Vizitator aklik Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Salutare,Acesta este primul meu post... mai mult decat atat sunt cred ca cel mai incepator de pe acest forum. Din prea multa plictiseala ( probabil ) m-a tot lovit un gand si anume sa conectez un lcd touchscreen la un pc sau ceva compatibil care sa aiba mufa vga standard ( 15 pini ). Acum.. LCD-ul il iau de pe un PDA intrebarea este cum conectez panglica de la LCD cat si cea de la rama tactila la PC. Probabil ca trebuie sa gasesc schema cu pinii de la LCD-ul cu pricina sa vad fiecare ce face... dar... asta e suficient? cum sa fac cu rama tactila, unde o conectez.Orice idee este de mare ajutor..Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator aklik Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 tactil! si nu dactil! si nu am gasit butonul de editare.. imi cer scuze.. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Sa nu te superi pe mine daca iti tai avantul, dar foarte probabil nu vei reusi sa faci ceea ce vrei, sau cel putin nu foarte simplu.VGA-ul este o interfata analogica, facuta mai mult pentru monitoare CRT, pe VGA se transmit semnale pentru fiecare culoare, sincronizare etc. In schimb LCD-ul cu pricina are sigur o interfata digitala pe care "vorbeste" cu microcprocesorul pda-ului. Daca LCD-ul are controller in el atunci comenzile pot fi de genul: "dute la linia x coloana y si fa urmatorii 20 de pixeli rosii". Deci nu prea e posibil sa faci o legatura intre LCD si interfata VGA. Mai mult de atat, este foarte posibil sa nu poti afla nici o informatie despre LCD-ul respectiv pentru ca a fost produs special doar pentru dispozitivul ala, iar foaia de catalog nu este publica.In ceea ce priveste folia de touch screen ca sa o conectezi la calculator ai putea sa folosesti un microcontroller care sa o citeasca si sa transmita datele pe seriala.Cea mai buna solutie, pentru a folosi chiar o interfata universala ar fi sa folosesti un port USB si microcontroller care sa faca legatura intre usb si ecran. Dar asta inseamna sa gasesti foaia de catalog completa a LCD-ului, sa stii sa programezi uC si sa stii sa scrii softul pentru PC care va transmite ecranul catre usb..... Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Mai repede o s? rezolvi cu alt PDA + bluetooth + un soft de remote control. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum