Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Vizitator rvlad

Multumesc, maine voi da cablajul cuiva sa mi'l printeze de aceea vroiam sa ma asigur ca acela este cel corect. Acum, am pregatit softul si fac lista cu ce componente imi lipsesc.

Link spre comentariu

O mica observatie. Mi se pare ca ai dat cu shmirghel pe placa inainte sa desenezi cablajul cu marker. Cel mai bine e sa cureti cu un burete de vase si detergent de vase. Astfel se va curata / degresa foarte bine suprafata de cupru si nu vei lua mai nimic din grosime, care si-asa e cam mica. Daca ai procedat asa, e perfect si poti sa ignori observatia mea.Spor la construit :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator rvlad

Da, am dat cu shmirghel fin.O sa incerc cu buretele de vase, multumesc pentru sfat. Am realizat "lista de cumparaturi", nu cred ca are nimic daca voi folosi zener 2v7 in loc de 2v5, si 1N5817 in loc de 1N5717, nu?

Link spre comentariu

LT1004 nu e o simpla dioda zener. Nu se poate folosi ca referinta nici macar zener de 2,5V (cu atat mai putin de 2,7) deoarece masuratorile SMT-ului vor avea mult de suferit. Eu am folosit TL431 (sortat , sa fie cat mai precis) recuperat din surse de calculator.

TL431.pdf

LT1004.pdf

Link spre comentariu
Vizitator rvlad

In pdf-ul cu dispunerea componentelor de la pag57 (nel65) este acel TL431, componenta ce o detin, dar mai este si un zener 2V5, la acela ma refeream ca pot sa folosesc 2v7 in schimb.

Link spre comentariu

In pdf-ul cu dispunerea componentelor de la pag57 (nel65) este acel TL431, componenta ce o detin, dar mai este si un zener 2V5, la acela ma refeream ca pot sa folosesc 2v7 in schimb.

Pai @nel65 a specificat pe undeva ca se foloseste ori una ori alta. Trebuie sa iei de bun ce iti spune@bentanion deoarece are multa experienta cu acest smt. Nu este suficient sa iei un TL431 ci trebuie un TL care sa iti dea 2,5V masurati. Fiind vorba de o referinta care influenteaza toate masuratorile este singura varianta de lucru. Exista si alte tipuri de referinte dar nu toate sunt compatibile pin cu pin asa ca optiunile sunt destul de limitate, functie de cablajul facut daca nu vrei sa il macelaresti.
Link spre comentariu
Vizitator rvlad

Am facut cablajul si lipit 80% din componente. TL1431 nu am gasit pe vrun site al magazinelor de pe Maica Domnului, deci voi folosi TL431 pana la urmatoarea comanda pe net ( mai exact TL1431IZ 2.5V , nu TL1431AIZ 2.5-36V ? ).Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator rvlad

Am terminat si eu testerul meu.

- am folosit TL431, masurat si are fix 2.5V

- versiunea de soft 1.07k

- am facut si calibrarea cu bornele in scurt

Multumesc tuturor pentru sfaturi si @nel65 pentru cablaj.

Si o poza cu produsul final (posibil sa primeasca si carcasa in viitor):

Posted Image

Link spre comentariu

@mosu20Cum descarci de pe link-ul ce l-ai pus de la nemti? Eu am intrat in arhiva aceea de pe site si nu gasesc modalitatea de a descarca de ex. fisierele .pdf sau fisierele cu soft. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări