Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Carcasele de plastic le faci sau le cumperi? Ma refer si la sursa ta reglabila.SalutCarcasele sun facute de mineCea de la sursa are panoul frontal facut dintr-o bucata de plexiglas iar capacul este dintr-un capac vechi de carcasa PC de la un pentium 2, taiata o bucata din ea cu flexul :da La multimetru am confenctionat-o din forex, este un material folosit pentru panouri publicitare

Link spre comentariu

Salut

Carcasele sun facute de mine

Cea de la sursa are panoul frontal facut dintr-o bucata de plexiglas iar capacul este dintr-un capac vechi de carcasa PC de la un pentium 2, taiata o bucata din ea cu flexul :da

La multimetru am confenctionat-o din forex, este un material folosit pentru panouri publicitare

Le-ai prelucrat la cald sau le-ai lipit?

Imi plac cum au iesit muchiile.

Ma refer la multimetru.

Link spre comentariu

imi place ca mai e unul care a pus atmega pe partea cealalta :aplauze deci nu sunt singurul.oricum carcasa arata mai bine ca una cumparata.

Deh... ce sa faci cu incepatorii :nas: Carcasa la tester am prelucrat-o cu pila si smilgher Lateralele sunt lipite cu cianoacrilat... din pacate nu am mai avut rabdarea sa-i dau si o mana de vopsea
Link spre comentariu

SalutMariandmd,programatorul din poza este cumva acesta?Daca da, vad ca ai facut tot montajul pe o placa la capatul cablului serial si nu ai mai folosit acea mufa.CAT DE LUNG este cablul dintre calculator si montaj?Sau altfel, influenteaza cu ceva lungimea lui?(1metru, 2 nu 10 bineinteles)

Link spre comentariu

Este acelas programatorCablul de legatura are cam 1 metru si la mine a functionat bineO fi norocul incepatorului finca este primul atmega programatPe programator exista 2 pini + - 5V pe care ii iau cu un cablu USB

Link spre comentariu

imi puteti da va rog o schema de programator care ati folosit pt atmel SI MERGE?ca in seara asta n-a ramas sfant nepomenit din pricina asta, vreo 3 scheme a incercat, dar fara rostprima data am testat schema de pe site-ul lui simnakovi, a mers, dar am reusit sa desprind 2 piese ce azi le-am inlocuit cu altele , identice ca valoare ,dar cu stupoare nu a mersam mai incercat inca 2 scheme, dar nici acelealintre timp am reinstalat windowsul, dar nu cred ca fie asta o problemaam bibilit fiecare schema de 10 ori, dar nimic, fiecare fiind facuta din nou de cate 2 ori(de la 0)

Link spre comentariu

Eu am schimbat rezistanta de 470 pentru contrast ca nu se vedea nimic pe lcdAm montat un semireglabil de 10KValoarea rezistentei pentru un contrast optim este in jur de 6K dar banuiesc ca difera in functie de lcd-uri

Link spre comentariu

Am facut cateva testeDiferente enorme..... :nebun: Condensatori ceramici de 104 (100nF) si condensatori Wima tot de 100nF si inca un condensator no name 100nF

Revin cu o intrebare pe care am mai pus-o dar se pare ca s-a pierdut cu ocazia mutarii forumului,condensatorii pe care i-ai masurat cu acest aparat i-ai verificat cu un capacimetru? poate sint defecti...
Link spre comentariu

Revin cu o intrebare pe care am mai pus-o dar se pare ca s-a pierdut cu ocazia mutarii forumului,condensatorii pe care i-ai masurat cu acest aparat i-ai verificat cu un capacimetru? poate sint defecti...Nu i-am masuratAm verificat mai multi ceramici de 100nF toti noi si am gasit valori intre 60-85nFAm sa mai fac ceva teste si cu niste ceramici scosi din diferite montaje

Link spre comentariu

Nu cumva era afectata masuratoarea de la faptul ca erau partial incarcati electric condensatorii respectivi? fie electrostatic de la tine fie in circuit? asigura-te ca i-ai golit si manevreaza cu pungi antistatice. Poate apar alte rezultate...

Link spre comentariu

Am verificat mai multi ceramici de 100nF toti noi si am gasit valori intre 60-85nF

Asta nu inseamna neaparat ca au acea capacitate, indicata de aparatul acesta, ci ca au pierderi, lucru firesc pt. materialul ceramic de tip 2.Probabil acest aparat simte pierderile si le integreaza in masuratoare.Nu ma pot pronunta, dar in cazul capacimetrului CM-7115A asa se intampla, deliberat.
Link spre comentariu

Nu cumva era afectata masuratoarea de la faptul ca erau partial incarcati electric condensatorii respectivi? fie electrostatic de la tine fie in circuit? asigura-te ca i-ai golit si manevreaza cu pungi antistatice. Poate apar alte rezultate...

Ca veni vorba de incarcare condensatorilor electric pun si eu o intrebare. :nas: Cam ce protectie are acest aparat la cele 3 intra?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări