Vizitator Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Consider ca @blue nu face greseli de exprimare si a spus Ra adica SEPP fiind si adeptul acestei configuratii, nu face vorbire de un PP CLASIC cu Raa ! eu asta am citit pina acum asta scrie in postul lui Ra ! ..., Ra=2200ohm,...chiar tu mai spuiCu PL519 ai putea obtine 100W cu tensiune ceva mai maricica . 12W e foarte putin , si varianta Murray unde sunt legate ca triode ar trebui sa scoata vreo 35W .Decind varianta Murray e un PP clasic ?????!!!!!!!>>>>>>>............ Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Ia citeste inca o data titlul topicului , din moment ce scrie clar PP ... dar ma rog tu poti intelege ce vrei Si din moment ce cam 2K trebuie pentru PP ...Pentru SEPP trebuie mult mai putin , ar fi 250ohm ca si triode , ca pentode nu se foloseste ...Ceea ce am vrut sa subliniez e ca si in cazul SEPP se obtine mai mult de 12W , 12W e absolut ridicol , ceea ce a si corectat blue . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 De cind varianta Murray e un PP clasic ? NU ai raspuns ?Cind se poate discuta de Ra ? Ce putere poti obtine din Murray si cu ce alimentare teoretic ?(cazul pl519 sa zic ) @blue consider ca avea in cap ceva gen Murray vorbind de Ra din cauza asta a si fost precaut si a admis in extremis 40w greseala cred ca ii apartine si se afla in titlul postului,sper sa ne lamureasca avem Ra sau Raa in situatia cind ar fi vorba de Raa oricum 2k sau 2k2 nu este potrivit pt 700V care i_ai ales si 100W Detaliile legate de Murray iti apartin,asa ai inceput discutia: ... , si varianta Murray unde sunt legate ca triode ar trebui sa scoata vreo 35W.. . Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Te rog n-o mai intoarce in stilul caracteristic . Daca n-ai citit cu atentie ce sa-ti fac ... incepeam sa cred ca nu stii cum se calculeaza un PP . Pentru alte detalii legate de Murray deschide un topic separat ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Eu nu intorc nimic SA_TI FIE FOARTE CLAR !!!!>>>>>>>.......TOT CE AM SPUS INTOTDEAUNA VA RAMINE VALABIL!!!! SCOATE TU 100w in orice configuratie in care avem de a face cu Ra=2K2 @blue FOLOSIND CE TENSIUNE VREI SI PL519 ! Cu PL519 ai putea obtine 100W cu tensiune ceva mai maricica . 12W e foarte putin , si varianta Murray unde sunt legate ca triode ar trebui sa scoata vreo 35W .Ia vezi tu inca o data ce ai scris la Murray legate ca triode 35W,ma faci sa rid !MENTII AFIRMATIA ?! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 La tine daca lipseste un "a" nu mai intelegi despre ce se discuta ? Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 D-lor scuze de greseala, este vorba de Raa, amplificatorul fiind PP si nu SEPP iar valoarea de 2200 ohmnu este aleasa de autorul schemei , am considerat ca este corecta, de altfel facind un calcul rapid, rezulta cam 2200-2500 ohm . Cind am inceput constructia amplificatorului nu stiam de SEPP Murray, dupa ce am testat acest amplificator am regretat ca am ales PP-ul, aceasta a fost motivul abandonului, dar fiindca am muncit cam mult la el si cum i-i place lui SEBI are o topografie foarte simetrica, reiau lucrul, dar cred ca va fi ultimul PP Voi incerca sa postez schema si am sa-l rog pe Sebi sa faca o simulare (daca are timp) masuratorile facute de mine sint corecte , le-am repetat de mai multe ori si sint sigur de ele , oricum amplificatorul este foarte decent, putere mare, tensiune de alimentare mica, distorsiuni reduse si toate acestea din cauza tubului PL519 (509) un tub foarte rezistent si mai ieftin decit cele speciale audio (nu prea cred in acest termen) Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Iata schema: Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Iata schema:Lucrare executata ireprosabil,practic nu are cusur dar schema..............mare dreptate are d-l , PP,configuratie trioda,300V Uanod,I=100mA,dupa cum se stie randamentul unui montaj PP(trioda) poate sa fie realizat si de "mama" japonezilor cu super transformatoarele lor si tot nu va depasi 0,5-0,52,deci ce ai spus mai devreme cred ca 12W sunt adevarati (putere curata,sinus pana la limita in care sinusoida se va deforma). Insa,pentru niste performate de super HI-FI cred ca merita facut montajul,mai ales in conditiile in care d-ta l-ai realizat,felicitari pentru executie !!!!! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Intr-un fel e pacat sa folosesti niste "monstrii" ca PL519 la numai 300V , uite schema de care vorbeam , alimentata la 700V.Am si valorile pieselor daca intereseaza pe cineva . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Intr-un fel e pacat sa folosesti niste "monstrii" ca PL519 la numai 300V , uite schema de care vorbeam , alimentata la 700V.Am si valorile pieselor daca intereseaza pe cineva .Ma intereseaza.....multumesc, cuplaj direct pana la fnale.. avind in vedere tensiunea de alim. HT cam ce impendanta ar fi optima pt trafo iesire...? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Se foloseste un Hammond , vezi in lista de piese , dupa model ar fi de 1K9 daca nu ma insel ... Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 __Cu PL519 ai putea obtine 100W cu tensiune ceva mai maricica... __ ... Cred ca se poate depasi 100W... Domnilor blue spune asa "Ra=2200ohm" un lucru sa zic cert ! pentru a se putea obtine 100W are nevoie de 469Vef la bornele trafului DE UNDE ???!!!! sau de 213mAef pe aceasta sarcina de 2200 ohmi DE UNDE ???!!!! Puterea cu maxima indulgenta va fi 35-40W de altfel cum tot el(blue) spune !Ca sa ne intelegem si pentru 40w sint necesari 300Vef la bornele sarcini de 2200 ohmi si as putea repeta din nou DE UNDE ???!!!!.Poate sa traca la un PP clasic in clasa B cu Raa de data asta si respectiv ceva mai mare Raa=3k-4k-5k stiu si eu ca nam calculat si sa foloseasca acolo un... Ua=600V-700V asa probabil va obtine 100 aia de wati de care faceti vorbire... D-le Valderama, au mai dezbatut si altii problema. PL519 chiar poate depasi 100W! http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... esign.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Se foloseste un Hammond , vezi in lista de piese , dupa model ar fi de 1K9 daca nu ma insel .......................................................................................................................da asa e :Details: pt. output transformer Audio: 120 W (RMS) Pri.: 1900 CT Ohm Max. DC per Side: 403 mA Sec.: 4-8-16 Ohm ...............................lampile sunt puse la treaba cu adevarat dau tot ce pot de data asta, daca nu ma insel acum sunt disponibile si EL519 cu anodul jos pe soclu....!?Multumesc mult.... Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Si inca ceva pentru inspiratie si studiu,se observa acolo ca se pot obtine 130W cu PL519 in PP si 330W cu 4XPL519 in PP,dar cu tensiuni si curenti ceva mai mari.Mai spune acolo ca se pot obtine si 80W cu 2XPL504 in PP (Raa=3K2) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum