Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DeLL cu port serial defect

Vizitator cuiuda

Postări Recomandate

Vizitator cuiuda

:cry:

Salut

Am incercat sa gasesc o rezolvare pentru problema mea. Nu am gasit inca...

Am un laptop DeLL Latitude D600 (luat la SH). A mers si merge inca foarte bine...Pana acum...In urma cu vreo 2 saptamani am observat ca portul serial nu mai functioneaza. L-am folosit cu o interfata de tip VagCom serial si cu un programator de memorii (luat de la Adelaida). Am probat cele 2 interfete pe alt PC cu port serial si merg fara probleme. L-am dus la un atelier de reparatii iar "mesterul" de acolo mi-a spus ca ar putea fi integratul (chipsetul) care se ocupa de gestionarea portului serial.

Mentionez ca portul serial l-am folosit cam de 6-7 ori cu succes fara sa-mi dea erori...a picat asa, dintr-odata.

Am rugamintea sa ma ajutati cu niste informatii, verificari, masuratori, software de monitorizare a portului, scheme, etc, etc.

Va multumesc

P.S. orice informatie va rog sa o trimiteti si la : [email protected]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

3

• gabiz_ro

1

• yo9hnf

1

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Dar cardul pcmcia este vazut in MS-DOS? Acesta nu are nevoie de drivere? Cam cat costa acest card?Multumesc...

Acest card costa cam 20euro. Nu mi-a trecut prin cap niciodata sa il verific in dos, cred ca aceeasi problema se poate pune pentru orice componenta adaugata pe un bus oarecare. Nu cred ca este vazut. din cate imi aduc eu aminte, in ms-dos erau niste placi care se configurau cu jumperi (adrese, irq, etc.). Pe laptop cred ca vor fi probleme. Oricum, merita sapat pe net despre asta.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Imi cer scuze pentru intarzierea cu care adaug o informatie, dar poate ca este cineva interesat:De obicei aceste placi externe vin cu driveri pentru mai multe sisteme de operare.Am descoperit ca pe cd-ul cu care am cumparat-o (PCI cu 2seriale si o paralela) am driveri si pentru dos si pentru linux, in afara de cei de windows.La placa PCMCIA nu m-am uitat inca pe cd.Intre timp am reusit sa folosesc fara probleme un cablu usb care este construit cu circuitul PL2303 (USB->232TTL) si un convertor de nivel TTL-232. Se pare ca merge fara probleme si este vazut ca un port serial "pur". Windowsul are deja driveri pentru acest circuit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări