Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtrare trafo

Vizitator

Postări Recomandate

Am un transformator care coate pe secundar 13V-3A si vreau sa aflu cum pot sa fac un montaj cat mai simplu de filtrare deorece in datasheatul de la un amplificator de la http://www.adelaida.ro consuma 3A la 12 V da imi zice ca tensiunea trebuie sa fie filtrata bine, deoarece ea poate influenta performantele circuitului.Care ar fii cea mai simpla varianta? Dintr-o punte si ...........................................(mai departe imi ziceti va rog. pls)

PS trafo NU este toroidal!! :!:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

trafu mi se pare cam micut: 3A pt o sarcina de 3A...o sa se cam incalzesca. Traful tau scoate 13V alternativ asta inseamna ca in continuu in sarcina o sa ai cam 13*1,2=15,6V. Montajul consuma 3A la 12V; la 15V va consuma ceva mai mult. ar fi fost mai bun un traf de 4-5A.Puntea sa fie de 10A, iar filtrajul 20000micro ar fi bine.Daca montajul este cu integrat vezi ce tensiune maxima suporta, sa nu fie cumva cam mult 15,6V.Sau mai bine spune-ne ce montaj anume ai luat.

Link spre comentariu

teoretic cu radical din 2 inmultestiDar practic pica 1-2V pe diode, mai pica tensiune pe traf....Spune ce modul ai, dar cred ca ar trebui sa reziste la 15V.Cred ca iti rezista si traful ca doar vei asculta muzica, care nu iti va tine ampliful la putere maxima. Sa pui o siguranta si pe primar sa nu iti ia foc casa de ti se arde traful.

Link spre comentariu

am inteles!! dar fiind incepator, nu sunt fff sigur cum sa cuplez condensatorul. parca in paralel nu?nu mio luati in nume de rau!!

Da, in paralel. Condensatorii electrolitici sunt marcati cu + si -. Plusu vine la plusu puntii si minusu la minus. Daca alimentarea merge pana la 18V atunci e OK. ebun trafu tau.Nu ti-o luam in nume de rau. Nimeni nu s-a nascut invatat.
Link spre comentariu

in alt doilea rand ar avea ceva daca as pune o sursa de pc langa amplif(10cm), ca pana la urma mam gandit sa alimentez amplificatorul de la o sursa atx. ar avea ceva? eu stiu interferente electromagnetice alte dracii ??!!!

Link spre comentariu

Din considerente estetice, adica daca nu-i faci cutie si vrei da-l ascunzi privirilor, poti sa-l pui si in carcasa. Numai sa-ti incapa si sa nu atingi ceva peacolo. Nu ti-as recomanda totusi sa-l bagi acolo.In privinta sursei atx nu vad de ce trebuie sa o pui la 10cm de amplif. daca e la 1m ce are? sau la 20cm? sau la 30?eu zic totusi sa faci alimentarea cu traf. Nu sunt un fan al surselor in comutatie pt amplifuri. Dar incearca! daca nu sunt probleme de calitate a sunetului atunci e chiar super. E mai mica mai compacta, are carcasa frumoasa e OK. Vezi totusi sa nu alimentezi din aceeasi sursa ca si PC-ul.Si sa ai impamantare la ambele surse pt ca vor fi diferente mari de potential intre masele celor doua alimentari. asta in cazul in care vrei sa iei semnal din calculator.

Link spre comentariu

Acum 2 ani aveam traful pus fix sub locasele in care se afla hardul, iar ampliful pus in spatele lui. Mufele de intrare/iesire erau pe un slot in carcasa unde se instaleaza placile, iar intrerupatorul, volumul, balansul, basii, inaltele erau puse deaspupra unitatii de discheta.Nu am avut probleme cu nimic din calc.Nu am patentat ideea deci o poti folosi linistit daca vrei .. :lol: :lol: :lol:

Link spre comentariu

eu as dori ca sursa sa o pun inafara pc, iar amplicatorul si corectorul de ton sa le pun intro carcasa de CDROM si sa in pun sub CD-WRITER-ul meu din pc!!ce parere aveti ca nu prea vad unde sa mai pun si sursa in pc sau trafo!!

Link spre comentariu

va fi f greu sa il inghesui in carcasa de cd-romAlta varianta ar fi sa pui circuitul sub sursa, acolo unde e loc de pus ventilatoare suplimentare. Agati placuta de plasa aia cu niste suruburi, iar mufele le pui cum am zis mai sus.Dar daca sursa vrei sa o lasi afara atunci mai bine fa rost de o carcasa in care pui totul si asa ai un amplif "autonom si independent" de calculator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări