge potentialul maxim mai trebuie antrenament la ureche,si adaugarea unui microfon in lantul de masuratori.Oricum iesi foarte bine comparativ cu cei care fac filtre dupa ureche sau uitandu-se la grafice

Daca totusi te decizi sa ramai la pa800 din diverse motive,iti recomand cu caldura sa ramai la incinte basreflex,undeva intre 20-25 L volum este cam tot ce poti face,dar sa nu le subacordezi in speranta ca vei scoate si ceva bas mai jos,pt ca nu se poate.Eu am avut cutii cu dimensiunile exterioare 25 x 25 x 60cm (18mm material mdf,nu ai nevoie de 25) si port de 60mm lung de 120,volum total de construit,sunt incluse si volumele ocupate de port,filtre,difuri si 1-2 ranforsari.Material fonoasbs minet de 4 cm pe toti peretii

Subwoofer specializat de caliate nu gasesti la bani putini si care sa tina pasul cu 5 buc de pa800 .Pt utilizare normala de pana la 105 cu varfuri de maxim 110db sunt cateva difuri hi-fi,dar la pret ceva mai mare decat cojile auto care se gasesc peste tot in magazinele virtuale

Link spre comentariu

BassBox 6 PRO ! Cauta pe net si te descurci tu cumva , ca mai exista si altele ,dar par niste copii nereusite.... Retine : BR este doar un compromis industrial prin care se realizeaza scopul final PROFITUL ( cat mai mare ) si pe un alt plan secundar CALITATEA REDARII , asa se vinde un brand supercomercial : produc incinte de referinta pe glob pe care din cauza solutiilor tehnice ( inevitabil hornuri sau solutii hibride ) , materialelor , finisajului si manoperei pretul este imens , dar exista si entry level , evident BR pe care clientul , cu ochii si urechile la incintele adevarate , achita o suma de bani nejustificata de calitatile amaratului de BR ! Dupa ce si-a furat teapa , va sustine sus si tare ca nu e prost , ca suna perfect , dar va incerca sa scape urgent de BR , din pacate vrajeala ca BR e bun este un alt mit audiofil ! Totusi accept ca pot exista si exceptii , dar vorbim de bani foarte multi . Mai exista si categoria saracilor ( sic ) care sunt bine informati dar motiveaza ca incintele de top sunt prea mari iar ei au casa mica , nu plac sotiei , etc , justificari aiurea . Tu alegi ! Da o fuga la supermarket si vezi realitatea crunta ! Daca vrei altceva , incepe cu incinte VTP si vei avea satisfactii garantate !

Link spre comentariu

ca sa nu imi scot ochii si cu dvs,nu scriu decat atat,un br nu este deloc mai prost decat un horn ,in special in conditiile utilizarii in spatii inghesuite(nu e deloc o justificare aiurea,nu cred ca ati incercat sa bagati niste vtpuri cu coaxialul ala spectaculos intr-o camera de apartament de 12-15mp ,totusui asteptam concluziile despre cat de fenomenal suna reflexiile din mobilier,pereti si ce de impact se obtine cand urechile sunt la 1 m de conul difului cu spl de stadion si -10db la 40hz),si cu difuzoare adecvate,toate incintele sunt atat de bune pe cat difurile din ele! asta se omite ce cele mai multe ori.Incinta inchisa cum e? ineficienta si depasita as putea zice :sparge:

Pt cine doreste pot oferi spre studiu si utilizare programe luate de pe net ,stiti voi cum,precum soundeasy,leap,lspcad,dar garantat pt un incepator care va trece de la bb6 sau winisd i se va parea sistem de operare :nebunrau:

Satisfactii se pot obtine si cu br sau compresie,pt ca desi nu au castigurile oferite de incintele pe baza de horn,in opinia mea au compromisuri mai mici in sunetul final.Hornurile adevarate sunt mult prea complicate pt un incepator si chestiile simple si 'normalizate' nu sunt asa de optime pt uz general,plus ca cer si anumite tipuri de difuzoare pt aceasta utilizare.Iar satisfactiile garantate sunt o iluzie,garantate de cine? eu asa imi pun intrebarea.A masurat cineva de curiozitate vreun proiect dinasta buget de pe forumuri? pareri ceva,sau mergem pe premiza ca si asa raspunsul elctric nu corespunde cu cel acustic si am scapat de o etapa migaloasa

Cat despre discutia curenta,am avut pa800 si in br si in vtp,si dupa ceva vreme de rupt carca,am ramas la br pt ca avantajele oferite de vtp nu erau suficient de vizibile.Hornurile aduc coloratii si rezonante greu rezolvabile cu o fasie de minet pusa strategic.Bineineteles,aceste fenomene nu deranjeaza pe oricine si in lipsa unei comparatii in exact aceleasi conditii,doar principiul cutiei sa difere,concluziile sunt ... dupa imaginatie

Nu trebuie sa ajungem sa comparam cu ce e in supermarket ca sa fim siguri ca am obtinut ceva bun,ala e ultimul lucru care trebuie facut,cel mai bine mergem sa ascultam muzica live,cu amenajare si muzicieni adevarati,nu eminem si gutza,si apoi vorbim despre cat de jos trebuie sa coboare basul

http://www.commonsenseaudio.com/cabinettech.html

Link spre comentariu

E asa da raspuns CBI.Vrand sau nu mi-ai raspuns si la problema subbasului.Caut acum ( si nu prea gasesc cu succes dar mai caut ) caracteristicile suburilor de la tonsil.Chiar vreau sa fac incinta pe 3 cai ( chiar daca audiofilii nu recomanda ) pentru simplul motiv ca sunt si melodii ( chiar si din cele care nu se pot numii bubuieli, de exemplu subbasul de la rock de la toba mare si multe alte exemple ) la care vreau sa reproduc f bine 30-40 hz. Este poate o preconceptie de-a mea ca incinte pe doar 2 cai ( daca nu sunt folosite coaxiale ) nu au cum fizic sa reproduca tot si mai ales tot corect. Aceasta preconceptie pleaca din logica ( poate gresita ) simpla cum ca un dif de subbas de sa zicem 25-30 cm diametru nu are cum sa fie foarte rapid pe la 500-600 hz si deci nu e bun de medii ( dealtfel majoritatea difurilor care reusesc suibbas bubuie lejer la 500 hz ) iar ala bun de medii nu scoate subbas samd. Groso modo imi place propunerea ta mai ales pt ca nu voi mai folosii woofer separat.Principiile pe caer vreau sa se bazeze incintele pt stereo ( ca la 5.1 e simplu, tot in cele din fata sta baza ) sunt urmatoarele ( am recalculat sumele alocabile ) 1. Dimensiuni irelevante, sunt dispus la 50X50X170 cm chiar daca asta trebuie sa fac ca sa se auda bine absolut full range adica acolo unde aud eu intre 25hz si 16k hz. Greutatea la fel. 2. Pret ( fara antifonare si material de constructie ) / incinta eventual pana in 2-250 euro. Suplimentam daca e nevoie. Ar fi bine insa sa nu fie nevoie :P3. Putere suportata relativ mare pt un apartamanet4. Incintele sa emita ( evident conteaza si sursa si amplificarea ) bine bas fara corectii din egalizator ( il tin intotdeauna pe off )5. Vocile sa fie cat mai naturale, adica nu nazale dar nici pitigaiate iar inaltele cat mai.. naturale fara a tiuii si nici sa fie exagerat de cristaline ca devin false. 6. Eventual sa fie sealed dpdv al tipului de sunet dar constient ca pierd bas mergem pe BR. Cu tot respectul pt PA800k e clar ca lor le lipseste basul jos si eu pur si simplu am nevoie de el. O fi sau nu elevat sau nu, il vreau si imi place, evident daca el este acolo in inregistrare si nu amplificat superficial ( am ascultat la cineva candva niste Bosse de muuulti bani un concert simfonic si cand a batut nenea ala din spatele orchestrei in toba aia mare rau mi-a amestecat plamanii intre ei - la volum mic; vreau senzatia aia ). Alegerea difurilor o sa o fac pe baza sfaturilor voastre, filtrele o sa dau cuiva suma necesara sa le faca, sunt varza in cositorire. Incintele mi se fac singur si numai din cel mai dur material posibil versus cost si acela e MDF de minim 25. De la inceputul acestui topic si pana in secunda asta am facut niste calcule : am gabat pana acum in sisteme pe care le-am tot cumparat si revandut peste 4000 euro ( cu tot cu sistemele pe care le-am schimbat in masina ) si chiar vreau sa fac ceva de care sa fiu mult timp multumit daca nu for ever. D-aia n-am nici o jena sa cumpar 3 statii si sa fac din le 5.1 in loc sa cumpar un AV 5. 1In 99% din timp ascult muzica la volum de maxim 1 W dar in 1 % vreau 50 W, cred ca multi ma intelegeti. Multumesc inca o data CBI pentru posibila solutie la problema mea !A nu se intelege ca nu recunosc valorile VTPului sau ale 800kului dar nu este ceea ce vreau, este de apreciat dar nu ceea ce vreau. Acestea fiind spuse banuiesc ca acest topic se poate inchide cu o umbra de intrebare : oare PA800k taiat in sa zicem 100 hz ar suna bine legat de tonsil gdn 30/80/2 sau pentru tonsil gdn 30/80/2 mai bine e sa completezi cu gtc 13/40/1 ?

Link spre comentariu

Daca BR ar fi asa de bun pe cat se spune , oare de ce mai exista si alte principii de functionare , care culmea , total intamplator , din greseala , poseda calitati de exceptie si la teste comparative sunt creditate cu maximul de performante muzicale ? Garantez ca daca devi mai informat in domeniu vei uita cu desavarsire de asa zis gunoiul BR = AUDIOFILIE ( pedofilie , incest , scatofilie , urofilie si alte asemenea perversiuni ) , modele de urmat doar pentru cei ce nu au curajul sa aleaga ceea ce este mai bun pentru ei . Fara compromis . Daca tot muncesti , si pui suflet , materiale de calitate , difuzoare bune , de ce sa ramai nefericitul posesor al unor incinte mediocre din punct de vedere al proiectului ? Solicita si punctul de vedere al user-ului VTP , si nu vei regreta , in fond tu alegi , nu te grabi ! Vei putea intelege de ce unii s-au plafonat tot incercand BR , si culmea dupa atatea nereusite tot insista cu BR , fara a accepta ca exista rezultate remarcabile , cu aceleasi difuzoare dar intr-o alta varianta de incinta gen linie de transmisie , inchisa , panou acustic , horn etc... Incearca si te vei convinge ca BR este un compromis industrial , bun numai pentru cei ce incearca clonarea unor gunoaie de supermarket , ulterior mandrindu-se cu asta si incercand cu disperare sa le vanda , ca apoi sa cloneze alte gunoaie de BR si asa mai departe.... gen userii X si/sau Y ( se stiu ei ) ca de, sustin si se si lauda ca au si experienta d'asta adevarata ! Nu uita ca mama prostilor este intotdeauna gravida !

Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru cei ce au citit postul de mai sus dar nu Domniilor lor le este adresat mesajul , si in general imi cer scuze tuturor pentru agresivitate si jignirile destinate doar celor care cu rea vointa manipuleaza negativ incepatorii , acestia ramanand virusati pe viata de asa zise mituri audiofile , fara posibilitatea de a mai intelege scala valorilor reale , si va doresc la toti sa deveniti perfectionisti in ceea ce veti construi ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Nu ma grabesc nicaieri si dupa cum am mai zis prefer sunetul sealed celui BR.S-ar preta intr-un fel sau altul un VTP pentru incinta cu 3 difuri ( cai ) ?Indiferent cat de inalta ar trebuii sa fie incinta.

Link spre comentariu
Imi cer scuze pentru cei ce au citit postul de mai sus dar nu Domniilor lor le este adresat mesajul , si in general imi cer scuze tuturor pentru agresivitate si jignirile destinate doar celor care cu rea vointa manipuleaza negativ incepatorii , acestia ramanand virusati pe viata de asa zise mituri audiofile , fara posibilitatea de a mai intelege scala valorilor reale , si va doresc la toti sa deveniti perfectionisti in ceea ce veti construi ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

hpavictor

Eu iti inteleg entuziasmul dar...ceea ce spui mai sus nu sta doar intr-o topologie sau alta ci intr-un intreg ansamblu de componente utilizate...difuzoare,filtre,constructie,etc.Fiecare aspect trebuie tratat cu atentie deosebita separat.

Deasemenea cred ca este mult prea devreme pentru acest mod de a trage concluzii de genul "gunoiul BR = AUDIOFILIE ( pedofilie , incest , scatofilie , urofilie si alte asemenea perversiuni )".Gandeste-te ca 2 difuzoare identice (din acelasi lot) masoara diferit si uneori pot suna diferit.

Ca sa devii perfectionist trebui sa fii atent la cele mai mici detalii,care la randul lor pot sa faca diferenta.....valabil incepand cu elementele constructive ale difuzorului (foarte important),pana la componentele utilizate in filtrele de separatie si calitatea constructiei incintei respective.

Link spre comentariu

cumnatu,difurile de la tonsil sunt pt incinte pe 3 cai,nu subwofer,pt foile de catalog sau achizitionare le poti lua de pe tonsil.ro , greu asa e :limb: incinta pe 3 cai este intotdeauna mai echilibrata ca una pe 2 ,dar cu difuri de acelasi calibru,nu intra in discutie.Este mai greu de realizat,normal,dar si compromisurile mai mici.Nu este nimic gresit sa iti doresti a avea niste incinte care sa poata reproduce de la 35-40hz bine,este chiar recomandat.Ce-i care nu simt nevoia poate nu au ascultat sau s-au resemanat cu ce auce ai ascultat la boxele alea bose este ceea ce numesc userii e aici bas manelistic,adica lung,puturos si prelucrat .genu ala de bas nu o sa-l obtii cu difuri de calitate.Cele mai bune difuri pt bas jos si cu un raspuns f scurt si curat sunt scanspeak,dar sunt scumpe .F putine se apropie de ele si nu la bani marunti(focal de ex)Deci pt senzatia aia iti iei un dif auto ieftin ca este suf.Nu are rost sa amesteci oalele,de ce sa pui un wofer de 8" ca sa redea medii cand deja ai un woofer de 12" pe joase,nu mai bine pui unul mai mic,cu un raspuns mai extins ,directionalitate mai mica,masa mai mica in miscare.Daca mergi pe 5 pa800 cu pct(am avut eu asa ceva daca te uiti acum cateva luni la publicitate si vezi ca le-am dat,nu pt ca sunau prost,ci pt ca iesea o varza cand functionau toate deodata) le mai adaugi 1-2 subwfr si cam atat.Toate simulatoarele,programenel etc au ceea ce se numeste Help,nu ii dai drumul,ii bagi niste date siastepti sa scoata mura-n gura rezultatele.Trebuie sa intervii pt a interpreta si optimiza rezultatele.Se gasesc tutoriale pe net pt a parcurge pas cu pas etapele necesareCat despre dicutia pe margine despre hornuri,consider ca am studiat si cheltuit destul cu difuri public adress mediocre care se vor a fi difuri de auditie dupa spusele unora.Eu pana nu gasesc resurse pt difuri adevarate nu mai recomand si nici nu mai ma apuc de facut cutii cu difuzoare,doar ca sunt ieftine suna tare si sunt accesibile si ma multumesc cu 'gunoiul br' pana la proba contrarie,astept pe orice dornic de comparatii ,nu doar asa din citit pe netNu eu sunt gica-contra impotriva altor principii decat mult-hulitul br,dar se omite esenta ,si desi nu-mi place sa ma repet,o incinta nu este mai buna decat difurile din ea,dar se pare ca nu prea se intelege ce vreau sa zic.Si maj difurilor ieftine nu sunt optime pt utilizarea in incinte deshise.Nu eu am interese si manipulez incepatorii,dpmdv altii ii induc in eroare si ii pun sa foloseasca lucruri improprii utilizarii pt care au fost concepute si cu performante slabe

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări