Cumnatu Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 As avea nespusa nevoie sa ma primiti ( care aveti facute boxe din asa ceva ) pe la voi 5 minute sa ascult si eu cum se aud aceste boxe ?Este posibil la cineva din Bucuresti sau in apropiere ?As aprecia foarte mult, chiar si financiar.Nu de alta dar am de gand sa fac 4 incinte d-astea si nu mi-ar place iarasi sa fiu dezamagit .Multumesc mult celui care se ofera ! Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Chiar nu isi face nimeni poamana cu mine ?Nu ii este nimanui mila de banii mei ca ii dau pe niste difuri care habar n-am cum se aud ? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Dac? ai chef de un drum pîn? în Sibiu, po?i asculta la mine. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Multumesc de oferta dar costul transportului ar ridica masiv costul incintelor. Cineva din Bucuresti ? Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 La ratza era vorba sa asculti o pereche de vtp-uri cu acele difuzoare..... Link spre comentariu
Cumnatu Postat Noiembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Vreau sa le ascult indiferent de incinta, vreau sa simt tonul difurilor. Ce exprimari am si eu pe mine :P Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 De timbru e vorba, numai c? acesta se modific? în func?ie de incinta în care sînt montate. ?i camera de audi?ie conteaz? enorm. Sunetul depinde de foarte mul?i parametri Link spre comentariu
Cumnatu Postat Decembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Ideea este ca am citit parca pe hi-fi ca PA800k se cam plafoneaza la mediile inalte si chiar am de gand sa mesteresc un sistem de care sa fiu multumit si sa nu plec din start cu acest compromis. Asa este ? Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Dac? nici PA n-are mediii... În fine, wooferul nu o fi el printre cele mai r?s?rite, dar de banii pe care-i dai cu greu po?i g?si ceva mai bun. Tweeterul în schimb e fenomenal. Oricum, cî?i oameni, atîtea gusturi. Eu unul sînt mul?umit de ele, de?i sînt adeptul open baffle. Link spre comentariu
Cumnatu Postat Decembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2009 CBI zicea parca ca se plafoneaza nu stiu la ce frecventa, chiar aici pe forum. Ok, o sa merg pe 800k si daca sa zicem ma surprind nefavorabil atunci..... la vanzare cu ele. N-ar fi problema ca in loc de 1,8mil cat e un 800k sa transform suma in ... 3-3,5 mil / woofer ( ceva sugestii in zona asta de bani ? ).Inaltele e clar ca sunt recomandate 300le. Si nu ma deranjeaza ca o sa am si VTPuri si Sub in aceeasi camera, alta treaba nu fac in sufragerie decat sa ascult muzica si sa ma uit la televizor. Despre auditie e clar ca nu ma ajuta nimeni. Filtrele insa voi fi nevoit sa rog pe cineva sa mi le faca. Proictul .. o sa il sun zilele astea pe Domnul Mateescu si vedem ce-o iesii. Multumesc oricum. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Cel mai bine e s? vorbe?ti cu domnul Mateescu. A experimentat o gr?mad? de difuzoare ?i în mod sigur o s?-?i spun? diferen?ele, atît subiective, cît ?i obiective. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 este un woofer de 8",tu pana la cat vrei sa-l folosesti?exiat acel fenomen de directionalitate in functie de lungimea de unda raportat la dimensiuniea conului,daca nu le cunosti ar trebui sa incerci ca sa nu scrii prostii PA800 are f multe medii(mediiile sunt in banda 200-2000 nu mai sus),si merge legat cu un tw cu fs cat mai jos la un punct de crosover de maxim 1,8-2k,ceva normal pt marimea lui.De asemena in banda 60-2000hz nu suna nici mai prost nici mai bine ca altele la bugetul lui.Eu(si cei care l-au mai ascultat,prieteni de acasa sau de pe mess) nu il agreez pt ca nu imi place timbrul membranei aleia de fibra,ca de altfel nici cele metalice si este f light in joase pt ce numesc eu incinta fulrange.Abia depaseste niste rft-uri de 50w apropiate de perete. Atat el cat si tw pct300 au sunet deschis,dar stau mai slab la capitolul rezolutie si proiectarea unui sounstage pe adancime,cu focalizare si chestii audiofile(nu te intereseaza asa ceva deocamdata cu siguranta) ,avand un caracter soft,dar comparativ cu difuri duble sau triple la pret ! .Pt uz general fara pretentii de hi-end sau vreun sunet specific sunt ok,avand un spl mai bun si generand astfel presiuni mai mariRatza ne spune ca tw e fonomenal,dar nu ne spune comparativ cu ce si nici ce a avut inainte .Si eu cand am schimbat linia marantz cu boxe tehnics pe rotel si 8pw3 + pct300 in vtp am simiti brusc alt nivel,dar la capitolul joase cam toate difurile astea pro concepute pt sonorizare au deficiente pt casa,cerand aproierea prea mult de perete sau egalizare uriasa.Stau in schimb mai bine la kick si spl(poate si pret,dar ca aspect ,manopera,nu vor arata niciodata ca unele hi-fi).Alegeti compromisurile,pt ca la cele ieftine ai de unde .Dar trebuie sa intelegi ca in acest buget esti inca in entry levelDegeaba iti recomandam difuri si de 200E,pt ca daca nu stii ce sa faci cu ele vei ramane cu banii dati.De la niste difuri excelente pana la niste incinte excelente e ca de la cer la pamant.Faptul ca gasesti niste proiecte pe net prin diverse locuri nu iti garanteaza ca vei obtine ceva sa-ti placa la cat mai multe capitole.Multe au si hibe sau nu prezinta ce modificari sa mai aduci daca ai probleme pe undeva(de ex,material fonoabsorbant,voicing in camera la filtre ,acord etc).Nimeni nu ofera f multe detalii sau nu are timp de oferit ajutor detaliat mura-n gura ca pt incepatori,pt ca timpul si banii primeaza in orice domeniu Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Pentru mine referin?a e sunetul real, cel produs de instrumente, nu alte boxe. Am zis de tweeter c? e fenomenal f?cînd compara?ie cu sunetele din realitate, de exemplu acordeonul sau vioara sun? incredibil de apropiat de realitate. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Pentru mine referin?a e sunetul real, cel produs de instrumente, nu alte boxe. Am zis de tweeter c? e fenomenal f?cînd compara?ie cu sunetele din realitate, de exemplu acordeonul sau vioara sun? incredibil de apropiat de realitate.incearca niste muzica clasica,simfonica si incearca sa identifici intrumentele sau scena pe fundal,dar comparativ cu niste incinte mai cu pretentii.Doar asa cate un intrument comparat cu ce crezi ca suna real nu insemana mare lucru la muzica complexa,aglomerata,asa si pe un carton de tv suna real vioara.Pus langa un tonsil de 20E de ex este umilit daca comparam asa cum zici tu,neavand nici viteza si nici rezolutia sa reproduca la fel curat si detaliat armonicile ,tranzientii si 'aerul' instrumentului.Dar la astfel de discutii nu tocmai placute ajungem cand avem 1 singur lucru de comparat si apoi ne dam cu parerea ca este cel mai cel.Intrebarea care apare inerent e ca daca era asa de bun,si la pretul sau, de ce nu este folosit si in incinte cu pretentii sau de ce nu sunt comercializate mai peste tot,sau in cantitati mai mari,ca doar se zice ca firma paudio are produse de calitate ridicata la preturi competitive.Oare alti producatori nu vor sa faca boxe bune cu costuri mici si prefera sa utilizeze difuri cu preturi exagerate (asa cum cred multi ) sa ia banii la fraieri.Asa sa fie?cumnatu momentan este intr-un etapa de impas si neavand prea multa experienta,cu siguranta o sa faca o varza.Orice sfaturi ar primi,si deja a primit prin alte locuri,tot ce are in cap o sa faca.In primul rand pt ca multicanalul nu are legatura prea mare cu stereo si are alte cerinte decat niste sicrie care sa ocupe jumatate de camera(dar nu vrea sa inteleaga).Orice i-as recomanda o sa zica ca nu gaseste materiale de documentare, ca e mai simplu ceva de-a gata luat de pe net/forum Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Fiecare face cum îi place. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum