vali1969 Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Incercati acum.multumesc pentru promtitudine o sa incerc mai tirziu pt. ca trebuie sa plec la servici Link spre comentariu
bentanioan Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Inainte de a reprograma atmega , legati o rezistenta de 27K intre PD7 si VCC , cred ca asta era problema. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Salut.am realizat si eu SMT cu atmega8 SMD si daca pun testerele pe un tranzistor intr-un fel imi indica ceva, daca le schimb intre ele imi arata altceva ( denumirea pinilor este corecta), doar valorile componentelor difera.La condensatori ii masoara corect doar pe testerele 1si 3 , daca pun pe testerele 1 si 2 sau 2 si 3, indica alte valori.Am verificat rezistentele si traseele si e totul ok, am incarcat diferite softuri si toate fac la fel.Am facut varoianta fara tranzistori si quart.Multumesc.L.E.Rezolvare:Era defecta o rezistenta.Multumesc. Link spre comentariu
vali1969 Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Inainte de a reprograma atmega , legati o rezistenta de 27K intre PD7 si VCC , cred ca asta era problema.Da , ai avut dreptate am pus rezistenta de 27k si acum e ok Link spre comentariu
mosu20 Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Ca sa vezi.... Se pare ca varianta minimalista are succes. Magarii nici macar nu indica sursa. Interesant este ca nu au nici bunul simt de a posta schema, cablajele si hexul. Daca ma gindesc la faptul ca astia sunt cei care ne dau lectii de onestitate si ne spun cum sa traim tare rau imi pare ca nu punem mina de la mina sa le sfeterisim si maieul de pe ei! http://electronics-diy.com/product_details.php?pid=651&name=ESR%20Meter%20/%20Transistor%20Tester%20Kit Dincolo de toate pacatele este interesant ca aflam si noi pretul corect pentru asemenea scula, hi. Link spre comentariu
Vizitator Radu Claudiu Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Salut. Am realizat si eu in urma cu trei luni SMT-ul si sunt foarte multumit de el. Singura problema pe care am intalnit-o in utilizare este ca uneori imi arata o rezistenta de aproximativ 20MΩ, intre intrarile 1 si 2 sau 2 si 3, fara a fi nimic conectat la aparat. Am masurat rezistenta intre intrari si este intr-adevar ~20MΩ. Cand o sa am putin timp liber, vreau sa schimb C.I. Atmega328 sa vad daca defectul dispare. http://1.bp.blogspot.com/-BlvmuxYQZTg/U ... tester.jpg Link spre comentariu
mosu20 Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Salut. Am realizat si eu in urma cu trei luni SMT-ul si sunt foarte multumit de el. Singura problema pe care am intalnit-o in utilizare este ca uneori imi arata o rezistenta de aproximativ 20MΩ, intre intrarile 1 si 2 sau 2 si 3, fara a fi nimic conectat la aparat. Am masurat rezistenta intre intrari si este intr-adevar ~20MΩ. Cand o sa am putin timp liber, vreau sa schimb C.I. Atmega328 sa vad daca defectul dispare.Probabilitatea ca schimbind AVR-ul sa dispara acest tip de manifestare este undeva sub 1% deoarece este vorba pur si simplu de un cablaj cu probleme generate de necuratirea lui corespunzatoare dupa montaj, in general. Daca a fost folosit fludor cu argint este si mai probabil acest lucru deoarece decapantul din acest tip de fludor creeaza probleme. Nu ma intreba de ce se intimpla asa deoarece nu am raspuns. Este o simpla constatare. In consecinta trebuie niste alcool izopropilic, acetona sau alt solvent cu care sa fie curatat foarte bine cablajul. Uneori trebuie folosit un virf ascutit pentru a curata foarte bine spatiul dintre traseele care duc la bornele de masura. Eventual se scoate AVR-ul din soclu si se masoara rezistenta dintre trasee cu un ohmetru care masoara rezistente mari si in felul acesta se poate identifica problema. Cu un pic de noroc se va rezolva rapid... Link spre comentariu
celenhein Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Salutare.Facut si eu un SMT in versiune SMD cu Atmega8L-AU + Quartz de 8Mhz care are circuit de auto off cu cei 3 tranzistori. (Sa (ne) traiasca GEOMAR care a prasit la cablaj !!! )Pus in el ultima versiune de soft compilata pentru 8Mhz.Totul ok ... masuratori ..etc , doar ca timpul de afisare este foarte mic , max 5 secunde.Am tot sapat prin Makefile cu optiunea POWER_OFF, ba in config.h cu LONG_WAIT_TIME , am modificat si C-ul din baza tranzistorului.. nici ca vrea .... maxim 5 secunde si atat.Incarcat in el soft mai vechi cu oscilator intern - 1MHZ ....stupoare .... alta viata ...15 secunde durata de afisare.Ceva sugesti ??? Multumesc. Link spre comentariu
bentanioan Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Atentie,trebuie modificati fusebiti ! Condensatorul nu influienteaza timpul ,totul este din soft ,eu am pus Config.h= #define LONG_WAIT_TIME 30000 si afiseaza 30 de sec. Link spre comentariu
celenhein Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Atentie,trebuie modificati fusebiti ! Condensatorul nu influienteaza timpul ,totul este din soft ,eu am pus Config.h= #define LONG_WAIT_TIME 30000 si afiseaza 30 de sec.Intradevar. Aici era buba. Eu setasem fusebitii Low:0xFF si High:0xC9. Eu bifasem si CKOPT.Cel High e corect fara CKOPT, adica in hexa 0xD9. Mersi fain !!!!! Link spre comentariu
Vizitator rvlad Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Am inceput si eu realizarea unui SMT. In seara asta am realizat pcb-ul (cu markerul neavand imprimanta laser ) - cel din primul post. Acum imi bat capul cu programarea unui atmega328 (caut ultima versiune de soft si fusebits), voi folosi usbasp+avrdude. Urmeaza sa cumpar rezistente, lcd-ul si un tranz bc557. Si cateva poze cu realizarea pcb-ului (cateva trasee au iesit cam subtiri, dar exista contact - verificat cu multimetrul). Link spre comentariu
bentanioan Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Merge si cu alti tranzistori,de ex. bc177 , ultimul soft aici: http://www.mikrocontroller.net/svnbrows ... athrev=169 . Link spre comentariu
mosu20 Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Am inceput si eu realizarea unui SMT.In seara asta am realizat pcb-ul (cu markerul neavand imprimanta laser ) - cel din primul post.Acum imi bat capul cu programarea unui atmega328 (caut ultima versiune de soft si fusebits), voi folosi usbasp+avrdude.Urmeaza sa cumpar rezistente, lcd-ul si un tranz bc557.Imi cer scuze pentru interventie dar dupa cite vad, in aceasta varianta de cablare acest smt va fi o mare dezamagire deoarece cablajul este pentru prima varianta, fara cuart si fara alte citeva piese obligatoriu a fi folosite pentru ultima varianta de soft. Bineinteles ca ar merge cu un Atmega8 dar si in acest caz ar trebui pus un cuart si condensatorii aferenti dar chiar si asa nu va avea facilitatile oferite de un Atmega328. Ar trebui sa faceti cablajul propus de @nel65 sau cel propus de @geomar si atunci se poate folosi Atmega 328 si softul indicat de @bentanion. Link spre comentariu
Vizitator rvlad Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Atunci.. incep refacerea pcb-ului.Cablajul este cel de la pagina 57?As aprecia o lista a componentelor daca exista.Multumesc. Link spre comentariu
mosu20 Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 da, cablajele, ambele, sunt la pg.57. tot acolo este si un fisier cu dispunerea pieselor (implicit ce piese se folosesc) si, in plus. fisierul ttester.rar unde este documentatia. cred ca in primul rind trebuiesc pitrocite informatiile si abia dupa aceea sa treci la lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum