Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

@Eusebiu Angelescu , nu sunt bune setarile alea,functioneaza la 1 mhz in loc e de 8 mhz.Cu acele setari este pifat ckdiv8.Trebuie ca in poza.

...asta m-a facut sa casc bine ochii la ce scrie ....incercam pe un 328-PU ...si nu pe 328P-PU... . :nebunrau: deh... aveam in cutia cu maimute ambele versiuni. Am schimbat chipul si totul este ok ....cu fuse FF/D9/FF asa cum trebuia si ati precizat si dvs. poate ajuta la ceva pentru cei ce incurca 328 cu328P :da
Link spre comentariu

nu conteaza daca e cu P sau fara P.Eu am fara P si merge cu aceleasi setari.Un prieten are 328P si tot asa l-a setat.Programez cu programatorul Open Prog. Practic aleg 328P in open prog si programez 328 sau 328P, si nu protesteaza nimic.Merge perfect cu oricare

Link spre comentariu

@nel65, am observat ca unele dintre programele folosite pentru scriere creeaza unele probleme la scrierea fusebitilor. Probabil ca ori nu stim noi sa le instalam asa cum au fost ele gindite ori, ca orice lucru facut de minuta omului, au anumite limitari. Am folosit Burn O Mat, SinaProg, ICProg si Avr Studio4 si nu s-au comportat niciunul la fel cu celalalt. Nu am folosit inca OpenProg deoarece imi lipseste mufa pentru conectarea cablului USB (cea de pe PCB) si inca nu am facut nicio comanda ca sa o includ si pe ea dar din cite am vazut si acest program are limitarile lui. Pina la urma important este sa gasim rezolvarea problemei cu ceeace avem si ceeace stim. Nu cred ca cineva poate tine pasul cu tot ceeace se cloceste in domeniu. Lucrurile care ieri pareau de domeniul SF astazi sunt banale datorita vitezei de dezvoltare si lucrul in comun este singura cale de rezolvare a problemelor.

Link spre comentariu

asa este ,ne descurcam cu ce avem.Mai sus am spus doar cu ce programez eu.Am si USBASP pentru atmel ,am si PICKIT2 pentru picuri,insa cel mai des folosesc OPEN PROG ,pentru ca e cel mai bun ,in viziunea mea ,deoarece pot programa cu el si picuri si atmel ,si in plus nu are nevoie de driver.Am vazut ca exista probleme la programarea fusebitilor pentru acest multitester ,cu open prog merge perfect.Spor la treaba!

Link spre comentariu
Vizitator braileanul

va salut cu respect ! citesc si invidiez aici pe forum pe cunoscatorii in ale programarii AVR-urilor .am inceput a cumpara un smt cu Atmega 328 p care din propia lui vointa imi arata doar ”CELL !” ca sa-l rescriu am cumparat arduino .... bucurie mare pana cand dupa ce am incercat cu programele de ars (avr burn o mat, win avr, sina prog )nu reusesc a scrie deact hex.ul dar nu si eepromul la care imi da erroare la verificare .va rog sa ma invatati la cine pot comanda controlere si o placa breadboard (sa nu mai stau cu masa insirata cu fire ) ...caci Braila este orasul in care nu se gasesc asa componente ... :speriat ...inclin sa cred ca aici sunt ilegale la vanzare .va multumesc anticipat pentru ajutor !

Link spre comentariu

vezi ca eu am avut aceia problema imi arata smt ,un frumos mesaj .Cell! ,schimba condesatorul de un 1nano de la pinul 21 sau scoatel afara , la mine merge si fara el impecabil, initial crezusem ca este din fusebiti etc dar ma inselasem.

Link spre comentariu

Sa ajuns la un numar de 97 de pagini acest subiect. Le-am trecut in revista pe toate(deci chiar am avut rabdare).Ideea este ca totul este imprastiat. Pagina 98 ar arata foarte bine cu ceva mai structurat. Adica de ex varianta de 3 in 1 cablaj, soft, schema. Varianta pentru 168,328 schema, cablaj, soft. Varianta pentru atmega 8 schema, cablaj, soft. As vrea sa ma apuc si eu de lucru la asa ceva dar sincer mie foarte greu sa merg sa iau de la pagina x schema, de la pagina y cablajul si softul de la pagina z. Este singurul lucru care lipseste acestui subiect. Daca facem si aceasta structurare e un topic demn de cartea recordurilor.

Link spre comentariu

chiar imi place varianta asta 1.08k se intelege bine cu atmega328p al meu. mama cand zic 328 parca spun asa cu mandrie ,parca ar fi o nava spatiala,neam de neamul meu nu a folosit un atmega328 :da

Link spre comentariu

bine ca este de unde sa iei softul ,schema ,cablajul ,setarile fusebiti etc ,bine ca este daca nu era ..........nasol

Chiar asa.... @remus ma face sa imi calc bunul obicei de a fi Nae Contra si sa fiu de acord cu el. Cind am inceput sa construiesc cite ceva de pe aici a fost in perioada in care se facuse ordine in topicuri si multe scheme, cablaje, etc fusesera sterse. La fel si trimiterile. Am mers pe urma userilor care postasera si incet-incet am ajuns unde doream. Pina la urma este normal sa fie asemenea dezordine-ordine deoarece mai intii cineva descopera sau concepe un proiect a carui schema o pune in discutie, se aduna 2-3 persoane care incep sa intoarca proiectul pe toate fetele, se face si se reface cablajul,softul, etc. Ca atare, pina la urma, proiectele sint in evolutie. Ca metoda de lucru, ordinea (daca se poate face) va fi in calculatorul propriu unde isi depoziteaza fiecare informatiile in stil propriu. S-au refacut destule datorita faptului ca unii au fost prevazatori. Pe de alta parte, daca hardul iti face poc cum a patit @remus si nu a avut nimic salvat in alta parte atunci chiar ca este de belea, hi. Trebuie doar sa nu uitam ca intodeuna vor fi aici oameni prevazatori care vor sari in ajutor.
Link spre comentariu

De acord cu tine @mosu dar si pe alte site-uri se intampla acelasi lucru. Sunt lucruri in evolutie dar la un moment dat de ex cum este schema electronica si de cablaj se bate in cuie si nu mai apar moduficari(cum este si cazul nostru). Si atunci poti face o pagina unde sa postezi aceste lucruri cu mentiunea ca softul mai poate suferi modificari. Eu sunt adeptul unei oarecare randuieli si de aia am propus sintetizarea lucruilor pe o pagina. Este destul de incomod ca un user cu intentia de a construi aparatul in discutie sa ia si sa citeasca 97 de pagini de posturi cand ar putea avea trimitere la o pagina de unde sa se serveasca cu tot ce are nevoie. Tot cred ca unul dintre colegii nostrii va face acest lucru. Nu cred ca poate dura foarte mult. Avem useri care si-au dat interesul si au muncit la acet proiect(Marele savant, yo6pir, geomar, bentanioan etc ) si e pacat ca munca lor sa nu poata fi sintetizata si acesibila celor ce vor sa construiasca.

Link spre comentariu

sunt absolut de acord ca nu trebuiesc pierdute asemenea informatii dar trebuie tinut cont ca tot ce se intimpla aici este rodul unei pasiuni si asta nu tine de foame, hi. Este greu sa te dedici in exclusivitate forumului. Atit smt-ul cit si celelalte proiecte vor fi mereu disponibile, in mod cert.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Incerc si eu SMT-ul asta cu un Atmega 168P vedem daca reusesc :nas: . Postez cablajul meu cine vrea, e simplu placat cu dimensiunea display-ulu,i e cam inghesuit programarea e inpartit in 2 parti nu am avut alte soluti.

SMT.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări