ShadowDaniel Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Salut, am si eu nevoie de putin ajutor. Am niste panouri mari cu leduri, defapt nu sunt ale mele nu le-am vazut doar ce mi s-a povestit de ele. Din cate am inteles sunt destul de mari.. cam cat 2 LCDuri de diagonala 52inch... nu pot aprorxima acuma o marime. Ideea e ca doresc sa fac un ceas pe unul din acele panouri. Sunt cam incepator si imi imaginez ca asa ceva implica multe deoarece sunt multe leduri si fiecare trebuie aprins intrun moment anume incat sa arate ora corect. Ceasul as dori sa fie digital deoareece e mai simplu. Astept scheme si sfaturi.Multumesc Anticipat. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 din cate stiu daca sunt asa mari acele panouri sunt programabile( se pot programa ca sa afiseze mesaje text , programatorul fiind inclus. asa ca e posibil sa aibe si ceas si data incluse Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Nu stiu inca sigur.. cand o sa le vad o sa ma uit, dar acelea nu sunt cumparate .. nu stiu de unde a facut rost de ele.. deci sar putea sa nu aiba. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 pana nu vedem ce tip sunt nu cred ca putem sa dam mai multe amanunte, oricum daca sunt cu leduri se poate "defrisa" partea electronica si se face un alt controllor pt a afisa data si ora Link spre comentariu
nightmare Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Pui niste poze si le dam cumva de cap. Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Noiembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Atunci imi iau si aparatul cand merg sa le vad Am cam inteles cum trebuie facut ca sa pot face un ceas.. doar sper sa nu fie cumva lipite cu un alt circuit sau ceva ca miar lua mult sa le dezlipesc. O sa postez aici dinou dupa ce le vad. Dar nu cred ca va fi curand.. poate peste o saptamana din cate banuiesc. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 iara ma repet , de obicei partea de display e separata de partea de comanda Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Si de obicei se utilizeaza un semnal multiplexat pt afisare.Deci trebuie sa cunosti si modul in care erau aprinse acele panouri.Pt ca la marimea lor nu cred ca sunt toate cu anod sau catod comun si fiecare led sa poata fi aprins separat.ar insemna sute de pini.Ca idee afisoarele cu leduri in 7 segmente din ceasurile de masa spre exemplu folosesc 7 pini pentru toate segmentele(toate cifrele au segmentele echivalente conectate impreuna si se obtin astfel 7 pini in loc de 28 pt 4 cifre.)4 pini controleaza catodul (sau anodul) si aprind cifra corespunzatoare .Datorita frecventei foarte mari de baleiere a cifrelor ochiul uman nu sesiseaza ca de fapt ele se aprind pe rand.Exista insa si afisoare de mai multe cifre la care fiecare cifra lucreaza independentAsadar trebuie sa stii cum lucrau acele panouri in original Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum